S koupí XC70 (2013) hledám možnosti, jak vylepšit původní brzdy.
Protože jsem tady nic pořádně nenašel, tak zakládám toto vlákno.
Zadek (zatím) řešit nehodlám, už kvůli elektrické ruční brzdě budou možnosti velmi omezené.
Pokud máte někdo zkušenosti s reálnou přestavbou, tak budu rád za jekékoliv informace.
Budu sem postupně doplňovat možnosti i s čísly dílů.
Zatím tedy takto:
Originál původní brzdy jsou vlastně jen dva rozměry lišící se jen průměrem brzdového kotouče a jiným držákem brzdiče.
300mm mají nejslabší verze.
316mm všechno ostatní, včetně T6.
Možnost změny bez úprav a adaptérů:
336mm z S80 V8 - stejné provedení brzdičů, ale jiné rozměry a jiné destičky. Nevýhoda - nejmenší kola jdou nasadit 18".
328mm z XC60 - 2pístky na které jdou dát i 17" kola
Údajně by měli jít bez úprav namontovat i 350mm brzdy z Jaguáru XE/XF
Podle informací co jsem dohledal, by tam s drobnými úpravami měli jít i monstrózní 6pístky Polestar 371mm, ale to už mi přijde jako úlet.
Co se týče jiných možností, tak jsem zatím nenašel kit, nebo alespoň hotové adaptéry na jakékoliv jiné brzdy.
Nezbývá tedy, než individuální stavba.
Tuning brzd P3
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
Tuning brzd P3
Naposledy upravil(a) Basstl dne 25 říj 2025 14:16, celkem upraveno 1 x.
-
Tuning brzd P3
Tady je srovnání původních brzd 316mm, s 328 z XC60, což je zatím varianta, která u mě vede.
Důvod je poměr cena/výkon a možnost nasadit 17" kola.
Důvod je poměr cena/výkon a možnost nasadit 17" kola.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Vůz: Volvo S90 T8 Inscription
Tuning brzd P3
Mrkni do mé galerky k S80. Chvilku před prodejem jsem dával na předek vrtané 336mm kotouče a čtyřpístky Bremba.
Brzdilo to dobře.
A na 336ky dáš taky R17 kola.
Brzdilo to dobře.
A na 336ky dáš taky R17 kola.
-
Tuning brzd P3
Tak to jsou dobrý zprávy.
Alfa 4pístky mám doma a chtěl jsem je dávat na cabrio, ale nejpíš tam zůstanou 320mm z ST a mohl bych je tedy namontovat na XC.
Adaptéry na uchycení jsi vyráběl?
S dovolením si od tebe půjčím fotku.
Alfa 4pístky mám doma a chtěl jsem je dávat na cabrio, ale nejpíš tam zůstanou 320mm z ST a mohl bych je tedy namontovat na XC.
Adaptéry na uchycení jsi vyráběl?
S dovolením si od tebe půjčím fotku.
-
- Vůz: S80 II 2008, M66, 2.5T Stage 2 170kW
Tuning brzd P3
Jen pozor, pokud vim, tak záleží na šířce disků u těch 17". Mám za to že se tam nevlezou 17x7, ale 17x8 už ok. Teda to platí pro ty 328mm. Mám zimní kola 17x7 a to je hlavní důvod, proč jsem na 328mm neupgradoval už letos, protože se mi nechtěla řešit další sada kol.
Jak je to s 336mm a velikostí disku nevím, měl jsem za to, že se tam 17" taky nevlezou, ale třeba nějak jo.
Jinak verze 300mm byly nejen pro nejslabší motorizace, ale pro S80 nebo V60 i pro T6, přinejmenším pro některé.
Jak je to s 336mm a velikostí disku nevím, měl jsem za to, že se tam 17" taky nevlezou, ale třeba nějak jo.
Jinak verze 300mm byly nejen pro nejslabší motorizace, ale pro S80 nebo V60 i pro T6, přinejmenším pro některé.
-
- Vůz: Volvo S90 T8 Inscription
Tuning brzd P3
Adaptéry jsem kupoval od UnitRacing z PL.
Jinak nebim kluci kde jste přišli na ty 328mm a 336mm brzdy X R17kola.
XC60 i S80V8 a V60D6 mohla běžně jezdit na jakýchkoliv R17.
Jezdil jsem jednu dobu na R17 Regor a ty jsou 7J široké.
Jinak nebim kluci kde jste přišli na ty 328mm a 336mm brzdy X R17kola.
XC60 i S80V8 a V60D6 mohla běžně jezdit na jakýchkoliv R17.
Jezdil jsem jednu dobu na R17 Regor a ty jsou 7J široké.
-
Tuning brzd P3
Díky za info.
17" kola vyzkoušim, ale nejspíš se jich stejně časem zbavím a pořídím 19" na léto a 18" na zimu.
Je tu ještě jedna možnost a to individuální stavba. Válí se mi tu 4pístky AMG. Musím ale vyzkoušet jestli se to tam vůbec vejde.
Pokud ano, tak by to nemuselo vypadat blbě.
17" kola vyzkoušim, ale nejspíš se jich stejně časem zbavím a pořídím 19" na léto a 18" na zimu.
Je tu ještě jedna možnost a to individuální stavba. Válí se mi tu 4pístky AMG. Musím ale vyzkoušet jestli se to tam vůbec vejde.
Pokud ano, tak by to nemuselo vypadat blbě.
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Tuning brzd P3
Problém je, že XC a S maj c TP jiný ET.....takže asi bude lepší vždy uvádět kdo u jakého vozu co upravoval. U Basstla je jasné, že píše o XCGiew píše: dnes, 02:32 Jen pozor, pokud vim, tak záleží na šířce disků u těch 17". Mám za to že se tam nevlezou 17x7, ale 17x8 už ok. Teda to platí pro ty 328mm. Mám zimní kola 17x7 a to je hlavní důvod, proč jsem na 328mm neupgradoval už letos, protože se mi nechtěla řešit další sada kol.
300mm brzdy jsou i u XC60 u VEA většinou
Jinak to, že se vejdou max. 328 jsem řekl Basstlovi já, páč jsem tu na 17" XC60 měl a mezera byla sotva 3mm od závaží. Proto jsem si těmi 336 nebyl jistý.
-
Tuning brzd P3
V techničáku mám zapsaný následující rozměry:
7,5J x 17
7,5J x 18
8J x 18
7,5J x 19
7,5J x 17
7,5J x 18
8J x 18
7,5J x 19