Na dotazech taky proběhlo:
videoice píše: 24 bře 2025 00:18Oprava, není to jenom pocit ani aerodynamický hluk, profukuje to u spolujezdce.videoice píše: 24 pro 2024 08:22 Řešil tu někdo těsnost kabiny? Mám pocit že je něco u mě špatně.
Když jedu rychle (a bez rádia, aby to bylo slyšet, nejlépe z kopce na neutrál), tak prostě někde zepředu profukuje, teplotně to necítím, tedy nevím odkud to jde, ale jde to celkem dost slyšet.
Strana řidiče je krásně bez děr, nikde nic netáhne.
Na straně spolujezdce táhne. Od cca 130 km/h v teplotách pod nulou lze cítit jemný vnik chladu. Od 160 km/h dost citelně.
Když jsem seděl jako spolujezdec, tak jsem zkoušel místo vniku vzduchu nahmatat. To se mi ale nepodařilo úplně. Přes dveře/těsnění to netáhne. Táhne to někde na boku/zpředu auta mezi podlahou a kastlíkem.
Tuší někdo kde by ta skulinka mohla být? Že by přímo z trubky nasávání vzduchu do ventilace? Nebo je tam v těch místech ještě nějaká jiná díra zvenku?
Příznaky: do interiéru profukuje venkovní vzduch, což je cítit hlavně v zimě
Příčina: pod plastem nad stěrači, kde je nasávání vzduchu do topení, by mezi karosérií a tělesem topení mělo být molitanové těsnění. To ovšem časem vymizelo, zřejmě tomu nepomohlo ani vytopení od čelního okna v mém případě.
Řešení: vyplnit díru
Zde by mělo být těsnění Zde by mělo být těsnění Zde by mělo být těsnění
Řešení