jirka87 píše:Mě straší zástavba relativně velkého 5válce do tak malého prostoru. Bojím se, aby při případné výměně spojky, které je ve 180-200Tkm podle mě na pořadu dne nemusel ven motor.
Nemusí, dokonce ani nemusí ven náprava (rám pod motorem) jako u V70. Je to sice vopruz, ale jde jenom špajzka ven.
Old.fashioned - pravda tak. S mym najezdem znamena,ze tlumic driv prorezne durch, nez by odesel opotrebenim 50 bych za opravu motoru fakt nedal, kdyz auto stoji 100. To teda ani omylem:-) a tvou spotrebu oleje, pokud jezdis normalne a ne "furtplnej" povazuju ja osobne za dost velkou. Tolik oleje mi nezral ani zadny 20lety diesel. Jen mam nervozitu z protikorozni ochrany, protoze tech rezavych s prominutim kurev jsem mel doma uz dost a neni auto na kterem bych nemusel resit ze se mi propada zvedak, ma to ohnile rohy dveri apod, pritom pri nakupu to vypadalo vsechno fakt dobre. Co mel kamarad 60/70/xc90 tak to me jednoznacne presvedcilo, ze to jsou skvele osetrena auta. U poloVolva si tim nejsem tak jisty
Raolsa : MOC diky, to pomohlo.
Tomasek: ok, ale ja ziju taky jinyma vecma, nez investicema do auta. Mam v zivote vyssi cile, nez opravovat SVOJE vraky. Opravovat je cizim me tesi nebo jinak to reknu..ne cile, to mi nevadi, ale spis casova investice do tohoto hobby ted neni na poradu dne.
Naposledy upravil(a) jirka87 dne 08 říj 2019 20:03, celkem upraveno 1 x.
jirka87 píše:Old.fashioned - pravda tak. S mym najezdem znamena,ze tlumic driv prorezne durch, nez by odesel opotrebenim 50 bych za opravu motoru fakt nedal, kdyz auto stoji 100. To teda ani omylem:-) jen mam nervozitu z protikorozni ochrany, protoze tech rezavych s prominutim kurev jsem mel doma uz dost a neni auto na kterem bych nemusel resit ze se mi propada zvedak, ma to ohnile rohy dveri apod, pritom pri nakupu to vypadalo vsechno fakt dobre. Co mel kamarad 60/70/xc90 tak to me jednoznacne presvedcilo, ze to jsou skvele osetrena auta. U poloVolva si tim nejsem tak jisty
Raolsa : MOC diky, to pomohlo.
Tomasek: ok, ale ja ziju taky jinyma vecma, nez investicema do auta. Mam v zivote vyssi cile, nez opravovat SVOJE vraky. Opravovat je cizim me tesi
No vidíš, já neopravuji, já jezdím.
Popravdě, neměl jsem jedinou závadu za 100.000km. Jen běžná a preventivní údržba.
Padíka jsem domů přivezl ve 30.000km a je to stále skvělé auto.
_________________ Karkulka V60 CC T5 AWD MY 2018, POLESTAR
Již jsem se rozloučil s V40 2.0TE85, Padík - V50 T5 AWD +BSR+IPD HD TCV
Dobraaaaa, tak ja na ni zitra brnknu. Hadam ze zas tak rychle to nezmizi ta cena neni kdovi jaka...kilo za 15letou plecku s 200 na hrbu a temer 2.5 obsahem bezneho smrtelnika nijak nelaka
S tvym pristupem, kdy na kazdem autu, na kazde motorizaci, neco najdes a hledas v cenove relaci, v jake hledas, tak promin, ale to je jen ztrata casu. Nic takoveho neexistuje.
Proste se smir s tim, ze je riziko, ze se ti neco pokazi, zrezne a zahucis v tom.
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47"GALERIE" Toyota Yaris Hybrid MY23"GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
Haben píše:S tvym pristupem, kdy na kazdem autu, na kazde motorizaci, neco najdes a hledas v cenove relaci, v jake hledas, tak promin, ale to je jen ztrata casu. Nic takoveho neexistuje.
Proste se smir s tim, ze je riziko, ze se ti neco pokazi, zrezne a zahucis v tom.
Tve naroky na auto myslim neodpovidaji realite dnesniho trhu. Pokud kupujes starou volvo plecku, ktera nebyla dostatecne zainvestovana, pocitej s tim, ze zainvestujes ty. Kazdopadne pocitej s vlastnosti techto motoru, ze trochu zerou olej. Ale pokud ti pripada moc i to, ze pokud najedes rocne vic nez 8t, tak musis dolejvat, tak bez od toho.
Otázkou je jak vypadá v reálu s těmito přiznanými km, třeba by to mohla být po udělané spojce slušná koupě (xenony to asi nemá, má to jen ostřikovače a v interiéru nexenonový spínač):
karelvolvo : Protože Sharan byl sobeckej povoz pouze pro mě. A to teď není na pořadu dne. Můj půlroční syn v tom nikdy nejel, manželka možná 3x. Bylo to výhradně moje auto na výlety a dovolené, kam jezdím sám.
Michl : vím o nich. Komunikuju teď ještě s jedním člověk nabídku, která je někde mezi tvými 2 uvedenými. Jak kilometry, tak cenou.
