Měl jsem tu XC90 2006 D5 136kW, a má zajímavou "závadu", občas se stane, že s volantem jde těžko otáčet.
Absolutně nevím kdy tato závada nastane. Prostě někdy nastartuju a s volantem skoro nejde hnout a popojedu s autem a najednou to jde zase úplně lehce. Jindy nastartuju a volant jde normálně.
Olej vyměněn s proplachem, bez výsledku.
Přidání plynu nemá na "nefunkčnost" vliv.
Při zvednutém autě a bez motoru jde s volantem otáčet úplně volně, bez zadrhávání. S motorem taky.
Na autě jsou nějaké širší gumy, ale nevím jak by mohly mít vliv na to, že v dílně na betonu to někdy jde a někdy ne.
Tož křišťálové koule ven.

x 1
 x 1

a sklepnou prach a chvíli jezdí dál.
 a sklepnou prach a chvíli jezdí dál.
 , ale nechci preventivně měnit celé řízení na autě s nájezdem 380 000km. Mám problém, že při jízdě posilovač jede jak má, když jedu pomalu a točím volantem, tak servo je slyšet, ale jede. Když točim na místě, tak to mám problém i já (2 Metry a 115kg) s tím otočit. Ale když dám neutrál a chci otočit, tak to nejde..... když zvednu otáčky motoru na neutrál, tak můžu otáčet jedním prstem... opravdu to nikdo neřešil, jen toto
 , ale nechci preventivně měnit celé řízení na autě s nájezdem 380 000km. Mám problém, že při jízdě posilovač jede jak má, když jedu pomalu a točím volantem, tak servo je slyšet, ale jede. Když točim na místě, tak to mám problém i já (2 Metry a 115kg) s tím otočit. Ale když dám neutrál a chci otočit, tak to nejde..... když zvednu otáčky motoru na neutrál, tak můžu otáčet jedním prstem... opravdu to nikdo neřešil, jen toto