mlgviktorko - Volvo S60 2,4D 2007

Prostor pro Vaše auta
Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
  • Autor
  • Zpráva
mlgviktorko
Vůz: S60 D5 160kw, BMW E36 323ti, E36 318ti

Příspěvek od mlgviktorko »

Ahoj, už jsem tady nějaký rok a tak jsem se rozhodl ostatní obohatit touto galerií s mojí S60 2007 2,4D.

S60 se mi vždycky moc líbila, ale pokaždé mi to na konec někdo rozmluvil. Známá poté prodávala krásnou stříbrnou předface S60 T5 v manuálu, kterou už měl ale někdo v rezervaci a než jsem se stihl rozhoupat, tak byla prodaná. Právě v tomto bodě jsem se utvrdil, že S60 prostě chci. Vyrazil jsem tedy na lov po Česku a Slovensku. Procházel jsem všechny možné inzerce a poté jsem se rozhodl, že budu rovnou hledat kus v co nejlepším stavu, abych se rovnou vyhnul vylítaným pelechům.

Byl jsem se podívat na jednu na fotkách hezkou S60 poFL D5 136kW ve Svitavách, ale na konec stála za nic. Prodejce se urazil a řekl, že jsem se zbláznil, když jsem chtěl slevu ze 120 na 100 tisíc :D Motor dost cvakal (přisuzuji hydroštelům, protože měla najeto už přes 300) Neorigo vyměněné blatníky, které už chytaly lišku, kouřící bufík, zamlžené přední světla a pojistná událost na předek v hodnotě 10k€. Jsem rád, že jsem ji nevzal, protože ze zkušeností, které jsem nabil neměla hodnotu ani těch 100.
Ještě ten týden jsem risknul prohlídku další S60 na Bruntálsku s nekvalitními fotkami (už to mi moc nevonělo, ale prostě jsem jel), ale trefil jsem hřebíček na hlavičku.
Snímek obrazovky 2023-01-22 v 21.51.07.png
Našel jsem auto, které bylo na zakázku dovezené po 4 letech ve 160tkm z Francie a dále potom poctivě servisované v Praze u Marry. Po rozvodech, výměně komplet spojky a tak nějak vše, co kdy bylo potřeba. Prodejce velmi slušný pán, v Česku první majitel po Francouzském leasingu. Po asi hodinové testovací jízdě, kde se pán hodně rozpovídal na konec do kopce vyskočila vada motoru. Testovačku jsme ukončili a já byl i přes to rozhodnutý, protože jinak jelo auto neporovnatelně s tím předchozím. Auto jsem načetl a ukázalo to na špatnou váhu vzduchu. Ještě ten týden závada potvrzena a vyřešena výměnou za váhu Bosch a auto jsem si převzal. :)
160981869.jpeg
1609818695.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

mlgviktorko
Vůz: S60 D5 160kw, BMW E36 323ti, E36 318ti

Příspěvek od mlgviktorko »

Listopad 2024 - 250 000 km

Výměna žhavících svíček za nové Bosch
Výměna termostatu za Gates - samostatný bez obalu
Výměna volnoběžky alternátoru INA, která už byla při chladných ránech slyšet
žhavičky, volnoběžka.png
termostat.png
Prosinec 2024 - 252 000 km

Výměna oleje v motoru - Total 5W40 C3, filtry klasika MANN
Proplach a výměna oleje v řízení - Ravenol SSF
Oleje.png
Březen 2025 - 255 000 km

Výměna oleje v převodovce M66 - Motul 75W90
Výměna brzdové kapaliny
Výměna vakuové pumpy, která propouštěla olej za novou pumpu Pierburg
Výměna horního reakčního silentbloku motoru za SWAG. (Po ohledání všech světových fór jsem usoudil, že všechny druhovýroby jsou nehledě na výrobce naprosto identické, takže jsem vzal nejlevnější a funguje to skvěle.)
pumpa.png
pumpa2.png
siláč.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na „Galerie uživatelů“