Prodejce odpověděl fotkou. Předpokládám, že vzhledem k absenci "harmoniky" a celkové tlušťky tlumiče se toto nedá ani omylem nazývat Nivomatem a tedy mnou zamýšlený kus má obyčejný tlumič pérování, je tomu tak ?
jirka87 píše:Prodejce odpověděl fotkou. Předpokládám, že vzhledem k absenci "harmoniky" a celkové tlušťky tlumiče se toto nedá ani omylem nazývat Nivomatem a tedy mnou zamýšlený kus má obyčejný tlumič pérování, je tomu tak ?
Díky
Odbočka: ta prachovka na fotce je spadlá a doraz by takhle být neměl vidět.
Nivomat je tlustší než normální tlumič. Podle téhle fotky to já nepoznám, protože je na autě nemám. Třeba odpoví zkušenější.
jirka87 píše:Prodejce odpověděl fotkou. Předpokládám, že vzhledem k absenci "harmoniky" a celkové tlušťky tlumiče se toto nedá ani omylem nazývat Nivomatem a tedy mnou zamýšlený kus má obyčejný tlumič pérování, je tomu tak ?
Díky
Podle těch fotek to ale bez záruky vypadá jako moje obyčejné zadní tlumiče (bez nivomatu).
Auto Cardion Brno na základě VIN to rozlousknul za nás. Není to NIVO. Jinak kdyby to někoho zajímalo, tak obyčejný tlumič ve Volvu (holý = bez podožky/uložení, bez dorazu) je za 3500Kč/ks.
Mě jde jen o to, aby se nezjistilo, že některá auta tu přípravu měla a jiná ne. A vzhledem k tomu, že prodejce říká "ono to vypadá, že by to mohlo jít" tak se raději ptám. Možnost se svářečkou předem odmítám, to je prostě nedůstojné celkového mého postoje k bezpečnosti děcka i přesto, že ten svár, pokud by byl proveden dobře by vydržel víc, jak ten šroub.
Potreboval bych prosim info o vymene rozvodu na s40/v50 s motorizaci 2.4i 103kw. Neresim interval, ale to, zda se meni (a to doufam) rozvody normalne bez vytazeni motoru pripadne nejakeho harakiri typu - popustit napravnici atd. Protoze ten petivalec je tam fakt neskutecne naprcanej a Haynes manual zatim nemam.
+ Prosim o info ohledne MIRNEHO podtlaku ve viku ventilu. Motor si prede velmi spokojene a je velmi tichy oproti kamaradove s60, ktera trosku cvrlika od ventilu, ale po otevreni hrdla na doplneni oleje na viku ventilu je evidentni, ze tam je drobny podtlak. Obaval jsem se opacneho problemu, ale ani z merky, ani z vika ventilu nefouka. Chod motoru se nijak nemeni pokud zavickuju/odvickuju viko ventilu.
Svicky co jsem tak koukal jsou zabetonovany pod sanim
No...zkratka mam holcici auto s klucicim motorem. Tak uvidime jak nam to spolu pujde.
P.s: nedokazu si predstavit tu bidu s 1.6i nebo 1.8i. ten petivalec je pro to auto uplne akorat a to jsem klidny ridic.
Podtlak tam musí být, jinak by jsi měl problém.
Rozvody normálně vyměníš, ale musíš si podložit nebo vyvěsit motor, protože musíš vymontovat držák motoru.
Diky Raolso. Ja rozvody sam delat urcite nebudu.jsem sice mechanik s maturitou, ale rozvody jsem delal naposledy pred 15lety a to jsem mel jeste navic motor ve stojanu. Zkusim kontaktovat Martina Opela, ale popravde se celkem bojim s tim nekam jezdit. Auto ma 180Tkm a rozvod podle me original. A hlavne to chci udelat hned po vikendu a v pripade Lichnova odkud se nemam jak dostat bych tam na to chtel i cekat, coz tezko...ten ma svoji prace dost
V servisu kam normalne jezdim jsou zodpovedni kluci a delaji veci tak, jak JA CHCI. Ale tenhle motor tam podle me nikdy nemeli. (D5ku jo) Dost pochybuju ze na to maji aretacni pripravky, pokud jsou treba. Takze bud Martin, nebo musim sehnat Haynese. Chci to vsechno presne jak ma byt. Ted se bavim o utahovacich momentech.
Remenici jsem na e-shopu videl, ale jestli je to 2hmotova jako na nafte si nejsem jistej. Mam ji menit taky o pokud se nevrti a nehazi?
Jinak rozvodova sada jsem si rikal jako vsude INA i s pumpou a pomocne remeny sadu s napinakem od Gatese. Svicky se asi prastim pres kapsu a koupim Volvo.
Naposledy upravil(a) jirka87 dne 12 říj 2019 20:42, celkem upraveno 1 x.
No hlavně musíš mít přípravek na povolení středové matice, bez něj to nejde, respektive povolit by to možná slušnou bouchačkou šlo, ale utáhnout na moment už ne.
Jak rikam, ja to delat nebudu. Vzduchem to povolit celkem urcite pujde. Utazeni uz je samozrejme vec jina. Pripravky si pry maji moznost pujcit od dodavatele dilu, pokud nejaky nemaji. Servis je to velky. Jel bych nejradeji k Martinovi nebo do Amba, ale jak rikam...mam strach s tim nekam jezdit