Ahoj, chlapi nebo dámy - mám obrovské dilema, protože nemám možnost diagnostiky a řeším momentálně záhadu sledu chyb...
Mám motor D5244T5 a dosud bez problémů s najezdem cca 250 tis.
Natáhl jsem chybové kódy přes Bluetooth krabičku - pravidelně a vypsalo mi to:
P0101 MAF byl sice odborně vyčištěn cca měsíc zpět, ale chyba se objevila nedávno a auto do nouzáku nepadlo.
P0404 EGR ten byl měněn cca 2 měsíce zpátky včetně řídící jednotky - Volvo Brno autorizak - do teď bez chyb, ale chyba se objeví náhle a někdy do nouze jde a někdy ne. Většinou po ujetí 30km zmizí nebo druhý den po startu vždy zmizne.
P0234 TC to netuším co přesně znamená, ale po přečtení fóra jsem došel k součástce viz. Foto
Zde jde vždy do nouze a zda se mi, že TC je velmi zahřáté. Existuje nějaká osvědčená náhrada kdybych to po vaší radě koupil a přestalo to padat do nouze.
Mělo by to třeba vliv i na předchozí chyby?
Nejde bych rád začal, ale nejsem si jistý bez diagnostiky.
Popřípadě, kdyby někdo s Vidou v okolí Blanska byl ochotný načíst a poradit.
Čeká mě STK a nevím jestli s tímto nebude problém.
Filtry měněné pravidelně, stejně tak oleje. Palivo jen Shell.
Auto jede pravidelně bez problémů a starty jsou teď v zimě na druhou otáčku motoru - žhavící Svíčky výměna za originální všech 5.
S60-DTC Egr, Turbo a MAF
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo s60 2.4 D5 FL R-design
S60-DTC Egr, Turbo a MAF
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
S60-DTC Egr, Turbo a MAF
S kontrolkou motoru technickou neuděláš. Ostatní těžko radit, výpis z volvo diagnostiky z Brna máš? Ono i někdo znalý s diagnostikou umí číst mezi řádky a live data hodně napoví. Třeba se ti někdo z okolí s VIDou ozve...
-
S60-DTC Egr, Turbo a MAF
Servis archiv diagnostik nemá. Ptal jsem se na to. Jen udělat novou.
O tom TC nemáš alespoň nějakou zkušenost?
O tom TC nemáš alespoň nějakou zkušenost?
-
- Moderátor
- Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40
S60-DTC Egr, Turbo a MAF
Hele moc ne, ale tam může být chyba třeba klidně i v turbu, že regulace už to neutáhne, jak je to zanesený nebo zarezlý apod.
Ty chyby klidně mohou být všechny způsobený jedinou závadou, ale to chce prostě někoho, kdo tomu rozumí a to auto si napíchne. Já mam rád kluky z Kobylnice, auto Ambo, ale jen osobně, profesně je mam moc daleko, ale ty měli dycky termínově uplně plno. Nicméně nějaký zvěsti o nových technicích jsem slyšel, tak třeba je to už lepší.
Ty chyby klidně mohou být všechny způsobený jedinou závadou, ale to chce prostě někoho, kdo tomu rozumí a to auto si napíchne. Já mam rád kluky z Kobylnice, auto Ambo, ale jen osobně, profesně je mam moc daleko, ale ty měli dycky termínově uplně plno. Nicméně nějaký zvěsti o nových technicích jsem slyšel, tak třeba je to už lepší.
-
S60-DTC Egr, Turbo a MAF
Tak uvidíme, třeba se tu ještě někdo ozve. Zatím díky.
-
S60-DTC Egr, Turbo a MAF
Tak jsem se sem dlouhou dobu nedostal, závěr je takový, že auto bylo v autorizovaném servisu v Brně a chyby nula. STK bez problémů, tak jsem tu bluetooth krabičku hodil do koše. Holt Volvo chce raději originál. Přesto jsem si nainstaloval VIDU, ale zatím jsem nekoupil kabel, protože mě nic nenutilo.
-
- Vůz: V70 II D5 120kw 2004
S60-DTC Egr, Turbo a MAF
Ta součástka nema s turbem nic společného, je to ventil na ovládání podtlakovych silentbloku motoru.
Tvoje turbo je ovládaný elektrickým aktuátorem
Tvoje turbo je ovládaný elektrickým aktuátorem