Zdravím, všimol som si isté vibrácie pri zhruba 1300 otáčkach. Pri jazde to necítiť ale keď stojím, prevodovka je v P/N a pridám plyn tak v tom pásme otáčok cítiť vibrácie vo volante, v pedáli, karosérii.. Proste citeľné vibrácie. Ak prejdem cez tie otáčky tak to zatrasie a ak to držím v tých otáčkach tak to konštantne trasie. Bol som za jednym dobrým mechanikom, nemá moc času teraz, len mi povedal nech pridám plyn a on bude pozerať na možný zdroj vibrácií. Povedal, že silentbloky vyzerajú opticky dobre, rozvody tiež a jediné čo mu napadlo, je zotrvačník ale tiež mu prišlo čudné, že na voľnobehu nie je nič znať, len pri tých zvýšených otáčkach. Motor aj prevodovka idú veľmi dobre. On mi odporučil ísť do Volva v prípade ak by to bol špecifický problém tak by mohli vedieť. Bol som, tam mi mechanik pozrel len horný silentblok a vyjadril sa, že tam možno bude mäkká guma ale nevie a budú to musieť poriadne pozrieť. Dali mi termín na inšpekciu o 3 mesiace

nie som expert len som sa toho technika spýtal prečo by tá guma mala byť mäkká, keď nebola vtedy keď som auto kúpil a guma časom skôr tvrdne než naopak. Ten silentblok vyzerá opticky dobre a guma je spojená s kovom tak počítam, že spĺňa svoju funkciu..
Stojí za to vymeniť uloženia motora a prevodovky?