Výběr Volva V90

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
Jarns
Vůz: Zatím žádné

Výběr Volva V90

Příspěvek od Jarns »

Zdravím všechny volvaře a prosím Vás o radu.

V květnu letošního roku bych si chtěl kupovat své první auto a rozhodl jsem se pro Volvo V90. Z vlastního pohledu se mi auto velice zalíbilo, jak co se týče vnějšího, tak vnitřního vzhledu. Z doslechu jsem se maximálně dozvěděl, že Volva jsou držáci a že jen tak neodejdou. Bohužel do práce to nemám daleko, když to řeknu narovinu, tak vlastně sjedu a vyjedu kopec (cesta trvá tak 7 minut). Vím, že to není dobré pro žádný motor a proto bych se snažil, alespoň jednou za týden to auto protáhnout někam dál.

Rozhodl jsem se investovat maximálně 600 000 Kč a našel jsem pár aut (asi 17 :D) s rokem 2017-2019. Nájezd hledám maximálně do 140 000km.

Mé otázky:
1- Jaké motorizaci bych se měl vyhnout, naftové nebo benzínové? Jaký typ je spolehlivější?
2 - Slyšel jsem že prý odcházejí tlačítka na volantu?
3 - Dává Volvo do aut své vlastní motory?
4 - Odchází spojka? Nikdy jsem automat nevlastnil a ani neřídil.
5 - Jak je to s elektronikou v autě, je tam přeci jenom armáda asistentů, elektronická ruční brzda, uzávěrka diferenciálu. Měl z Vás někdo problém s elektronikou? Popřípadě na kolik vyšla oprava?
6 - Jaká je dostupnost náhradních dílů?
7 - Měl jste někdo problém s panoramatickou střechou? Netěsnila, nezavírala se?
8 - Dále jsem slyšel, že se prý u nějakého roku Volva stala chyba ve výrobě, že se prý levé přední světlo zamlžuje, u jakého roku to je a týká se to i V90?
9 - Jak jsou na tom V90, co se týče podvozku? Slyšel jsem, že je prý lepší nebrat vzduchový podvozek, že prý s ním mohou nastat problémy? Když tak mě opravte, ale prý má Volvo tlumiče od Ohlinse?
10 - Jak je na tom automatické zavírání kufru? Vyskytl se někomu problém, že se kufr přestal zavírat?

Předem moc děkuji za Vaše odpovědi.
Naposledy upravil(a) Jarns dne 20 led 2025 16:06, celkem upraveno 1 x.

Dural8
Vůz: V60

Výběr Volva V90

Příspěvek od Dural8 »

Zcela na rovinu, povídám jako člověk co má Volvo rád, kup si elektromobil. 7 minut cesta je nesmysl jak pro naftu, tak pro benzín. Neznám teda jak dlouho chceš auto mít, třeba ho chceš za rok zrecyklovat a poslat dál, tak to si kup co chceš, ale jestli to myslíš na delší dobu, tak obojí je v dnešní době nevhodná volba, dle mého.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=413923146&dam=false&fr=2021%3A&isSearchRequest=true&ms=135%3B%3B%3B&od=up&p=%3A25000&ref=srp&refId=bced2b7a-2299-862b-f141-4caa3c57dc69&s=Car&sb=p&searchId=bced2b7a-2299-862b-f141-4caa3c57dc69&vc=Car

Přidáno za 9 minut 45 sekund:
Jarns píše: 20 led 2025 08:12 Mé otázky:
1- Jaké motorizaci bych se měl vyhnout, naftové nebo benzínové? Jaký typ je spolehlivější? Nafta se neohřeje = horší vypalování DPF, benzín bude pro změnu ředit olej benzínem (přímovstřik+"sytič")
2 - Slyšel jsem že prý odcházejí tlačítka na volantu? Ano, taky páčky blinkrů, zadní vnitřní světla, jednotka navigace...
3 - Dává Volvo do aut své vlastní motory? Ano, vlastní vývoj VEA čtyřválec
4 - Odchází spojka? Nikdy jsem automat nevlastnil a ani neřídil. Spojka neodchází. Když jí spálíš, odejde tak jako tak, ale u normálního člověka vydrží 300-400tkm. U V90 bych šel cestou automatu.
5 - Jak je to s elektronikou v autě, je tam přeci jenom armáda asistentů, elektronická ruční brzda, uzávěrka diferenciálu. Měl z Vás někdo problém s elektronikou? Popřípadě na kolik vyšla oprava? Co čtu, je to auto jako každé jiné, porouchat se může cokoli.
6 - Jaká je dostupnost náhradních dílů? Jsou to nové auta, díly jsou a ještě nějakou dobu budou muset být (EU a výrobce musí držet díly). V druhovýrobě jsou taky.
7 - Měl jste někdo problém s panoramatickou střechou? Netěsnila, nezavírala se? Netěsní po letech všem, seřídit potřebuje občas taky. Neporouchatelné petpetum mobile to není + vrže
8 - Dále jsem slyšel, že se prý u nějakého roku Volva stala chyba ve výrobě, že se prý levé přední světlo zamlžuje, u jakého roku to je a týká se to i V90? Zamlžujou se obě světla, není to neduh jenom V90, ale velké většiny moderních aut.
9 - Jak jsou na tom V90, co se týče podvozku? Slyšel jsem, že je prý lepší nebrat vzduchový podvozek, že prý s ním mohou nastat problémy? Když tak mě opravte, ale prý má Volvo tlumiče od Ohlinse? Se vzduchovým podvozkem určitě můžou nastat problémy oproti klasickému podvozku, ale je to otázka Tvojí volby, co chceš a co ne. Když to vezmu do extrému, tak si nekupuj V90, ale kup si dvojkovou fábii s 1.4 16V bez klimatizace - tam prý teprve nemohou nastat problémy, co v takové V90 celkově? Ohlins měli některé verze, standardně ne.
10 - Jak je na tom automatické zavírání kufru? Vyskytl se někomu problém, že se kufr přestal zavítrat? Řekl bych, že je to moc nové auto aby se tohle stalo, ale do budoucna se to jistě stane.

Pep
Sponzor fóra
Vůz: Korejský toustovač

Výběr Volva V90

Příspěvek od Pep »

Souhlasím. Případně koupit nějaké starší levné malé auto, u kterého ty provozní náklady nebudou vysoké a nebude vadit, když se za pár let pošle do šrotu. Třeba benzínovou Fiestu, Swifta apod. A k tomu lacinému mini autu, pak normální auto na delší cesty.

Obrázek S60 T5 MY2004
Obrázek S60 T6 AWD MY2011 Polestar Engineered Optimisation

hajnej
Sponzor fóra
Vůz: XC70 D5 151kw 2011

Výběr Volva V90

Příspěvek od hajnej »

Když V90 tak tady na ty cukance dává smysl jedině T8 (plug in hybrid)

Pep
Sponzor fóra
Vůz: Korejský toustovač

Výběr Volva V90

Příspěvek od Pep »

To je taky možnost. Otázka, jak na tom bude baterka. Tyhle malé baterky mají v těchto nájezdech už dost nabíjecích cyklů za sebou a nemusí tak být v nejlepší kondici. Výměna levná určitě nebude. Přece jenom hybridy kombinují nedostatky obou pohonů a ve vyšších nájezdech to už pak nemusí dávat provozně smysl. Hezky to na Twitteru rozebírá EV clinic.

Obrázek S60 T5 MY2004
Obrázek S60 T6 AWD MY2011 Polestar Engineered Optimisation

Zpět na „o všem možném :-)“