Jestli je to auto na někde na Moravě, zajedu se na něj podívat s mechanikem. Právě jsem přečetl ne zrovna dobré recenze na ten autobazar. Prý jsou to převlečené AAAčka v ještě horším kabátě

Co jsem se různě ptal, tak většina mechaniků říká, že když slyší 1.6D, tak jim vstávají všechny chlupy (cituji T6R a podobně se vyjádřil i Marra, David Patočka mi kdysi napsal: "Nepůjdu se s vámi podívat na žádnou 1.6D, nechci se podílet na vašem finančním bankrotu"sammy píše:Díky za cenné rady. Přeci jen to mám do Břeclavi skoro 300 km, zkusím si nechat poslat lepší fotky ve větším rozlišení, i vč. motorového prostoru.
@danny_z: ad "Motorizace 1.6D nepatří zrovna mezi spolehlivé držáky" – já se tu dočetl, že je spolehlivější než 2.0D... víceméně. Je to kravina? Protože pokud je to kus od kusu u 1.6 i 2.0, tak ten výběr je dvoulitru přeci jen větší... rozdíl ve spotřebách tak zásadní asi nebude.
Teď jsme se tady o tom bavili, ptal se na to kolega před tebou... Obecně 1.6D patří mezi nejhorší motorizaci, co v C30/S40/V50 může být. Tvrdí to většina automechaniků, vychází to z obecné zkušenosti. Ten motor má kolem 150 tis. km nejlepší léta za sebou a stává se z něj časovaná bomba, kór když neznáš předchozího majitele, nevíš, jak s tím jezdil a co do toho lil za naftu...sline píše:tak kámošovi se líbí tahle C30. http://www.klokocka.cz/ojete-vozy/nabidka-ojetych-vozu/volvo-c30-1-6?palivo=nafta&v_provozu_od=2004&cena_max=165000&pocet_na_stranku=25 jak jsou na tom se spolehlivostí a spotřebou ty 1.6D ? a na co si dát pozor? neznáte někdo tohle auto? všechny informace budou dobré, díky
Idefix píše:Díky za odpověď, máte pravdu, rozvody bude potřeba vyměnit cca za 4 000km, jinak kromě běžných oprav jako vyměněné brzdové destičky je nový alternátor, řemen a baterie.zedik píše:no nevim jestli se nepletu tak se blizi servisni interval na rozvody,u ostatniho asi zalezi co vsechno z drazsich veci je vymeneno.me na stejnym rocniku klasicky odesla spinacka.kazdopadne kdybych sel do nafty a nemyslel na strach ze se mi urcite posere cerpadlo a vstriky tak bych sel taky do 2,0d.ale vzhledem ke kvalite benzinu u nas jsem nakonec naftu uplne zamitnul
Uživatelé procházející toto fórum: kubexxx