ale pokud nebudeš měnit rameno, tak to klidně zvedni za něj
Potřebuju jen vyměnit pomocné řemeny, takže kdyby se to dalo zvednout za rameno, bylo by to ideál. Mám i malou 3t panenku, lehce by se to přizvedlo a kolo dolu (+ řádně zajistit). Akorát to rameno na mne působí trošku subtilně, tak jsem váhal ...Romulusw píše: 26 pro 2023 14:28 Obrázek hovoří jasně - použijte zeleně označené body
ale pokud nebudeš měnit rameno, tak to klidně zvedni za něj
Vida k tomuto okénku píše "special vehicle number"Simon píše: 26 pro 2023 14:35 Zdravím pánové. Vrtá mě hlavou jedna věc. Všechno ze štítku jsem dohledal až na euo 36 nevíte co to má znamenat ? Díky IMG_20231226_094454.jpg
A proč to nezvedneš origo heverem za ten práh?Tomas78 píše: 26 pro 2023 18:47 Asi rozumím, ale pro jistotu se "polopaticky" zeptám:
Měl jsem na mysli zvednout to těsně u kola dle obrázku níže. Silentbloky ramene by namáhány nebyly téměř vůbec, ale to zatížení by převzal kulový čep. Někde jsem viděl názor, že tohle je zcela OK a ten kulový čep s tím nemá problém. Ale vrtá mi to hlavou ... Děkuji![]()
Pozn.: Omlouvám se, že se tak blbě ptám, ale doteď jsem chytal auta buď někde pod nosníkem nebo někde na uchycení ke kastli, tam jsem si byl jist, že se nic nestane. A taky to byla o dost lehčí auta.
image.png
Máš samozřejmě pravdu, mohl bych, ale už mám ten pravý přední práh docela "doprasený" (ne mnou) a ten originál hever tomu moc nepomůže. Navíc jsem lehce paranoidní k těm originál heverům od doby, co mi z něj spadl Focus (naštěstí na pneu pod prahem). Když to je tedy možné, upřednostňuji zvedat auto přes gumu / dřevo někde na nosníku.
Rozumím, MOC děkuji za vysvětlení, zkusím toRomulusw píše: 26 pro 2023 19:40 Protože ten hever nemá a potřebuje to zvednout "před pružinou" panenkou se zdvihem 50mm.
Jo normálně to podlož pod rameno, dej si tam kus prkna, aby to nesklouzlo, případně nepromáčklo plechové rameno, pokud ho tam máš.
Já takhle přezouvám 90ku pokaždé.
Až sundáš kolo, tak to pod tím prahem podlož, aby ti to nespadlo na hnáty![]()
Uživatelé procházející toto fórum: hombredavid