XC70 P2 Premium audio/radio vylepšení
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: XC70 2014 D5 169kW Inscription
Zdravím Volvo nadšence,
nedávno jsem vyměnil V50 za XC70 MY2005 po faceliftu a ladím neduhy 16 let starého auta. Snažil jsem se googlit a procházet místní forum, stejně jako i zahraniční, ale na pár věcí jsem nenašel odpověď.
1) Mám nejvyšší řadu HU-803, ale příjem radia je horší, než jsem čekal. Dočetl jsem se, že anténa je svedena do zadního okna, dá se nějakým způsobem příjem radia vylepšit?
2) Jaké je přesná funkce tlačítek 3CH/OFF/DOLBY? Zdá se mi, že na Dolby hraje především středový reprák a prakticky nehrají repráky ve dveřích a na OFF je to obráceně.
3) Automatické dojezdy oken. Někde jsem četl, že stačí zatlačit tlačítko ještě níž a okna sjedou automaticky. Dnes jsem to zkusil a nic se neděje. Dá se to někde nechat dodělat?
Díky!
nedávno jsem vyměnil V50 za XC70 MY2005 po faceliftu a ladím neduhy 16 let starého auta. Snažil jsem se googlit a procházet místní forum, stejně jako i zahraniční, ale na pár věcí jsem nenašel odpověď.
1) Mám nejvyšší řadu HU-803, ale příjem radia je horší, než jsem čekal. Dočetl jsem se, že anténa je svedena do zadního okna, dá se nějakým způsobem příjem radia vylepšit?
2) Jaké je přesná funkce tlačítek 3CH/OFF/DOLBY? Zdá se mi, že na Dolby hraje především středový reprák a prakticky nehrají repráky ve dveřích a na OFF je to obráceně.
3) Automatické dojezdy oken. Někde jsem četl, že stačí zatlačit tlačítko ještě níž a okna sjedou automaticky. Dnes jsem to zkusil a nic se neděje. Dá se to někde nechat dodělat?
Díky!
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
- x 1
Ad 1) anténa je v zadním nárazníku a v okně, koukni jestli ti nevypadl konektor co vede do nárazníku.
Ad 3) dojezdy máš zřejmě rozkalibrované, zkus podržet tlačítko dolů nadoraz až okno sjede dolů a ještě chvilku ho drž, to samé pak nahoru. Jinak udělat kalibraci přes diagnostiku.
Ad 3) dojezdy máš zřejmě rozkalibrované, zkus podržet tlačítko dolů nadoraz až okno sjede dolů a ještě chvilku ho drž, to samé pak nahoru. Jinak udělat kalibraci přes diagnostiku.
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici. 607827920
-
- Vůz: Volvo S80 v8, 2008; Volvo S60 T5, 2002
a taky asi budeš mít rozhozené nastavení hudby na rádiu. máš ty malé čudlíky na rádiu nastavené na střed (nebo podle potřeby)? a to i v druhé poloze? po zmáčknutí vylezou, ale pak jdou ještě povytáhnout a mají další funkci, proto je u každého popisu 2 možnosti: bass/treble, fader/bal, centre/effect. hlavně asi to úplně pravé bude rozhozené (obě pozice). tyhle rádia hrajou naprosto parádně.
Bylo: Volvo S80 V8, 2007 (slovenka) .:::. Renault Laguna II, Liftback II, Privilege, 2001, V6 24V .:::. Renault Laguna I, Liftback, RXT, 1999, 1.8 16V .:::. Renault 19, Hatchback, Storia, 1993, 1.4 8V
.:::. Volvo S80 V8, MY2008 (severka alias black panther), Bluetooth PHM .:::. Volvo S60 T5, 2002 (zlatonka), Bluetooth PHM .:::.
Bylo: Volvo S80 V8, 2007 (slovenka) .:::. Renault Laguna II, Liftback II, Privilege, 2001, V6 24V .:::. Renault Laguna I, Liftback, RXT, 1999, 1.8 16V .:::. Renault 19, Hatchback, Storia, 1993, 1.4 8V
-
- Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06
V narazníku je AM anténa, FM je ve skle
-
Dá se tedy někde příjem radia vylepšit konkrétně? Kam se má člověk podívat? Nastavení audia už jsem zkoušel vyladit, všechny nastavení (bass/treble ad.) jsem dal na střed, ale pořád mi přijde, že na 3CH a Dolby hraje středový panel o dost víc nahlas než ostatní. Dá se někde dohledat přesně, co které nastavení znamená?
Podržení tlačítek pro dveře nic nedělá, zkusím ještě přes diagnostiku.
Podržení tlačítek pro dveře nic nedělá, zkusím ještě přes diagnostiku.
-
- Vůz: Volvo XC60 D5 r.v.09 a C70II T5 r.v.08
Ne tlacitka pro dvere ale tlacitka stahovani oken...
