Dobrý den, potřeboval bych radu ohledně koupi nového vozu. Velice se mi líbí Volvo v60 druhé generace, chtěl bych variantu D4, ale tady na webu jsme si četl poměrně znepokojivé názory na tyto naftové motory, tak se chci zeptat na radu. Pracuji jako obchodní zástupce a najedu ročně kolem 40tis. km, což je poměrně solidní nájezd, takže bych potřeboval něco, co semnou chvíli vydrží, nebude žrát 10l/100km a nebude mě stát celou výplatu za servis. Momentálně jezdím s 2l V50 a nemůžu si stěžovat, auto jezdilo krásně a dojel jsem s ní skoro 500tis km, ale už pořádně dosluhuje. Co tedy naftové motory D4 a nebo D5 (u varianty V90)?
Rozpočet mám kolem 400tisic bez daně a nevím tedy, jestli je to dobrá volba, jestli se raději nepodívat u prémiové německé trojky, nebo snad hůř, Passat/Superb... Nebo Volvo V70 D5, což mi popravdě až tolik nevyhovuje kvůli absenci Apple Carplay, ale chápu, že tady ten nájezd bude nekonečnej. V tomto cenovém rozpoložení jsou V60/90 kolem 150tis najeto, což už taky není úplná voňavka.
Jde mi hlavně o komfort v autě, ale rád nato i šlápnu. Jaké jsou vaše názory ohledně této situace, myslíte, že je možné s V60/90 najet 400tisic km a neumřít u toho na servis?
Moc díky za názory, tipy a rady.