Zdar, nemáte někdo kliku k domovním dveřím, která by fungovala buď na zadání kódu, nebo třeba na přiložení telefonu s bluetooth, či otisk prstu?
Přemýšlím o takovém výmyslu pro trochu lepší zamezení přístupu do baráku, ale nechci dávat klasickou kouli, protože přesně vím jak by to dopadlo - z venku by pořád visel v zámku klíč.
Viděl jsem něco na Allegru, ale radši bych něco ověřeného.
Jednu dobu jsem tohle řešil. Je to vlastně trh buď pro vstupy do domu ( bzučaky, abloy elektromagneticke zamky ), nebo hotelove systemy, kde se ale předpoklada použiti vice kusu. Na rodiny se zaměřuje třeba nuki ale ten ma jenom Bluetooth. Tyhle zamky bych zkusil hledat v Čině myslim že jsem to viděl na Aliku.
Vetsina tehle zamku ma sdost mizerne vyresene zabezpeceni a nebyva problem je "obejit".
Pak se delaji "Zamky" ktery das na jakejkoliv zamek, zevnitr nechas klic a na to nasadit motorek. Nutnosti je mit vlozku, ktera umoznuje mit klic z obou stran.
ty kódové kliky řeší tchán co znám manželku. Pokaždé co tam prijedeme (jednou za Uherský rok) tam je nějaká jiná a stejně mají druhé dveře odemčené protože to je co chvíli v prdeli a když nejde proud tak tím taky neodemknes.
šel bych cestou kodový zámek na fasádě vedle dveří, kování-koule a elektrický ovladač typu BEFO. Dřív mě tyhle blbinky živily, mám něco podobnýho na vrátkách a maká mi to 10 let. Nicméně počítej že urvat ze zdi se to dá a šlusnout dráty a narušitel je vevnitř. V případě že barák bude prázdnej, bych doporučil beztak zamykat. A ještě mysli na problém při výpadku el. energie. Výhoda tohohle řešení je že nemusíš tahat kabel do dveří
Přidáno za 35 sekund:
a nebo pak něco od ASSY Abloy ale to asi nechceš platit...
a to je to o cem mluvim, draty ktery primo ovladaji zamek, vubec nemaji opustit safe zonu a vubec nemaj co lezt ven do klavesnice. ta ma komunikovat s vnitrnim zamkem digitalne, tak aby se to nedalo otevrit dvouma dratama.
dalsi perfektni vec je ta, ze casto daji primo do ty klavesnice rele, pak staci dobre objet magnetem tu klavesnici okolo a svete div se, jsi vevnitr bez jkehokoliv poskozeni.
Nechci nikam tahat žádné dráty. Ideální řešení pro mě je jenom vyměnit stávající kliku za jinou, na baterky.
Ono to nemá být nějak extra zabezpečovací zařízení, spíše aby si neotevřela kočka, případně jiný nežádoucí stvoření.
Klika o 90° moc nempomůže. Inteligentní zvíře se rychle naučí otevírat i tuto variantu.
Doma mám polovinu klik uřezaných, nebo alespoň zkrácených a otočených.