Zdravím všechny a rád bych vás poprosil o radu, případně o zkušenost.
V poslední době pozoruji zvuky (viz. přiložené zazipované video), které se objevují při odemknutí a před nastartováním vozidla. Někdy se tento zvuk projeví s mírným zpožděním, např. po nasednutí do auta. Připomíná mi to nějaké vrznutí, jakoby "něco" nebylo dostatečně promazáno...Zvuk vychází z míst pod stěračem spolujezdce nebo spod palubní desky (z ventilace, klapek, nevím - jakoby něco mechanického vrzlo). Vrznutí se projeví při odemčení jednou až dvakrát, při opakovaném otevření a zavření se to neobjeví, je třeba počkat. Pro vyvolání těchto zvuků je třeba, aby auto chvíli stálo a vyply se všechny systémy, včera mi stačilo počkat cca 15 minut.
Jedná se o Volvo V60 CC B4 diesel, modelový rok 2022.
Předem Vám děkuji za pomoc.
Zavrzání při prvním otevření vozidla/aktivaci systémů
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V60 CC B4
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Vůz: Volvo XC60 B4 AWD AT 2021
To neni "vrzání" ale bzučanie servomotorčekov. Robí to v dnešnej dobe na všetkých nových (lepších) autách, to sa niečo vždy aktivuje a nastavuje, auto si žije vlastným životom
A tých zvukov je viac a v rôznych častiach motora. Mne to robila Mazda CX-5 r. 2020 a robí mi to aj terajšie Volvo XC60 r.2021 a tuším ešte viac zvukov a v inej časovej postupnosti pred naštartovaním a niečo zas po vypnutí motora. Všeličo cvaká, bzučí a tak podobne... Ale vŕzganím by som to nenazval 

-
- Vůz: V40CC 2013 D3
Sú to štvorcestne ventile na vodnom okruhu.
-
- Vůz: V60 II
Neni to tak. To bzučení tam opravdu je správně, ale to vrznutí do toho tam nemá co dělat. V60 mám a zvuky co dělá znám.tecki píše: 22 úno 2025 11:11 To neni "vrzání" ale bzučanie servomotorčekov. Robí to v dnešnej dobe na všetkých nových (lepších) autách, to sa niečo vždy aktivuje a nastavuje, auto si žije vlastným životomA tých zvukov je viac a v rôznych častiach motora. Mne to robila Mazda CX-5 r. 2020 a robí mi to aj terajšie Volvo XC60 r.2021 a tuším ešte viac zvukov a v inej časovej postupnosti pred naštartovaním a niečo zas po vypnutí motora. Všeličo cvaká, bzučí a tak podobne... Ale vŕzganím by som to nenazval
![]()