radio v 460
Pravidla fóra
Upozornění
V této sekci se ponejvíce objevují odkazy na nelegální soft.
Postihy
Při prvním prohřešku napomenutí.
Při druhém zablokování účtu na jeden měsíc.
Při třetím trvalá blokace.
Tak nás k tomu nenuťte. Admini
Upozornění
V této sekci se ponejvíce objevují odkazy na nelegální soft.
Postihy
Při prvním prohřešku napomenutí.
Při druhém zablokování účtu na jeden měsíc.
Při třetím trvalá blokace.
Tak nás k tomu nenuťte. Admini
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: S80 3L T6 Executive r.v.04
radio v 460
potreboval bych poradit,koupil jsem 460 bez radia,tedkom jsem zjistoval jaka tam je patice na pripojeni radia.vysledek? Nejakej dobrak to sproste vzal a ustrihnul kable! Jsou tam dva svazky,jeden se 4 kabliky(predni repro?) a druhej 10 kabliku!? Nemate nekdo stim skusenosti? Nechcu pracne zjistovat kterej je naco. Neni tech kablu nejak moc,do radia staci 5 ne? Jsou tam uz i kable na zadni repro? predem dik za radu.
Je.
S80T6 3.0L Executive aut.(B 6294T) r.v.04+ lpg
Tatra 613 Special, Tatra Beta 1,3 cl, Simson Sr50, Malaguti Madison3 250ie, Suzuki Burgman 650 Executive
-
- Vůz: V440 1.8T
Pred rokom som menil rádio (chcel som MP3
). Moje rádio malo ISO konektor, takže najprv som chcel robiť redukciu ISO na CR606, ale nakoniec som ten VOLVO konektor vycvakal a dal som tam ISO. takže ak to do r. 1996 nezmenili:
zväzok 4 káblov = zadné repráky:
+RR - žltý s čiernym pásikom
-RR - žltý
+LR - biely s pásikom
- LR - biely
( len neviem či nie je prehodené + a - , lebo nemám originálne repro vzadu a mám pocit, že tie s pásikom by mali byť - póly, ja som si tie zadné repráky pozrel cez kufor a mám ich takto.)
9 drátový zväzok ( ak máš 10, tak o tom 10. dráte neviem nič ) :
Tu ma čakala malá rošáda, pravé a ľavé repráky mali rovnako farebné káble
. Ešte malé poznámka: repráčiky v v predných stĺpikoch sú pripojené paralelne k reprákom vo dverách .
+RF - biely
- RF - biely s pásikom
+LF - biely
- LF - biely s pásikom ( pásik vypadal hrubší ako na RF )
Ďaľšie káble:
PERMANENT + 12V - červený s hnedým pásikom
POWER + 12V - sivý s červeným pásikom
Zem - - hnedý
červený - neviem, asi vysúvanie antény
žltý s hnedým pásikom - neviem, asi ovládanie podsvietenia rádia
ten červený a žltý kábel som nepoužil, ale mohlo by to byť tak ako som napísal. Tie + a - na reprákoch v predu aj vzadu by bolo dobré preveriť.
Ešte dám k dobru celkom šikovný popis rozličných ( aj VOLVO ) konektorov rádií v autách:
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... e1/oem.htm

zväzok 4 káblov = zadné repráky:
+RR - žltý s čiernym pásikom
-RR - žltý
+LR - biely s pásikom
- LR - biely
( len neviem či nie je prehodené + a - , lebo nemám originálne repro vzadu a mám pocit, že tie s pásikom by mali byť - póly, ja som si tie zadné repráky pozrel cez kufor a mám ich takto.)
9 drátový zväzok ( ak máš 10, tak o tom 10. dráte neviem nič ) :
Tu ma čakala malá rošáda, pravé a ľavé repráky mali rovnako farebné káble

+RF - biely
- RF - biely s pásikom
+LF - biely

- LF - biely s pásikom ( pásik vypadal hrubší ako na RF )
Ďaľšie káble:
PERMANENT + 12V - červený s hnedým pásikom
POWER + 12V - sivý s červeným pásikom
Zem - - hnedý
červený - neviem, asi vysúvanie antény
žltý s hnedým pásikom - neviem, asi ovládanie podsvietenia rádia
ten červený a žltý kábel som nepoužil, ale mohlo by to byť tak ako som napísal. Tie + a - na reprákoch v predu aj vzadu by bolo dobré preveriť.
Ešte dám k dobru celkom šikovný popis rozličných ( aj VOLVO ) konektorov rádií v autách:
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... e1/oem.htm
-
tak jsem se ktomu konecne dostal,kabelaz je presne tak jak si napsal +mam opravdu jeste jeden ten tenkej kablik navic ma barvu hnedou s sedym paskem. Bohuzel mam pouze predni repro dole ve dverich. Hrajou dobre nebo sehnat jine repro a vimenit je? Kde jsou ty vyskace? V prednim sloupku asi 4cm nad pristrojovkou u predniho skla mam pouze zaslepky asi tak 5cm dlouhe,tam se to montuje? Dik za odpoved
Je.
S80T6 3.0L Executive aut.(B 6294T) r.v.04+ lpg
Tatra 613 Special, Tatra Beta 1,3 cl, Simson Sr50, Malaguti Madison3 250ie, Suzuki Burgman 650 Executive
-
- Vůz: V440 1.8T
Ten 10. kablík by mohlo byť ovládanie od mobilu (ale to je len taký dohad
).
(Ak to niekto vie, nech to tu napíše ).
V tých stĺpikoch mám naozaj výškove repráčiky. Čo by bolo pre Teba najvhodnejšie, ťažko povedať, záleži na Tvojich nárokoch a samozrejme na peniazoch( na tých možno najviac
). Určite si tam daj ISO konektor. Ak tam dáš nejaké lacnejšie rádio ( sencor, roadstar do 4000,- Kč ) a zdá sa všetko OK , tak by som už na to nesiahal
. Prípadne tam môžeš dať niečo lepšie a vtedy by som tie repráky menil ( len tie prťavé "stĺpikove výškače" bude asi problém zohnať, asi by som na ne vybodol ). No a napokon to môžeš povymieňať z "gruntu", včetne kabeláže, narvať tam subwoofer , kapacitor, zosilovače s výhybkami,špeciálne poistky s ukazovateľom napätia, minimálne 9 reprákov včítane stredových atď.

(Ak to niekto vie, nech to tu napíše ).
V tých stĺpikoch mám naozaj výškove repráčiky. Čo by bolo pre Teba najvhodnejšie, ťažko povedať, záleži na Tvojich nárokoch a samozrejme na peniazoch( na tých možno najviac