Zdravím volvisty. Chystám se na výměnu oleje v haldexu a diferenciálu. Dobrá rada nad zlato.
Můžete poradit komu to svěřit, aby byla spokojenost na obou stranách ???
Díky za nápady.
_________________ Bylo: Volvo V70 2.5 TDi, rok výroby 10/1999, stříbrná metalíza
Bylo: Volvo S80 2,5T, rok výroby12/2003, černá metalíza
Je : Volvo XC60 D3 120kw AWD, rok výroby 11/2010, šedomodrá metalíza
Jdu si vyměnit olej v haldexu a zad. diferáku - nemohu si vzpomenout ani najít vlákno na hladinu oleje v diferenciálu. Tam byly nějaké nejasnosti s množstvím oleje v diferáku tj. odsát a pak doplnit dokud nezačne vytékat z kontrolní/ nalévací díry?
Edit : ten haldex 5 stačí dolít a nebo se to musí nějak protočit přez vidu a zase dolít? Teda já mam fakt sklerozu přitom jsem to už dělal..
Haldex dolít doplna a máš dvě možnosti ,projet a doplnit,nebo přes vidu odvzdušnit a dolít .
Diferák dolít až začne vytékat z kontrolní/ nalévací díry.
Zima se blíží
Dík
Já zjistil že nemám dost oleje tak jsem to dnes neudělal.
Posledně jsem tu našel návod jak to protočit s Vidou ale teď už ne. To je hrůza jak furt vznikají duplicitní témata a jejich množství
Dnes vypuštěno - najeto do 30ti tis a děláno před třemi lety a plno šlemu. Když jsem koukl pořádně na dno načaté lahve oleje z poslední výměny avšak utažené a skladované v teplu tak také plno šlemu. Holt tři roky je prostě moc - tenhle olej saje vzdušnou vlhkost jako prase.
Diferák jsem chtěl nechat do 60sáti tis ,ale ted´ si nejsem jist..
No a olej do haldexu 31367940 co jsem myslel že koupím zítra v autopalace tak prý bude až 16ctého tak jsem si blbě znepojízdnil auto
Je nějaká srovnatelná náhrada?
Je to černej šlem - spíš emulze ale tmavé je to dost. Já na ten ravenol koukal jen jsem si říkal že je 3krát levnější tak jestli je dostačující,ale normu snad má a haldex5 je ve spousta vozech a každý má svúj olej. To máš pravdu.
J.S. ho snad také dává standartně.
Teda 1600 za origo je fakt rozdíl kort když ho v létě zase vyměním.
Já jsem to nechal dělat v autorizáku z donesených dílů, před montáží je technik kontroloval, řekl, že jsou OK, protože mají schválení Volvo. Měl jsem olej Ravenol a filtr Vaico (Haldex IV).
To je právě problém že je tu o jedné věci několik duplicitních témat a při hledání mi vyskočí stovky stránek. A to jsem fakt hodně hledal...
Tak Ravenol tady v Ravenolu nekoupím - není skladem . Super