Páni mám na dielni XC70 2.4t ,riešim pataliu s automatom. Prevodovka bola vraj v minulosti menená , viac info nemám, olej v nej bol pekný čistý, pred cca 10000km . Auto jazdilo viacmenej normálne , prevodovka radila pomerne dobre, jediné čo to občas robilo že kopla pri zaradení R .
Teraz sa mi ozval majiteľ že auto nechce ísť ani dopredu ani dozadu.
Nejak s tým prišiel až ku mne , bol som sa odviezť a mal pravdu, zaradím D pridám plyn a auto stojí až keď pridám viac (okolo 3000rpm) cukne to a pomaličky sa pohne dopredu. Otáčky sú vysoko nejak to radilo ďalšie kvality aj bolo cítiť že uzamyká ale prístupne ako sa zohrial olej to bolo horšie.
Samozrejme prístrojovka vyhodila chybu prevodovky a ostalo to v nudzaku. Chyby napíšem na konci.
V skratke sa to chová úplne ako keď je na manuály k.o. spojková lamela+ je cítiť ako to trhá pri zábere.
Olej je trochu tmavši a je cítiť spáleninou.
Chyby z TCM 002a -gear 3 incorrect gear ratio
002c -gear 5 incorrect gear ratio
Přidáno za 3 minuty 8 sekund:
Len dodám že po jazde cca 5km keď som ostal stáť sa to už nedokázalo vôbec pohnúť z miesta, ani na spiatočku. Olej mal 115°C musel som počkať cca 10 minút a potom sa dalo auto horko ťažko nacuvat na dielňu
Automat XC70 2001
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo V70 T5
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Automat XC70 2001
Pokud je olej dost (měřeno s nastartovaným motorem) tak je auto na odpis. Respektive na sehnání jiné funkční převodovky. Což je dneska asi svatý grál.
Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920
-
- Vůz: Volvo V70 T5
Automat XC70 2001
Oleja bolo dosť , prevodovku sme mali na šťastie jednu skladom , komplet aj s hydromeničom , mala by byť funkčná.
Aktuálne je už nahodena na motore , idem ho akurát nahodiť naspäť do karosérie a uvidíme výsledok.
Premýšľam že rozoberiem tu prevodovku, celkom ma zaujíma čo sa jej vlastne stalo .
Aktuálne je už nahodena na motore , idem ho akurát nahodiť naspäť do karosérie a uvidíme výsledok.
Premýšľam že rozoberiem tu prevodovku, celkom ma zaujíma čo sa jej vlastne stalo .