... dobíjení - na volnoběh a co cca 1700 otáček výrazně kolísá palubní napětí - je to znatelné na veškerém osvětlení vozu (včetně podsvícení přístrojů...) - světlo značně pulzuje :-/
Skoro se mi (podle intenzity osvětlení a jejího kolísání) zdá, že to není výpadek dobíjení, ale že jsou to výpadky regulátoru napětí (chvilkové přebíjení). Kde má to Volvo regulátor? Je součástí alternátoru, nebo je někde jinde v elektroinstalaci? Najel jsem s touto závadou zatím něco přes 1000 Km a nezhoršuje ani nezlepšuje se to a zatím jsem to v těch mrazech a závějích neměl náladu zkoumat...
Další nepříjemná, ale nikoli fatální věc, že se rozsypal kontakt v ovladači řidičového okna - jak jinak, než ten, který vysouvá okno nahoru a kdy jindy, než když byla asi jedna ráno, -12°C a já jel s mokrou hlavou domů a na chvíli stáhnul okno dolů, abych se osvěžil. No, vydržel jsem to s naplno puštěným topením asi tři kilometry, pak jsem zastavil, vyškubnul ovladač oken a dvěma šroubováky propojil kontakt, abych okno zavřel

Další věc, kterou jsem nezmínil, je to, že na emisích mi zapomněli vrátit měrku motorového oleje (tuším, že musí měřit teplotu oleje a sondu strkají místo měrky), takže tu také sháním

Také bych potřeboval bezpečnostní pás k řidiči - můj je na kraji roztřepený o opotřebovanou "průchodku" sloupkem a zadrhává se (čímž se ještě více páře) - zatím jsem to vyřešil sponou, díky níž pás nezajede poškozeným místem do sloupku, ale irituje mne to... (viz foto).
Pro dnešek poslední dotaz se týká antény - prut antény je pouze jednodílný? Když zapnu rádio (ke kterému zatím nemám kód, dnes jsem psal do autorizáku), tak anténa vyjede, ale jen cca 30 cm - je to tak správně, nebo má být anténa teleskopická a vyjíždět postupně?