Jak jsem psal již dříve, chystám se odjet trvale na sever Švédska do Hallnasu. Kde mám zakoupen dům … chtěl jsem vyrazit již na jaře, ale okolnosti a prodej chalupy u Semil, mne posunul až do doby této, kdy mám již zájemce, je složená záloha, podepsaná rezervační smlouva a je předschválen hypoteční úvěr pro nového majitele a vypadá to: „Oni mne snad opravdu vytlačí na drsný studený sever do nekonečné tmy a pustiny a uzmou mou krásnou milovanou chaloupku …
A protože jsem měl problémy s levým kolenem, hledal jsem Volvo V70 s automatem, abych si nějak ulehčil … a našel tady na foru Malinu, krásnou červenou, předtím byla také zde na foru a servisoval ji Radek /Raolsa/, kam se servisně vrátila zpět, bylo to pro mne zárukou kvality servisu a serioznosti. Radek si v té době pořídil také červenou, tak jsme je společně nafotili vedle sebe, aby bylo jasné, že i my tady na severu pod vrcholky Krkonoš … máme smysl pro barvy a krásu.
Na jaře ji Radek prolezl a vyladil vše potřebné tak, aby mohla Malina odjet bez problémů na sever. Vyměnila se vakuovka, udělala zadní brzda a komplet ručka, celková kontrola včetně oleje převodovky … a tak je vše v pořádku.
Měl jsem Malinu jen na cesty do Prahy a kousek dál, kdy se střídala se Sorentem, na krátké pojíždění tu mám benzínové Brlingo a černé Volvo 70 jsem zapůjčil sousedovi, kterému odešla Audina … tím jsem s Malinou najel za tento rok pouze cca 3.000km, kdy nyní má nějakých 465.600 km na tachu …
Původně jsem myslel, že jak přistanou peníze za chalupu do adv. Úschovny, naložím Malinu včetně letních kol a vyrazím na sever, nechám ji v Hallnasu v garáži a vrátím se letecky do Prahy, pak udělám vše potřebné a předám chaloupku, naložím Sorento a vlek s plachtou a vyrazím definitivně se slzou v oku pravém i levém na „Cestu poslední“ …
Ale jak jsme s potencionálními novými majiteli, mladou rodinou z bytovky z Jičína probírali situaci, dohodnul jsem se s nimi, že jim tady prakticky vše nechám, protože by to stejně museli jednou nakoupit. Nechám tady veškeré vybavení, nářadí, stroje, svářečky, žehličku, vysavače, nábytek atd., aby noví mladí chalupníci, nemuseli nic kupovat, když si berou tu drahou hypotéku. Nechávám jim také Berlingo a vlek na herberg, vše s platnou STK a v dobrém stavu. Vezmu si jen oblečení, boty, CD a vinily, nějaké obrazy a to bude vše, co se mnou na sever odjede …
A tím se dostávám k tomu, proč nabízím Malinu do dobrých rukou zdejšího fora, protože by byla škoda, posílat ji někam mimo Volvo komunu, kde nedocení opravdovou minulost, servis a péči …
Zjistil jsem, že jak jsem si složil švestek svých pár jen na hromádku, že je zcela zbytečné jezdit cesty dvě a vracet se proto letadlem, když vše úplně v pohodě dám do jednoho auta a pojedu tak trasu pouze jednou a definitivně …
No a protože je zima a na severu ještě o kousek větší, vyhrálo výběr Sorento, protože je čtyřkolka a více se na cestu z důvodu bezpečí a klidu hodí. A asi nebude potřeba kupovat vlek s plachtou, protože nepovezu s sebou letní kola na Volvo ani na Sorento, ty pak dokoupím ve Švédsku …
Je neskutečné, když to tak vidím zpětně, jak málo zůstane po člověku za 63 let žití, jak se vše vejde do jednoho auta … a podobné to bude také na závěr úplný, kdy člověk nenese s sebou vůbec již nic …
A Volfíka, černé benzín Volvo mé, si nechá soused, protože se mu začalo ve Volvu líbit …
Nabízím k prodeji své červené Volvo V70 120Kw D5 „Malinu“ …
Tovární značka Volvo
model V70 120 KW D5 kategorie M1
VIN YV1SW796952482427
motor D5244T 120KW obsah 2.401cm3 palivo nafta
Převodovka automat
EHS/ES 2002/80A norma ECO 3 / bez eco poplatku /
STK 22.01. 2027
Barva vozidla červená
První registrace 19.11. 2004 po faceliftu ale ještě bez DPF a klapek
RZ 1TY 68 70
Počet ujetých kilometrů 465.568 km
Počet klíčů 1ks + dálkové ovládání
Dál. známka není
Cena 56.000,-Kč ale jistě se dohodnem
Rozvody dělány v 400.000 km, tak je to v klidné půlce, olej v převodovce měněn pravidelně, naposled loni na podzim a Radkem na jaře kontrolován, v únoru bude na pořadu výměna oleje a filtru motoru / Mobil 5W30/ před prodejem ještě provedu novou výměnu, výbava „Kinetic“, vyměněny komplet brzdy, ramena, kosti, žhavičky, atd. viz fota na Rajčeti … https://www.rajce.idnes.cz/abecedaaaaaaa/album/v70-120-kw-d5-11-2024
Je již po faceliftu , ale ještě bez DPF a vířivých klapek, černý kryt motoru.
Malina má Xenony, kameru a v radiu napojen Yatour, tak jede telefon, hudba a ostatní běží přes Bluetooth a lze ovládat na volantu.
K Malině je kompletní letní sada kol s prakticky novými pneu, záchytná sít zadních sedadel, roleta kufru.
Pokud by byl jakýkoliv dotaz, neváhejte mne prosím kontaktovat s dotazem …
Děkuji a pěkný s úsměvem přeji den
Allbertus
motobreta@email.cz
+420 728 465 070
Přidáno za 6 minut 51 sekund: