Teplé PZ kolo V70 P3 2007

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
Jardos2
Vůz: S60 2,4d

Příspěvek od Jardos2 »

Čus borci,
Potřebuju nasměrovat jak nejlépe diagnostikovat vadu na PZ kole, jel jsem si takhle z fachy domů v pátek a mezi barákama jsem slyšel jak když něco drhne, stáhnu okno a fakt že jo, přijedu před dům a LZ kotouč vlažný/studený a PZ kotouč horkej tak! že jsem si spálil prsty.. Zvedl jsem to a těžko šlo otočit s kolem, sundal jsem třmen a rázem šlo kolem točit lehce, vodítka a desky chodí volně (desky i kotouče jsou nové od předchozího majitele najeto 300km max), takže chyba bude asi v třmenu/hadici. Dnes jsem úspěšně povolil zarezlý odvzušňovák a nechal volně protéct cca 200ml brzdovky, přes VIDU jsem cuknul s ručkou do servisní polohy, utáhnul odvzdušňovák - našlapal pedál aby vylezl pístek (víčko kapaliny povolené) a rukou zpátky nešel, svěrkou těžko, když jsem povolil odvzdušňovák, tak lezl dovnitř hladce v doprovodu s vytékající kapalinou, všechno jsem složil a jel to projet 20km, přijedu a furt stejné - PZ kolo teplé a kotouč fest horký, přitom když jsem to složil - našlapal pedál (nenastartováno) tak kolem šlo točit lépe. To se ještě zlepšilo když jsem třmenem cuknul (k sobě aby trochu zalezl pístek). Tak se ptám, co teď ?

Jakub Svoboda
Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110

Příspěvek od Jakub Svoboda »

To vypadá na hadici. Jinak by po povolení ovzdušňováku nešel zatlačit, kdyby byl přirezlý. Jen bacha, jsou tam 2. Jedna u třmenu a druhá u silentu ramene, musíš sundat ten spodní plast.

Jardos2
Vůz: S60 2,4d

Příspěvek od Jardos2 »

OK, zítra se ještě podívám na druhou stranu, jak to chodí tam, abych měl porovnání. V ideálním případě vyměním jen tu k brzdiči, a když to nepomůže, tak i tu druhou.

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“