Zhavenie volvo V90 D5

Nejnovější Volva od roku 2015/16
  • Autor
  • Zpráva
Peter44
Vůz: Volvo V90 CrossCountry D5 2019

Zhavenie volvo V90 D5

Příspěvek od Peter44 »

Ahojte.Mozno hlupa otazka, ale nikde ani na sk forach som nenasiel odpoved. Pani, vie mi niekto povedat ako a za.akych podmienok funguje zhavenie v novych volvo modeloch? Mam V90CC 2019 a teraz ked su minusove teploty rano pri nastartovani vobec nepreblikne kontrolka zhavenia.Pri byvalom aute Xc60 D5 stale preblikla kontrolka zhavenia na 1/2 sekundy a pri novom nic.rano po starte ako auto tyzden stalo tak par sekund motor siel ako traktor...

Jasper
Vůz: V90CC VOR

Zhavenie volvo V90 D5

Příspěvek od Jasper »

Ja si dokonce myslim,ze tam zadna kontrolka zhaveni snad ani neni...Nebo jsem si nikdy nevsiml. Nekde bude problem,ptz u tech novych by si se startem mit problem nemel mit zdny. Teda zatim mluvim za teplotu nejnizsi letos - 8*C...

jergus.balaz
Vůz: V40CC 2013 D3

Zhavenie volvo V90 D5

Příspěvek od jergus.balaz »

Čo som mal XC90 B5 mild hybrid, tak minulý rok v zime auto tri týždne stálo, vonku -12, a motor chytil hneď po zvrtnuti zapaľovania, žiadna kontrolka, žiadne zhavenie.

tomsi
Vůz: V60 II

Zhavenie volvo V90 D5

Příspěvek od tomsi »

Připadá mi že to musí žhavit už při odemčení auta nebo tak něco, protože po otočení kolíkem to hned startuje i v mrazu. Na minulém autě jsem v zimě po otočení klíčkem do první polohy musel cca 3 vteřiny čekat než zhlasla kontrolka žhavení a mohlo se startovat. Tady není prodleva žádná.

Peter44
Vůz: Volvo V90 CrossCountry D5 2019

Zhavenie volvo V90 D5

Příspěvek od Peter44 »

jergus.balaz píše: 30 pro 2024 18:33 Čo som mal XC90 B5 mild hybrid, tak minulý rok v zime auto tri týždne stálo, vonku -12, a motor chytil hneď po zvrtnuti zapaľovania, žiadna kontrolka, žiadne zhavenie.
No ako so startovanim problem nemam, chytilo pri -10 na supu.... Ale na to, ze "udajne" nazhavilo tak cca prvych 20/30 sekund sa tie valce dost hadali medzi sebou :D

Přidáno za 2 minuty 55 sekund:
tomsi píše: 03 led 2025 23:24 Připadá mi že to musí žhavit už při odemčení auta nebo tak něco, protože po otočení kolíkem to hned startuje i v mrazu. Na minulém autě jsem v zimě po otočení klíčkem do první polohy musel cca 3 vteřiny čekat než zhlasla kontrolka žhavení a mohlo se startovat. Tady není prodleva žádná.
Ved prave.Minule auto co som mal xc60 d5 2013 tak presne ako pises. Na par sekund 1/2/3 zasvietila kontrolka zhavenia a ked aom nastartoval tak motor 5valec po starte bezal kultivovanejsie ako pri tom novom 4 valci. Pride mi to startovanie dost divne. Diagnostika neukazala ziadnu chybu na zhavicoch.

Přidáno za 2 minuty 30 sekund:
Jasper píše: 30 pro 2024 15:41 Ja si dokonce myslim,ze tam zadna kontrolka zhaveni snad ani neni...Nebo jsem si nikdy nevsiml. Nekde bude problem,ptz u tech novych by si se startem mit problem nemel mit zdny. Teda zatim mluvim za teplotu nejnizsi letos - 8*C...
No ved to, ze ziadnu kontrolku zhavenia neukaze, len pri starych 5 valcoch od volva D4,D5 boli tie starty v zime kultivovanejsie po nastartovani ako pri tychto novych 4valcovych naftakov od volva.

Zpět na „S/V/XC 90; V/XC 60“