Tak se hlásím po 4 měsících. Na svých autech uděláno prdlačku, pořád jsem se ve volných chvílích zabýval švárovou Kugou, kterou mám na krku - výměna motoru kvůli špatným kompresím.
IMG_5976.jpeg
Kuga dostala motor z V50 od p. Patočky
Každopádně to nebylo úplně plug&play. Ač stejný kód motoru D4204T, ve čtyřkolce má mírné úpravy na bloku.
Musel se uřezat jeden držák a nálitek u převodovky a upravit odvod oleje z turba, což bylo celkem psycho.
IMG_6178.jpeg
Práce s tím bylo hafo, nová dvouhmota, čerpadlo, vstřiky, rozvody, veškerý simerinky, atd...no balík to stálo.
Zas tak strašná práce by to nebyla, ale výměnu takhle samodomo bez zdviže dost komplikuje čtyřkolka, to je hroznej ježek v kleci, když to čék pasuje zpátky do auta...
Každopádně pacient je živ a snad na chvíli i zdráv.
Teda až na "polomrtvý" servočerpadlo. Je tam elektrické jako např. ve V50. Ale během toho času, když jsme měli motor venku, "se to samo rozbilo".
Prostě připojíme vše zpátky a čerpadlo úplně mrtvý. Proudy do toho jdou, ale motor čerpadla ani ťuk. Tak se s tím přejelo do autorizáku, tam si s tím taky nevěděli rady.
Dokonce mi technik říkal něco ve smyslu že v jednotce serva je uložené úplně jiné VINko (?!) a nešel jim ani přehrát SW.
Inu jali jsme si auto vyzvednout s tím, že si servo doma přehodíme za jiné. O to bylo větší překvapení, když ještě v servise skočil švára za volant a servo najednou šlo (ale hází už jen chybu snímače volantu). No dějou se věci...
Na V70 jsem byl nucen opravit téměř vytržený kabel od lambda sondy (buď mi to z pod nápravnice vytáhl nějaký živočich nebo jsem někde zachytil o větev...).
A jak jsem tak obšlapoval kolem deklu rozvodů, napadlo mě se pod něj podívat. A hle - mastný vvt kola a i řemen... Snad to budou jen simeringy....
IMG_5757.jpeg
Jo a taky jsem si všiml "trochu" jetýho IC
IMG_5756.jpeg
V50 dostala akorát nový mot. olej, přetěsnění vývodů klimakompresoru...
IMG_6388.jpeg
IMG_6389.jpeg
...a nové řemeny. Meyle řemen mezi altíkem a klimou vydržel celých 19 tkm a 4 roky.
IMG_6387.jpeg
IMG_6385.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.