-
Ano, tlačítka pro stahování oken, to jsem měl na mysli. Vyzkoušeno a nic.
-
- Vůz: Volvo V70 II 2.4D 2007
Jak se přesně dostanu ke konektorům FM antény?
Rádio u mě v centru Prahy nehraje nic moc a někdy hned přelaďuje (SEARCH). V tunelu/garáži hraje hrozně.
Stává se že je potřeba repas rádia/anténního zesilovače? Dělal to někdo svépomocí (výměna kondenzátorů atd.)?
Rádio u mě v centru Prahy nehraje nic moc a někdy hned přelaďuje (SEARCH). V tunelu/garáži hraje hrozně.
Stává se že je potřeba repas rádia/anténního zesilovače? Dělal to někdo svépomocí (výměna kondenzátorů atd.)?
-
Anténa je v zadním skle ( V70 bočním). Je tam pak nějaký modul ve sloupku myslím. (Možná jen konektor koaxu)
Ale tam nejspíš problém nebude. Taky mi dřív rádio hrálo mnohem líp.
Ale tam nejspíš problém nebude. Taky mi dřív rádio hrálo mnohem líp.
-
Já už si to úplně nepamatuju, ale řešil jsem to samé. Byl někde přerušenej ten kablík na okně z modulu.
Aktualne: Suzuki Samurai, Ford Focus MKII 2,0, BMW 540d xDrive, Honda 500 Rebel, Africa Twin 1100.
-
Na levém okně jsou dva a dva konektory. Ten blíž zadku je GUARD a to je tipuji detekce rozbití skla.
Ten blíž předku vypadá jako anténa. Dnes jsem ji zkusil odpojit (přímo na okně, ty černé kablíky na okno jsou konektory) a kvalita signálu se vůbec nezměnila. Ohmetrem jsem změřil ty piny na skle a nejsou vůbec propojené. Je to tak správně? Je to vůbec anténa na FM?
Ten blíž předku vypadá jako anténa. Dnes jsem ji zkusil odpojit (přímo na okně, ty černé kablíky na okno jsou konektory) a kvalita signálu se vůbec nezměnila. Ohmetrem jsem změřil ty piny na skle a nejsou vůbec propojené. Je to tak správně? Je to vůbec anténa na FM?
Zítra můžu rozebrat ty plasty nad oknem.xSam píše: 26 lis 2024 12:44 Já už si to úplně nepamatuju, ale řešil jsem to samé. Byl někde přerušenej ten kablík na okně z modulu.
-
Sundal jsem ten plast nad zadním levým oknem v kufru. Je tam zesilovač té okenní antény.
Další anténa je v nárazníku, zesilovač by měl být dole napravo když se sundá pravý kryt (ten ke spodním žárovkám).
U toho horního zesilovače jsem naměřil 12V. Anténu/zesilovač však neumím proměřit.
Vypozoroval jsem že anténa na okně když se odpojí, tak se s tím asi sekundu rádio srovnává. To odpovídá "diversity" popisu. To chápu tak, že jsou antény dvě a rádio si vybere tu lepší a tu druhou používá pouze na odrušení rušení.
Z toho bych řekl, že obě antény jsou alespoň nějak základně funkční a kabely ok. Ale rádio prostě nehraje dobře, pár stanic s přímým výhledem je ok, ale ostatní fakt špatný.
Má tu někdo HU-650 komu rádio hraje s jistotou daleko líp?
Má někdo neorig 1DIN rádio s funkčními parkovacími senzory?
Další anténa je v nárazníku, zesilovač by měl být dole napravo když se sundá pravý kryt (ten ke spodním žárovkám).
U toho horního zesilovače jsem naměřil 12V. Anténu/zesilovač však neumím proměřit.
Vypozoroval jsem že anténa na okně když se odpojí, tak se s tím asi sekundu rádio srovnává. To odpovídá "diversity" popisu. To chápu tak, že jsou antény dvě a rádio si vybere tu lepší a tu druhou používá pouze na odrušení rušení.
Z toho bych řekl, že obě antény jsou alespoň nějak základně funkční a kabely ok. Ale rádio prostě nehraje dobře, pár stanic s přímým výhledem je ok, ale ostatní fakt špatný.
Má tu někdo HU-650 komu rádio hraje s jistotou daleko líp?
Má někdo neorig 1DIN rádio s funkčními parkovacími senzory?
-
Anténa na skleje je FM
Anténa v nárazníku je AM
Anténa v nárazníku je AM
-
To je docela zvláštní. Myslel jsem, že diversity přijímač potřebuje antény dvě.
Tady mě zaráží, že odpojení té antény na skle, nebo i toho zesilovače nad, kvalitu příjmu zhorší na cca sekundu a potom rádio hraje +- podobně jako před odpojením.
