Chyba - zámek volantu, nejde nastartovat

Předposlední generace velkých Volv
  • Autor
  • Zpráva
Míla Míla
Vůz: V70 D5 151kW MT´09

Příspěvek od Míla Míla »

Ahoj Volvisti,

vypadalo to, že po výměně spojky minulý týden bude vše OK, ale včera jsem s autem jel a po krátkém zastavení už nenastartoval. Error - zámek volantu, zkus znovu! Zkoušel jsem odopjit baterii a nic. Už se mi to stalo jednou někdy před rokem, ale auto jsem nechal stát a pak to zase fungovalo až do teď. Našel jsem si video na Youtubu, že většinou ta západka zůstane vyskočená a mělo by se to dát odstranit. Ale ta krabička zámku je tam přidělaná nějakými nýty a není tam na to místo, abych to nějak odvrtal. Ještě mě napadlo, že by mohla jít vytáhnout celá tyč řízení pod volantem. Tam jsem na každé straně našel dvě velké matice, ale nejsem si jistý, jestli není nutné udělat ještě něco - kromě odpojení konektorů. Tentokrát se mi podařilo, aniž bych použil nějaké velké násilí, s volantem trochu trhnout a jde s ním pohybovat, ale ta chyba je tam stále.

Nakonec si myslím - což by bylo pro mě nejjednodušší, abych nemusel volat odtahovku - že by možná šlo přes VIDu smazat chybu a pak by to šlo nastartovat a někde opravit. Auto teď stojí v Praze - Horních Počernicích. Kdyby měl někdo tu možnost a chuť to zkusit, tak budu rád. Jinak i díky za případné tipy - např. jak vytáhnout volant i s tou tyčí, protože k tomu jsem nikde nic nenašel.

Díky a pěknou neděli!
M.

PINĎABC
Člen VK
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

Příspěvek od PINĎABC »

Zámek volantu by měl jít vyřadit přes VDASH

Míla Míla

Příspěvek od Míla Míla »

OK, díky. A na to je potřeba VIDA? Možná to pletu, protože se v tom nevyznám. Hlavně bych tedy potřeboval někoho, kdo by to na místě udělal, abych s tím mohl odjet, protože auto potřebujeme.

Jakub Svoboda
Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110

Příspěvek od Jakub Svoboda »

Na miste to opravis podle Youtube. Hledej SCL volvo a priprav si kladivo. Pak muzes v klidu hledat dal kdo to vypne.

PINĎABC
Člen VK
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

Příspěvek od PINĎABC »

https://d5t5.com/partners
Oslov někoho ze seznamu v okolí.

Míla Míla

Příspěvek od Míla Míla »

Na miste to opravis podle Youtube. Hledej SCL volvo a priprav si kladivo. Pak muzes v klidu hledat dal kdo to vypne.
-------
Aha, tak tohle (emulator) jsem někdy před lety už viděl na Sbazaru, ale zapomněl.

A na d5t5 jsem se koukal, tak uvidím, jestli to někdo udělá.

Jo, a až teď koukám, že jsem zprávu včera neodeslal... Teprve teď budu někoho zkoušet, snad to vyjde.

Zpět na „S / V60 (-16), V / XC70 III, S80 II, XC60 (-16)“