V květnu letošního roku bych si chtěl kupovat své první auto a rozhodl jsem se pro Volvo V90. Z vlastního pohledu se mi auto velice zalíbilo, jak co se týče vnějšího, tak vnitřního vzhledu. Z doslechu jsem se maximálně dozvěděl, že Volva jsou držáci a že jen tak neodejdou. Bohužel do práce to nemám daleko, když to řeknu narovinu, tak vlastně sjedu a vyjedu kopec (cesta trvá tak 7 minut). Vím, že to není dobré pro žádný motor a proto bych se snažil, alespoň jednou za týden to auto protáhnout někam dál.
Rozhodl jsem se investovat maximálně 600 000 Kč a našel jsem pár aut (asi 17

Mé otázky:
1- Jaké motorizaci bych se měl vyhnout, naftové nebo benzínové? Jaký typ je spolehlivější?
2 - Slyšel jsem že prý odcházejí tlačítka na volantu?
3 - Dává Volvo do aut své vlastní motory?
4 - Odchází spojka? Nikdy jsem automat nevlastnil a ani neřídil.
5 - Jak je to s elektronikou v autě, je tam přeci jenom armáda asistentů, elektronická ruční brzda, uzávěrka diferenciálu. Měl z Vás někdo problém s elektronikou? Popřípadě na kolik vyšla oprava?
6 - Jaká je dostupnost náhradních dílů?
7 - Měl jste někdo problém s panoramatickou střechou? Netěsnila, nezavírala se?
8 - Dále jsem slyšel, že se prý u nějakého roku Volva stala chyba ve výrobě, že se prý levé přední světlo zamlžuje, u jakého roku to je a týká se to i V90?
9 - Jak jsou na tom V90, co se týče podvozku? Slyšel jsem, že je prý lepší nebrat vzduchový podvozek, že prý s ním mohou nastat problémy? Když tak mě opravte, ale prý má Volvo tlumiče od Ohlinse?
10 - Jak je na tom automatické zavírání kufru? Vyskytl se někomu problém, že se kufr přestal zavírat?
Předem moc děkuji za Vaše odpovědi.