Koupě ojetého V60 CC

Nejnovější Volva od roku 2015/16
  • Autor
  • Zpráva
BrazzerCZ
Vůz: Volvo V60 CC (2020)

Koupě ojetého V60 CC

Příspěvek od BrazzerCZ »

Zdravím všechny Volvisty,
Už dlouho chci rozšířit vaše řady a tento týden se jedu podívat na dva kusy V60 CC s motorem D4. Oba mají +- nájezd 140 tisíc a vyrobeny byly v prosinci 2019, prodávající za ně chce 550 tisíc. (Jedno má panor. střechu, nevím jestli má dobrou pověst)
Co jsem koukal, je cena +- adekvátní, obě jsou přivezena z Dánska, prošla evidenční kontrolou, STK a emisemi. Dle Cebie to vypadá docela v pohodě. záznamy tam jsou +- jeden ročně, oba vozy mají mít servisní knížku, ale když jsem měl dotaz na nejbližší autorizovaný servis, bohužel prý nejsou servisy Volva propojené mezistátně, takže mi více říct nedokázali. To jak o něj bylo pečováno se tedy dozvím až na místě.

Chtěl jsem Vás poprosit o radu, zda u tohoto typu a motoru (co jsem koukal, nemá nafta moc dobrou pověst) bývá nějaký velký zakopaný pes, na kterého si dát pozor?

Už jsem načítal o problémech s turbem, dveřmi kufru a teoreticky přední nápravou. Má případně někdo zkušenost kolik stojí čištění, případně úplná výměna turba? Viz: https://www.autodoc.cz/info/problemy-s-vozem-volvo-v60
Případně jde problémy, pokud jsou lehčího rázu vyřešit jen aditivy, případně prémiovým palivem? Abych věděl kolik peněz si případně připravit bokem, nebo do auta případně vůbec nejít...
Případně kolik +- stojí výměna rozvodů a vodní pumpy? Vyčetl jsem ceny mezi 11 - 20 tisíci, sedí to? Jestli nebyly dělané, tak bych je nejspíše nechal udělat hned po koupení.

Kdyby byl zájem, pošlu i výpis z Cebie, kdyby to pomohlo.

Díky moc za jakoukoliv radu.
S pozdravem Lukáš J.

Zpět na „S/V/XC 90; V/XC 60“