Volvo XC40 bufik - píská

• Autor
  • Zpráva
Valihora
Vůz: XC40 2020 D3

Volvo XC40 bufik - píská

Příspěvek od Valihora »

Ahoj, nenašel jsem nikde téma, ke kterému bych se mohl přidat, tak zkusím takhle :)
Nesetkal se někdo s tím, že by vám pískal bufik ? (pokud je to bufik) Včera když jsem seděl v autě a bufikoval, tak něco pískalo do kabiny. Chvíli pískalo, chvíli ne, intenzita pískání se měnila. Neměnilo se s otáčky ventilátoru, tak ten bych řekl, že to nedělá. :)
Dnes ráno, když jsem bufikoval, následně vyjel na cestu, tak opět v kabině něco pískalo. To už bylo i při zapnutém motoru. Netuším, jestli bufik běží i při zapnutém motoru během prvních kilometrů ? Nejel jsem žádnou dálku, tak nevím, jestli by to po zahřátí přestalo.
Případně jestli nemáte jiný nápad, čím by to mohlo být? Děkuju

Tod2
Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06

Volvo XC40 bufik - píská

Příspěvek od Tod2 »

no a píská to vevnitř nebo venku? :)

Valihora

Volvo XC40 bufik - píská

Příspěvek od Valihora »

To jsem asi zapomněl specifikovat. :ROFL: Píská uvnitř, venku jsem si žádného jiného zvuku, než obyčejně nevšimnul.

hajnej
Sponzor fóra
Vůz: XC70 D5 151kw 2011

Volvo XC40 bufik - píská

Příspěvek od hajnej »

Samozřejmě bufík to může dělat, resp. bych to viděl na oběhové čerpadlo (osazené pod torpédem). Bufík samozřejmě jede i když máš nastartovaný motor.
Jen si říkám, čemu říkáš pískání? Jakože nepříjemný zvuk nebo prostě zvuk, který bys tam jen nečekal?

Majkl1
Vůz: XC70 D3 AWD manuál (D5244T17)

Volvo XC40 bufik - píská

Příspěvek od Majkl1 »

Při puštěném motoru bufík jede jen (pokud není spuštěn ručně), pokud je povolený automatický ohřev. Kouknout přes menu v budíkách.

Valihora

Volvo XC40 bufik - píská

Příspěvek od Valihora »

Pískání říkám zvuku, který tam dřív určitě nebyl. Je to takový hodně vysoký ton zvuku, který je nepříjemný i pro uši. Když jsem z auta vylezl, měl jsem ještě 5 min potom pocit, že mi píská v uších :D
Nicméně to zkusím zítra ráno natočit a vložit sem, o jaký zvuk se jedná. :wink:

[smention u=20738]Majkl1[/smention] Děkuju, zkusím mrknout na panel, jestli to tam někde najdu v menu. Na budíkách nic nevolím ohledně bufiku

Zpět na „Nezávislé topení a el.předehřev“