Zdravím, dohledal jsem tu, že se u hybridů T6/T8 doporučuje měnit častěji olej v ERAD, ale už jsem se nedočetl, zdali to někdo dělal svépomocí? Případně množství oleje, specifikace který tam patří a tak? Jsou k tomu potřeba nějaké přípravky, nebo si vystačím s heverem a běžným nářadím?
Ahoj, u ERAD zde všude doporučuji vyměňovat olej já.
Je tam olej 31367567, stačí ti jeden litr. Výměna je jako u standartní manuální převodovky.
Ve 2018 se lámal ERAD1 a ERAD2 , druhá generace má mnohem lepší převodovku.
Olej doporučuji měnit po 60tis km.
_________________ S90 T8 Inscription, 300Kw 680Nm, TG-81SD, Denim Blue, Nappa Blond, Full Option na vzduchu S60 T4 R-Design, 155Kw, Black Stone
Díky moc, já co sleduju i ty poláky na fcb, tak tam ty padlý ERADy dělají jak na běžícím páse a občas když to rozloupnou, tak tam je místo oleje už vazelína. Domluvím se u kámoše na heveru a vyměním to co nejdřív. Najeto mám přes 100k a nepředpokládám, že by ten olej někdo přede mnou měnil.
Výměna proběhla bez větších problémů. K napouštěcímu šroubu je horší přístup, chce to pružnější hadičku s injekčkou, náplň cca 800ml do plna. Píšu jen kdyby někdo někdy řešil samodomo. Olej v tom mém po 100tkm pouze tmavší barva, bordelu na megnetickém šroubu minimálně.