Koupě xc90 2016

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
PekloTR
Vůz: XC90 2016 D5

Koupě xc90 2016

Příspěvek od PekloTR »

Ahoj kluci 🙂 chystam se pořídit volvino, u nas ve městě jsou v nabídce 2 zajímavý kousky za priblizne stejnou cenu( ve dvou ruznych bazarech 🙂) diesel, protožee musim mit diesel 😁 a obě servisovany v perfektnim stavu, se serviskou jedno dokonce z cz a po jednom majiteli... Maj trochu odlisny motory, 173 a 165kw jestli jsem dobre cetl, tak ta 165 by mela bejt bez powerpulsu? A kdo to auto máte, tak na co si dat pozor, resp. jde nějak prokouknout pripadny slabiny? Dodelavajici turbo/a, nebo rovnou motor, dpfko apod? V pondělí jdu na prohlidky, tak kdybyste nekdo byl tak hodnej, byl bych vděčnej za poradu 🙂

PINĎABC
Člen VK
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

Koupě xc90 2016

Příspěvek od PINĎABC »

Ahoj, přečti si trochu fórum, ať ti rovnou nemusíme psát, že to bude asi kašička v tom ročníku a motorizaci.

PekloTR

Koupě xc90 2016

Příspěvek od PekloTR »

No to jsem tady cetl uz mockrát.. a ano přesně tak, asi .... Proto se ptam 🙂

PINĎABC
Člen VK
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

Koupě xc90 2016

Příspěvek od PINĎABC »

Osobně bych všechno do MY2017 vyřadil z hledáčku.
Dej si pozor na spotřebu oleje a na to aby výměny oleje doposud byly častěji než předepsaných 30k km. Aby auto mělo za sebou všechny svolavacky předepsané a aby motor nebyl od oleje, nebo precizně vyčištěný.
Přeji hodně štěstí.

PekloTR

Koupě xc90 2016

Příspěvek od PekloTR »

Ano, taky jsem četl, nicméně na zahraničních forech píšou i tato auta se správnou údržbou vic nez300k bez problémů... Jinak dík za reakci 🙂 nevíš projevuje se nějak zanesený dpf? Mel jsem freemonta a tam jsem to poznal až kdyz mi přestal jet, protože dpf bylo ko 😁 jinak třeba na Superbu přes vcds to bylo jednoduchy, tam ukazuje objem sazi i olejovyho popilku... Neni nejaka takova diag i na volvo? Myslim jako ta koncernova vcdska..

Tom0
Vůz: V90 D4 MY19

Koupě xc90 2016

Příspěvek od Tom0 »

Na diagnostiku je dobrý vdash, ale potřebuješ k němu kabel buď dice a nebo voe adaptér.
Pak vidíš i aktuální objem sazí v gramech.

https://d5t5.com/article/vdash-volvo-diagnostic

Co se týká problémů, tak už bylo napsáno o spotřebě oleje, ale do toho prostě nevidíš.
A viditelné jsou úniky oleje, například je běžný unik pod víkem ventilů na zadní straně motoru, tam je únik snad na každé naftě.

Bylo toho více: https://www.spritmonitor.de/en/user/Tom0.html
Volva: Obrázek V90 D3 ; Obrázek V70 D4 ; Obrázek S80 3,2 LPG

Thor123
Vůz: Volvo S90 T8 Inscription

Koupě xc90 2016

Příspěvek od Thor123 »

Běžně zde praskají víka ventilů, praskají bloky motory pod setrvačníkem, žere to olej (jako většina nových motorů, viz VAG, Opel, Stellantis, BMW), odchází vzduchové kompresory na podvozek a přední horní ramena.
Stále praskají hadice PowerPulse, turba někdy vydrží 100tis km, někdy 300, prostě jak kdy. Když to žere olej, během chvilky je plné DPF.
AdBlue se zde člověk bát nemusí.

Pokud se mění olej po 10-15tis km, chová se k tomu majitel jako člověk, tak to něco vydrží, ale rozhodně to není žádný přeborník ve spolehlivosti. Pokud jen můžeš, kup raději T6/8.
Pokud nutně D5, určitě se vyhnout prvním modelům se 165kw.

Po autorizákách koluje takový vtip, že u D5 se nemění ve 150tis km rozvody ale motor 😃 Bacha, vtip je to tak na půl.

Bylo: V40II, C70 2,4T Cabrio, C70 2.0T, C70II D5, S80 D5, S80 T6, V40II D2,V70III D5 AWD, S80II D5,XC70II D5, S80II D5 Exe.

PekloTR

Koupě xc90 2016

Příspěvek od PekloTR »

Ty jo, nekde jsem cetl ze mají řetěz, ne rozvody... Toz jsem z toho jelen 😁 jinak u ty 165ky prave psali, ze to nema powerpulse.. toz jsem si rikal to je muj favorit, tak ted uz teda nevim 😐 jinak diky vsem za rekace

Přidáno za 2 minuty 9 sekund:
Tom0 píše: 09 lis 2024 18:59 Na diagnostiku je dobrý vdash, ale potřebuješ k němu kabel buď dice a nebo voe adaptér.
Pak vidíš i aktuální objem sazí v gramech.

https://d5t5.com/article/vdash-volvo-diagnostic

Co se týká problémů, tak už bylo napsáno o spotřebě oleje, ale do toho prostě nevidíš.
A viditelné jsou úniky oleje, například je běžný unik pod víkem ventilů na zadní straně motoru, tam je únik snad na každé naftě.
Super, diky za tip na tu diagnozu, kdyz by teda byl olej na ty strane od řidiče, tak ruce pryc...?

jergus.balaz
Vůz: V40CC 2013 D3

Koupě xc90 2016

Příspěvek od jergus.balaz »

Ak to auto v nafte veľmi chces, tak po modelovej rade 2020, tie už maju niektoré základné problémy s motorom z časti poriesene.

tomsi
Vůz: V60 II

Koupě xc90 2016

Příspěvek od tomsi »

PINĎABC píše: 09 lis 2024 18:34 Osobně bych všechno do MY2017 vyřadil z hledáčku.
Dej si pozor na spotřebu oleje a na to aby výměny oleje doposud byly častěji než předepsaných 30k km. Aby auto mělo za sebou všechny svolavacky předepsané a aby motor nebyl od oleje, nebo precizně vyčištěný.
Přeji hodně štěstí.
Motor od oleje podle mě nemusí být problém, když je vidět že teče jen z víka a vše ostatní je v pořádku. Každý VEA motor skončí celkem záhy s tekoucím víkem ventilů. Oprava i v autorizáku do 20k a vše v pořádku.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“