v následujících řádcích se pokusím vysvětlit své myšlenkové pochody a závěrem poprosím o Vaše rady, názory, zkušenosti a inspirace.
Jako spousta z nás, jsem před koupí prvního Volva prolistoval asi miliardu inzerátů, fotografií a recenzí. Pro uživatele VAG koncernu mi vždy uspořádání interieru šlo lehce proti srsti. Natočená palubka směrem k řidiči, vertikální odkládací kastlík, sedící panáček na ovládání větráčků, nesymetrická kaplička budíků, tak dále a dále

Naštěstí rozum zvítězil nad subjektivním odsuzováním a já Volvům platformy P2 přišel víc než na chuť. Nebyl to samozřejmě převrat okamžitý a stoprocentní. Některé věci jsem začal doceňovat až po koupi auta. Jedním takovým nedokončeným smířením je uspořádání zmíněného panelu a radia.
Už při koupi auta jsem počítal s výměnou rádia za 2din. Jedním z důvodů byla možnost propojení obrazovky radia s dodělávanou couvací kamerou, která má zatím vlastní displej nad odkládacím kastlíkem vedle radia, kde značně omezuje využití odkládacího prostoru. Dále mi do větráčku přibyl držák telefonu, který by opět mohl zmizet zrcadlením telefonu do radia nebo by se mohl přemístit na redukční rámeček vlevo od radia, místo zmiňovaného a nepoužívaného kastlíku.
Jen zdůrazním, že jsem odpůrcem přeplácanosti kokpitu. Držáky čehokoli usazené do mřížky větráku mě více než iritují. Stejně tak displej zobrazující pouze couvací kameru mě nijak netěší. Avšak postupem času stráveném v autě mi začíná neoriginální 2din radio připadat jako zvěrstvo. Foto přiložím pod příspěvek.
Začal jsem tedy pracovat s myšlenkou, že bych zachoval originální rádio a trochu vylepšil rozsah jeho využití. Jako naprostý základ vidím BT propojení s handsfree, na které jsem zvyklý ze služebních aut. Po náhodném zhlédnutí videa jsem dospěl k názoru, že by to neměl být velký problém. Komplikace ale stále zůstává v přeplácanosti prostoru držákem a obrazovkou. Projel jsem tedy galerii uživatelů pro nějakou tu inspiraci a spřekvapením jsem zjistil, že všichni zůstali u originálních rádií. Pro jistotu jsem tedy prošel i přehled rádií v domnění, že bude existovat nějaké lepší orginální s vestavěnou obrazovkou apod. Po průzkumu mi tak nepřijde.
Moc tedy prosím o rady, jak máte uspořádáno vy, jak máte v plánu, jaké 2din radio nevypadá jako kýč apod.
Přikládám pár fotografií pro představu.