Pokud by byl přerušený kabel, tak bych čekal, že odpojení nebude na příjem mít vliv. Pokud by tohle byla jediná anténa, tak bych čekal, že když odpojím anténu se zesilovačem, že to bude hrát vůbec. Ale ono to (stejně špatně) hraje
Tady mě zaráží, že odpojení té antény na skle, nebo i toho zesilovače nad, kvalitu příjmu zhorší na cca sekundu a potom rádio hraje +- podobně jako před odpojením.
Pokud by byl přerušený kabel, tak bych čekal, že odpojení nebude na příjem mít vliv. Pokud by tohle byla jediná anténa, tak bych čekal, že když odpojím anténu se zesilovačem, že to bude hrát vůbec. Ale ono to (stejně špatně) hraje
-
Mám HU650 (verze pro S80) a mám to podobně, myslím, že jsem taky zkoušel odpojit antény a výrazné zhoršení nenastalo.
Ale tak cca 8 let zpět byl příjem lepší, hrálo to prostě skoro všude dobře, třeba i v údolí apod.
Trochu mám podezření, že se to zhoršilo, když jsem sundal zadní nárazník a odpojoval tu AM anténu (což je jen kus plechu), ale může to být třeba shoda náhod.
Ale ono se s tím dá žít, respektive kvalita příjmu je podobná i na druhém autě (Fiesta), jen to prostě dřív hrálo líp...
Přidáno za 3 minuty 30 sekund:
Ještě dodatek, dřív jsem prostě neznal takový ten šum signálu, hrálo to pořád krásně čistě.
Nemůže to být třeba i čím dál větším rušením všude kolem?
Ale tak cca 8 let zpět byl příjem lepší, hrálo to prostě skoro všude dobře, třeba i v údolí apod.
Trochu mám podezření, že se to zhoršilo, když jsem sundal zadní nárazník a odpojoval tu AM anténu (což je jen kus plechu), ale může to být třeba shoda náhod.
Ale ono se s tím dá žít, respektive kvalita příjmu je podobná i na druhém autě (Fiesta), jen to prostě dřív hrálo líp...
Přidáno za 3 minuty 30 sekund:
Ještě dodatek, dřív jsem prostě neznal takový ten šum signálu, hrálo to pořád krásně čistě.
Nemůže to být třeba i čím dál větším rušením všude kolem?
-
Nemůže to být zarušením, pokud anténa je OK bude problém v přijímači v rádiu.
Aktualne: Suzuki Samurai, Ford Focus MKII 2,0, BMW 540d xDrive, Honda 500 Rebel, Africa Twin 1100.
-
Psal jsem https://www.zidekmir.cz/ . Dobrá komunikace a vypadá to že má hodně zkušeností.
Řekl mi, že problém je v rádiu. Sdílnější nebyl.
Nechával tam někdo rádio už opravovat?
Jinak kdyby byl někdo z Prahy s rádiem navíc, tak prosím SZ, rád bych vyzkoušel přes opravou za 3.5k jiné.
Taky chci zkusit mezi anténu a rádio dát anténní zesilovač.
Řekl mi, že problém je v rádiu. Sdílnější nebyl.
Nechával tam někdo rádio už opravovat?
Jinak kdyby byl někdo z Prahy s rádiem navíc, tak prosím SZ, rád bych vyzkoušel přes opravou za 3.5k jiné.
Taky chci zkusit mezi anténu a rádio dát anténní zesilovač.
-
- Sponzor fóra
- Vůz: 240/V70II
ano Míru tu zná spoustu lidí včetně mě osobně a můžeme být rádi že někoho takovýho tu máme
Mitsubishi Outlander, 2,0i FWD, man, ´18
bylo: 240 D24 ´85, 740 D24 ´85 , 4x 940 B230F, B230FK, D24TIC, B200F V70/1 fturbu, 4x 850 různých výbav a motorizací, V70II 2,4i AT, SAAB 9-3 SC
Plastíky kilowattama nenahradíš
240 GLT B230F ´89 AT Tourist/diplomatic sales
V70 MY2001 D5252T - Erdogan D5T5 Stage 1
760 D24TIC ´88 M46
Mitsubishi Outlander, 2,0i FWD, man, ´18
bylo: 240 D24 ´85, 740 D24 ´85 , 4x 940 B230F, B230FK, D24TIC, B200F V70/1 fturbu, 4x 850 různých výbav a motorizací, V70II 2,4i AT, SAAB 9-3 SC
Plastíky kilowattama nenahradíš
-
HU650 jsem už jednou (jinde) opravoval, přestalo hrát, jen lupalo v repru
ale je pravděpodobné, že tohle je jiný problém
ale je pravděpodobné, že tohle je jiný problém