Moc děkuji za návrhy a předem za ochotu
Děkuji za odpověd i jm252485 za předchozí příspěvek, zkusím SZyoby píše:Marra, David Patočka
Já to auto potřebuju hlavně na delší trasy po okolní Evropě, takže mi nakonec přijde diesel lepší volbou než benzín. Benzín jsem zvažoval 1.8 kvůli tomu, že ojetý diesel je obecně náchylnější k poruchám, ale zase tady na fóru i na internetu jsem četl, že 1.6D PSA není špatný motor (ano, někdo ho tu haní, jiný tvrdí, že je ok), takže kdyby na to kouknul zkušený volvista mechanik a potvrdil dobrý stav, třeba bych do toho šel.jm252485 píše:No nevím, po tom co bylo řečeno výše bych 1.6 D považoval za ne zcela optimální volbu (pokud tedy nejde zcela primárně o spotřebu, bude se jezdit hlavně venku ->viz problémy s DPF... a bude dostatečný nájezd km)
Doplněno.Urvanej píše:David Patočka, nebo Marra, Martinopel ti jsou schopni za úplatu vybraný kousek čeknout, jsou to borci.
Záleží z kama si a kde si auto vyhlídneš. (od toho je v profilu kolonka bydliště, abys to nemusel furt vypisovat)
Díky.danny_z píše:Co vím, tak u těch S40/V50 (je to dost podobné auto, obojí je postavené na Focusu II, jen V50 je "kombík", interiér a výbava prakticky stejná) jsou motory 1.6, 1.8 a 2.0 benzíny přímo Ford Duratec, pak 1.6D a 2.0D jsou PSA (koncern Citroen, Peugeot, prakticky stejný motor jako 1.6 a 2.0 HDI v Citroenech - právě nechvalně proslulých) a až ty větší kubatury jsou Volvo (pokud se pletu, tak mě opravte)![]()
Jinak dobrej topic k motorům je https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=28&t=16743, pak už stačí jen "vygůglit" označení motoru
pacicka1 píše:Proč, naftu nebrat ? Já mám V50 D5 a nemůžu si stěžovat.
Podvozek moderní z Forda a ostatek poctivé Volvo včetně motora.
Mám to v automatu a spotřeba v létě 6,5 a vzimě 7 litrů.
Ať se ti brzy podaří najít. také jsem hledal a váhal. V50 T5 nakonec vyhrála. A zatím jsem rád a spokojený.Bezpřezdívky píše:v CZ jsou na prodej téměř všechny V50 v 1.6D a 2.0D a benzin často za vyšší cenu. Asi kouknu na Autoscout nebo tak...
gratulace,c30 je taky peknej kousekBezpřezdívky píše:Díky všem za rady![]()
Nakonec jsem úplně vzdal hledání druhého kandidáta na auto (ehm...Alfy 147 nebo GT) a chtěl V50, protože se mi líbila vzhledem.
A pak jsem objevil C30. Tak nepraktické a atypické, až bylo rozhodnuto. Se slabou 1.6 benzin. A v socka výbavě![]()
Autíčko je špinavý uvnitř i venku, trochu odřený (hrany, rohy...). Ale byl jsem ho zkontrolovat s doporučeným sudním znalcem (včetně měření laku, kontroly spodku, testovací jízdy, nějaký ty kontroly TP, kontrola tlaku motoru a chladící kapaliny) Auto je v pořádku mechanicky, nebourané a km dle posudku sedí. Ve čtvrtek se pro něj jede
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé