z auta jsem doopravdy nadšen. ten motor je o proti 8v redbloku někde úplně jinde svou kultivovaností. podvozek je pro můj styl jízdy, kdy věčně brzdím provoz, víc než dokonalý. nikde nic nemlátí a je neskutečně pohodlný. sedačky tam někdo zapomněl namontovata dal tam křesílka. a korunu tomu dávají detaily jako sloupky a plasty kolem stropnice potažené jakože plyšem. já vím, že to mnozí ví a znají, ale mně to nepřestává dělat radost
auto má některé vady laku a občas nějakou promáčklinu, ale vzhledem ke stáří je jeho stav pozoruhodný. je to vidět na kolech či nárazníkách, které jsou prakticky netknuté. originální nova jako rezervní kolo, pravděpodobně nikdy nepoužitý hever a kompletní "kufřík" s nářadím a původními bavlněnými rukavicemi to dále potvrzují. občas se najde nějaký defekt na tapecech dveří, klima potřebuje vyměnit ufo (dostal jsem modul klimy s ufama k autu), víko ventilů má prasklinu zadělanou silikonem a na něm i drží a podobné srandy, abych se příliš nenudil a měl možnost dostatečně utužit náš vztah

výbava je velmi štědrá. myslím si, že krom airbagu spolujezdce a metalického laku nic nechybí. abych byl konkrétnější, tak obě sedačky v elektrice, kožený potahy, loketka s nápojákama (velmi užitečná věc ve spojení s m46 převodovkou), airbag ve volantu. zbytek, jako sedačky s výhřevem či samosvor měla asi každá 960. možná některé překvapí absence tempomatu, ale ten se dle mých informací k turbu nenabízel ani za příplatek. v autě byl evidentně telefon. zbyly po něm díry a otlačený plast a díra ve střeše, nyní zakrytá chromovaným špuntem. zadní lavici zdobí integrovaná dětská sedačka

takže co jsem udělal:
17.11.2017 - koupil
18.11.2017 - dopoledne jsem se jel pochlubit k jednomu nejmenovanému členu zdejšího fóra a bývalému to volvistovi do strakonic, aby mi rozbil podélný posuv sedačky

konec roku 2017 - patřil opravě řidičovo sedačky. asi málo koho překvapí, pokud zná elektrické sedačky od volva, že stačilo zkrátit bowden a sedačka zas fungovala. když už jsem měl sedačku venku, opravil jsem také bederní opěrku a zatáhl nenápadně se rozjíždějící šev na sedáku. co mi překvapilo, v autě chyběla pojistka na výhřev sedaček a na této sedačce byl rozpojený konektor. vše jsem spojil, dal pojistku a výhřev funguje. smysl této "úpravy" mi je zatím záhadou...
začátek roku 2018 - nechal jsem zrepasovat plynové vzpěry kapoty. po těch 25 letech byly totálně mrtvý
10.3.2018 - odzimováno, vyměněn olej za total 5w40, filtr mann. bude následovat několik krátkých intervalů výměn, protože motor se mi moc nelíbí mírou zakarbonování pod víčkem dolévání. také jsem vyměnil rádio. sic k autu jedno bylo, ale panel rádia skrývající se v přihrádce před spolujezdcem nebyl kompatibilní s tím zbytkem. těžko říct, co ti italové s tím dělali. akorát jsem ho tam dal a naladit beat, víc jsem nestihl. budu si hrát s barvičkama, který by měly jít nastavit (nezná někdo rgb kód podsvícení volva?

13.3.2018 - vyměněn vzduchový filtr za mann. zjistil jsem, že airbox má poměrně dost ulámaných pacek, asi by to sneslo vyměnit. kamarádovi se jeden válí na stole v zimovišti, tak třeba se nechá ukecat