pomerne nedávno som si kúpil V60 D3 ročník 2012 automat 120kw a keďže do áut celkovo sa príliš nevyznám bol by som rád za pár rád - čo, kedy a ako často pravidelne vymienať a servisovať pre zabezpečenie plynulého, bezpečného chodu a čo najdlhšej životnosti pre auto.
Auto bolo kúpené s nájazdom 183k km a dovezené z Talianska. Nie celá servisná história je dostupná a preto by som sa nechcel spoliehať či všetky komponenty boli menené v pravidelnom intervale tak ako mali byť.
Po kúpe som hneď začal s výmenou oleja - v motore + v prevodovke, vymenou filtrov a výmenou drážkového remeňa.
Po poslednej návšteve servisu registrujem na aute nasledujúce problémy:
1.vŕzganie / buchot / trhanie pri otáčaní volantom za jazdy aj stacionárne, je to teda cítit v ruke z volantu a zaroven je to aj počuť - príde mi to akoby pružina tlmiču preskakovala vo svojom uložení
2. 1x mi vyskočila kontrolka motoru a motor bol v núdzovom režime, po diagnostike v autorizaku Volvo mi bolo povedané že sa jedná o chybu v suvislosti s turbom a egr kde turbo pri určitých otáčkach "nespína", avšak vraj pokiaľ sa chyba nevráti tak to môžem ignorovať. Ak by sa však znovu objavila je podľa nich na rade vymena egr.
3. pri výmene pneumatík som sa bavil s mechanikom a povedal že by do pol roka dal vymenit predné brzdové platničky a kotúče.
Momentálne plánujem asi nasledovný postup - v prvom rade bod č.1 - teda zistenie a vyriešenie problemu stým buchotom pri točení volantom, nasledne bod č.2 po nejakom čase a teda výmena predných platničiek a kotúčov. Okrem spomínaných bodov 1.-3. by som chcel ešte nechať úplne vymeniť chladiacu kvapalinu. No a bod č.3 plánujem priebežne sledovať, možno dať EGR aspoň vyčistit a ak by sa chyba objavila znovu tak v takom krajnom prípade až pristúpiť k výmene EGR.
Čo ďalšie by ste mi takto pri jazdenke poradili ako nevyhnutné kroky čo po predchádzajúcom majiteľovi vymeniť prípadne dať skontrolovať? Prípadne ak mate každý nejaký zoznam bodov čo každý rok, prípadne v určitých intervaloch servisujete a ste ochotný sa sním podeliť tak sem stým, za každú pripomienku budem vďačný