Po půlročním hledáním nějakého novějšího Volva bez kožených sedaček k nákupu došlo v začátkem září 2016 po předchozí prohlídce na konci srpna. Kupováno přímo od majitele kousek od Zlína, takže mi zůstala krásná Zlínská SPZ. V době koupě bylo najeto doložitelných 158283km a bylo po kompletní výměně brzd ATE a motorového oleje. Jediné co mě zprvu zarazilo bylo to, že je po bouřačce. Ale prodejce byl natolik seriózní a nic neskrýval, takže to byla druhá věta co mi řekl aniž bych se ptal a že už s tím jezdí bez problémů 4tým rokem. Nějaké běžné provozní oděrky na dveřích a naprasklý blinkr v levém zrcátku byly maličkosti. Jako důkaz byla provedena prohlídka v SPX CAR ve Zlíně, kde nenašli vůbec žádné závady natož známky po bouračce a podivovali se kde, že to mělo být bourané a koupi doporučili. Což mi i následně potvrdili i v AVdílech, ale o tom proč jsem si je vybral a s čím sem tam byl popíši později. Dále mi předložil veškeré doklady, faktury servisů, servisní knížku, VTP, protokoly STK atd., také zařídil evidenční kontrolu a natankoval i plnou nádrž na cestu domů jako kompenzaci, že si zaplatím poplatek při převodu.
Ještě jsem dostal sadu zimních pneumatik se vzorkem cca 5,5mm.
Zde je něco málo fotek z prohlídky při koupi. Následně podle času doplním všechen provedený servis či vylepšení do současnosti.