Pánové zkoušel nekdo na vozy Volva od 2018 + přehrát system na novější?
Jsou 3 verze na tyto ročníky, první starý bez podpory car play, druhy ma už podporu car play, ovládání pohybem do stran a pak na tyto modely vznikl někdy v 2022 novější i grafický lepší který ma podporu car play a ovládají se pohybem nahoru a dolů.
První lze přehrát tím druhým, to už vím , ale lze tyhle dva nahradit tím třetím? Zkoušel to někdo neofiko?
Přehrání systemu infotaimentu na novější
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Xc 90 midle-hybride 173kw 2021
-
- Vůz: Volvo S90 T8 Inscription
U SPA jsou pouze dva infotainmenty.
Sensus - do MY21 včetně. Podporuje jak CarPlay tak Android Auto(dle výbavy/příplatku), vozidlo může mít dle výbavy "drive select" , celkově má systém více individualizace a nastavení, možnost měnit barvy ambientního podsvícení, atd.
ICUP/Android systém - od MY22 včetně, u XC90 od MY23, podporuje CarPlay, nově od poslední aktualizace i Android Auto, celkově mnohem osekanější systém, změna jízdních režimů pouze u PHEV modelů, neexistující rozšířený ekvalizér u B&W a HK, absence automatického parkování a vyparkovani, možnost více aplikací přes Google Play, takřka nemožnost jakékoliv individualizace, méně stabilní a spolehlivý operační systém. Zachvilku by měla vyjít aktualizace na změnu rozhraní z nových modelů jako u EX30.
Sensus - do MY21 včetně. Podporuje jak CarPlay tak Android Auto(dle výbavy/příplatku), vozidlo může mít dle výbavy "drive select" , celkově má systém více individualizace a nastavení, možnost měnit barvy ambientního podsvícení, atd.
ICUP/Android systém - od MY22 včetně, u XC90 od MY23, podporuje CarPlay, nově od poslední aktualizace i Android Auto, celkově mnohem osekanější systém, změna jízdních režimů pouze u PHEV modelů, neexistující rozšířený ekvalizér u B&W a HK, absence automatického parkování a vyparkovani, možnost více aplikací přes Google Play, takřka nemožnost jakékoliv individualizace, méně stabilní a spolehlivý operační systém. Zachvilku by měla vyjít aktualizace na změnu rozhraní z nových modelů jako u EX30.
S90 T8 Inscription, 300Kw 680Nm, TG-81SD, Denim Blue, Nappa Blond, Full Option na vzduchu
S60 T4 R-Design, 155Kw, Black Stone
Bylo: V40II, C70 2,4T Cabrio, C70 2.0T, C70II D5, S80 D5, S80 T6, V40II D2,V70III D5 AWD, S80II D5,XC70II D5, S80II D5 Exe.
-
- Vůz: S60
Jakou souhlas i nesouhlas, protože jsem měl vlastně všechny zmíněné systémy. Nejnovější systém je pravda osekanej - ale pravda je taky, že to pořád dodělávají a přidávají a teď už bych řekl, že to je docela ok. Pravda ale je, že některý věci už se asi neobjeví - třeba jako omezení stabilizace
Co se týká personalizace: no tak jako je pravda, že v Sensusu jdou nastavit tři barvy budíků a pak ambientní osvětlení - který stejně nejde vidět jaká to je barva
Takže za mě personalizace u obou je čistá 0 :-/ Co se týká stability systému to byl velkej strašák a vlastně i ze strany ( upřímného ) dealera - mě to za rok a kousek spadlo 1x...z okolí mam stejný zprávy. Ale já myslím, že to dělají ty aktualizace. Ty verze jsou podle mě docela srovnatelný, respektive nemyslím si, že mít některou z těch verzí je zásadní výhra

Z podobného soudku. Koukám v apce na to jak vychází aktualizace pro infotaiment. Nyní je tam pro vozy od 2018 unorova. Trochu to nechápu, mam 2021 infotaiment Sennsus my21 s podporou android auto nebo Carplay ale žádný aktualizace krom map mi to nenabízí. Takže je to od 2018 ale pro ty poslední my22 a 23 nfotaimenty? Vyšla ted nekdy nějaká oprava změna nebo něco na ty my21?
-
- Vůz: V60 T6 recharge
Aktualizece systému jdou pouze přes dealera. V samotném infotainmentu chodí aktualizace pouze map a aplikací.
-
To jsou sv.ně, mě tam řekli, že to umí infotaiment sám.. ok, díky za info, dojedu tam znovu.
-
- Vůz: Volvo V60 2.0 T6 AWD R-Design Polestar
Viem zistiť v aute, ktorú verziu sw mám nainštalovanú? V appke Volvo Cars mi ukazuje car sw 2.12, ale netuším či to je ono. Ďakujem za radu 

- Vůz: V60 II
Samo si to nainstaluje v novějších systémech s androidem. Sensus se aktualizuje při aktualizaci SW v autě v servisu např. při roční prohlídce nebo jiném servisu.