V manuálu k autu k tomu není ani slovo. Pouze že to jde zapnout manuálně ovládáním ve dveřích nebo automaticky zapnutím v palubním menu.
Já si sklápění zrcátka aktivuji pokaždé u vysokého obrubníku nebo nějaké překážky, aby jsem se vyhnul poškození disku.Majkl1 píše: 11 dub 2025 14:26 Co jsem teď na netu zjišťoval, tak to moc nefunguje ani u nových volv a dost na to lidi po světě nadávají.
Řeší to tak, že si (pokud mají sedadla s pamětí) uoží pod polohu 2/3 stejné pozice sedadla a zrcátkům dají požadovaný sklon. Každopádně pak stejně nelze použít automatické sklápění a musí se ručně stisknout požadované tlačítko na sedadle.¨
Též si lidé stěžují (já na to včera taky koukal jak puk), jak dlouho trvá, než se zrcátka přenastaví. Dle výšky hlavy řidiče to bylo až 10 vteřin při sklápění dolů a až 15 vteřin při vracení do původní polohy. Další nevýhodou je, že dokud se při automatickém sklápění zrcátek nezastaví do spodní polohy, není aktivníé parkovací asistent, takže se klidně zabije i půl minuty čekáním (pokud se podaří zaparkovat napoprvé). A poslední nevýhodou je (nemám ověřeno - asi podle verze software), že při automatickém sklonění zrcátek při zařazené zpátečce nelze se zrcátky manipulovat ručně (platí o toho, komu nelze uložit poloha přicouvání - což je dle diskuzí většina).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé