Člověk by řekl, že dodělání výhřevu sedadel bude jednoduchý.
Teorie říká, sežeň sedačky, bude to plug&play a jen dohraješ soft.
Realita je trochu jiná aneb jak si to udělat na hardcore způsob.
Mám předfacelift auto bez výhřevu se světlým hadrovým interiérem. Seženu sedačky z faceliftu s výhřevem s tmavým hadrovým interiérem.
Takže nejenom přehodit sedačky, ale i přeházet čalounění. Poprvé jsem měl sedačky venku, když jsem tepoval interiér. Po druhé, když jsem dodělával výhřev a potřetí dnes, když jsem opravoval nefunkční výhřev spolujezdce.
Udělal jsem si časosběr, sundat potah dám za 12 minut.
Ovládací panel jsem neměnil. Jen jsem sundal záslepku, abych zjistil, že tlačítka jsou přítomna. (Tady musím poděkovat P1 guru Zdeňkovi.) Zatím nemám krytky, ale zkusím je asi objednat extra, protože nikdo mi je někde prodat samostatně aniž bych si musel vzít celý klima panel.
IMG20251018103414.jpg
Po instalaci výhřevu do auta a vrácení CEM po dekódování tlačítka začala svítit při stisku. Říkám si ok, je to na dobré cestě. Vymaži chyby ve Vidě, sedačky nehřejí. Pojal jsem podezření, že nebudou kompatibilní moduly vyhřívání pod sedačkami (SHM) mezi předfacelift a faceliftem. Takže jsem je vyndal z druhého auta (Áčka), které je předfacelift a zkoušel přehazovat SHM moduly. Modulům nic nebylo, zakopaný pes byl někde jinde. Začalo to fungovat až když jsem auto(CEM) napichnul přes Vdash a nikoliv přes Vodu, kde mi Vdash zahladil od posledního připojení změnu konfigurace auta, kterou jsem potvrdil a začalo to fungovat. Ano, správně, topit. Ale jen u řidiče!

Diag napráskal chybnou komunikaci s SHM modulem, respektive čidlem teploty v podsedáku. SHM modul jsem odpojil, mrknul do elektroschémat a multimetrem jsem zkontroloval čidlo. Nic. Zrada. Buď je čídlo v háji nebo někde kabeláž zlomená. Nakonec to byla kabeláž, kterou jsem dnes opravil, sedačku vrátil do auta a už to funguje.
IMG20251112172235.jpg
IMG20251117102110.jpg
IMG20251117113917.jpg
IMG20260102144148.jpg
IMG20260114170922.jpg
IMG20260114171009.jpg
IMG20260114174144.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.