Díval jsem se dnes na video, jak měnil pán olej v uhlove převodovce. Na konci jeste 1 dcl odsal stříkačkou. Akorát ze on mel tu novější XC70 než mam já. Ma se to dělat aj u modelu 2004 nebo naplnit az po okraj než zacne vytekat olej a pak zasroubovat? Chci si na tom svojem udělat výměnu oleje v převodovce M58, diferenciálu a te uhlovce. Haldex s filtrem nechám asi na servisu. Stejně tak rozvody a plochy remen. Je to na me moc moderní auto a vůbec to neznám. Hlavně tam není žádné místo a to nemám rád. Na 240,740,940 je to úplně neco jiného. Tam jsem si rozvody udělal. Takze aspoň tady ty oleje si chci sám vyměnit. Zbytek asi ve Volvu, at to je pořádně. I kdyz se asi prohnu, ale nedá se.zas bude deset let klid.
Takze ocením radu, jak je to s výměnou oleje v uhlove převodovce, manuální převodovce a diferenciálu. Haldex take se mi nechce delat na zemi pod autem a rozpojovat kardan.
Jeste se chci zeptat na turbo. Dela se nějaká údržba nebo čištění turba? Případně jestli je to lepší nechat na autoservisu?
2004 Volvo XC70 - vymena oleje v uhlove převodovce
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo 740