Volvo S40 II 2.0D 100kw, motor D4204T
WIN YV1MS753142028418 r.v.2005
Zdravím Volvaky
Poprosil bych o tip, radu. Při zrychlování, při tahu za studena a dejmetomu půlhodinové jízdě mi z předu, za mě někde z pravé strany vychází drnčivé zvuky,dost hlasité, jakoby kovové. Děje se tak pouze za zařazené rychlosti pod plynem. Na neutralu to nedělá, chod normální, na neutralu se sešlápnutím plynu taky nic, ticho. Při zařazené rychlosti a zrychlování to drnčí, při puštění plynu to přestane. Po nějaké době jízdy a ohřátí tyto zvuky ustanou. Auto jede normálně ať s drnčením tak bez. Za mě mi přijde že to vychází z pravé strany.
Zkontroloval jsem veškeré plasty, kotouč, brzdič, tlumič i pružinu, uložení, rameno i silentbloky. Vše v pořádku. Sundal jsem poloosu, vyměnil homokinetický kloub ( původní byl v pořádku), nová vazelína z obou stran, ložisko staré cca rok. Zvuky po výměně homokinetickeho kloubu za studena stále stejné. Uložení motoru taky staré cca dva roky. Rozvody dělané rok zpět, oleje a filtry cca před 2000km. Olej v převodovce cca 3roky zpět. Už ztrácím nápady. Auto jsem dnes zvedl, přední nápravu, ale pod plynem se zařazenou rychlostí nic moc slyšet nebylo ABS mě nepustí to víc roztočit.
Nějaký tip? Předem děkuji
S40 II 2.0D- hlasité drnčení
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo S40 II 2.0D 100kw
-
- Vůz: V70 2,5T 2008 & V50 2,4i 2005
- x 1
Neříkám že to bude tím, ale ohledně uložení motoru - dej bacha co jsi tam koupil za silentbloky, teď jsem to řešil švárovi na Ford Kuga se stejnou motorizací. On sehnal pravý silentblok od Febi a ten tam vydržel ani ne dva měsíce a lehnul na doraz = drnčení při cca 2-2,5t ot.
Ale tohle se samozřejmě děje za jízdy neustále, ať je to teplý či studený. A hlavně to bylo cítit jak jdou vibrace do kastle.
Ale tohle se samozřejmě děje za jízdy neustále, ať je to teplý či studený. A hlavně to bylo cítit jak jdou vibrace do kastle.
VIDA v Jindřichově Hradci...
V70 2,5T 12/08 - B5254T6, MT Stage2
V50 2.4i 12/05 - B5244S4, AT
EX: V50 T5, 850 T5, V70 TDi
VIDA v Jindřichově Hradci...
-
- Vůz: volvo v40 td 75kW 2001
Ahoj a neskusal si pastou pobuchat po kapote a pravom blatniku a celkovo karoserii? To je tiez dobry sposob ako hladat zdroj drncania.
-
ZDENA, silentbloky nebudou mít nic společného s teplotu, drnčení by neustávalo. Ještě mě napadá ložisko, sice bylo měněné, ale dnes nic nevydrží.
ONDRO, nezkoušel, myslím si že by kastle způsobovala stále drnčení, toto po např. Půl hodinové jízdě úplně zmizí. Toto způsobuje nějaký mechanický problém, někde kde se to při tahu auta namáhá a při ohřátí a delší jízdě to zmizí
ONDRO, nezkoušel, myslím si že by kastle způsobovala stále drnčení, toto po např. Půl hodinové jízdě úplně zmizí. Toto způsobuje nějaký mechanický problém, někde kde se to při tahu auta namáhá a při ohřátí a delší jízdě to zmizí
-
- Vůz: volvo v40 td 75kW 2001
Ale medzi studenym a ohriatym motorom je velky rozdiel co sa tyka rezonovania a vybracii .Skor myslim ze ten motor za studena vydava ine vybracie, ktore ti nieco rozdrncia.
-
ONDRO : zkouknu teda ještě uložení motoru. Jde o to že je divné že to drnčí pouze při tahu s rychlostí, při přidání plynu na neutrál nic, při zařazené rychlosti a puštění plynu taky nic. Prostě jenom při zařazené rychlosti a přidání plynu