Koupě ojeté XC60 rv 2020+

Předposlední generace velkých Volv
  • Autor
  • Zpráva
Tomino
Vůz: XC60

Příspěvek od Tomino »

Dobrý den,
mám v plánu se jet podívat na tuto XC60, je to moje první Volvo a tak jsem se chtěl zeptat zda je tento motor spolehlivý (prodejci mi jen tvrdí, že je modernější a že je lepší na rozjezdy díky mild-hybridu). Chtěl bych znát názor ostřílených Volvistů :) .

Dále mě zarazil dovoz z Německa. Měl jsem za to, že je na Volvistovi jen původ z ČR. Může být dovoz z Německa rizikový?

Jsou případně nějaké neduhy na které si dát u hledání XC60 B4 nebo B5 pozor? Děkuji moc :thumbup:

https://www.volvista.cz/ojete-vozy/volvo-xc60-b4-awd-r-design-aut-1maj-2?_gl=1*1tr4fil*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIhOXdsqiYiQMVI6mDBx1FFyHDEAAYASAAEgIgC_D_BwE

Dural8
Vůz: V60

Příspěvek od Dural8 »

Na motor se tu zrovna ódy na spolehlivost nepějou. Myšleno čistě na naftový VEA motor. Všichni doporučují když, tak v benzínu. Já s ním ale třeba problém nemám. Rozjezdy s mild-hybridem jsou dle mého akorát tak marketingový tah. Rozdílu jsem si nevšiml, jediné co je fajn, je že už to nemá startér s ozubem ale startérgenerátor, takže ten motor se tak nějak nevědomky rozeběhne a člověk o tom ani neví zatřesením se auta jako při klasickém startování. To je dle mého názoru fajn.

Na volvistovi může být cokoli, nejenom auta z Čr, ale i dovozy musí mít nějaký status "kvality a jistoty", že Ti na to dají záruku na 12 měsíců. Dovoz z Německa samozřejmě rizikový být může.

Na neduhy je to dost mladé auto, ale když teď bude všechno fungovat, tak je to v pohodě. Pak už jenom dětské nemoci v podobě nefunkčních páček, zaseknuté navigace, zaseknutého zámku řízení a případně toho nejhoršího jako je prasklý blok či kouřící auto jako starý mercedes :)

Co chceš slyšet? Že je to super auto? Super auta už tady byly na přelomu milénia, teď už je to jenom utahování šroubů a snaha prodat zákazníkovi navoněné hovínko (navrch huj, uvnitř fuj). Ale to je dané dobou, emisními požadavky a přáním zákazníků - raději velký displej a apple car play než kotouče 320mm namísto 280mm, které přece postačí. I přesto ano, je to dobré auto, v porovnání s konkurencí.

Nechci aby to znělo nějak vytržené z kontextu, celé téma je obsáhlé a je to vlastně jenom volba uživatele, které auto si koupí a já bych to nazval v dnešní době 'které nejmenší zlo' si pořídí. Myšleno ve vztahu k tomu, že už se nedělají auta, která najedou 500t km s běžnou údržbou, ale to už jsem úplně mimo téma...tak třeba alespoň trochu rozvíří diskuzi :)

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

Příspěvek od Romulusw »

Tomino píše: 18 říj 2024 19:31
mám v plánu se jet podívat na tuto XC60,.....
Ta úplně nejdůležitější otázka: na jak dlouho to chceš? A kolik najedeš ročně?

Jestli to chceš na rok, nebo dva, tak klidně a nečekal bych žádné problémy.

Jestli to chceš na 5, nebo dokonce 10 let, s tím, že na tom nalítáš půl mega, tak na to zapomeň. To auto to prostě nedá, nebo to bude stát hrozný prachy.

xSam

Příspěvek od xSam »

Nevím no, já to bych to nekoupil
Ale jak píše Dural, etalon spolehlivosti to prostě není. Když jsem tak různě poptával i v servisech se všichni shodli, že z těchto moderních volv je lepší volba Benzín.
Mě na XC60 štve, že je to malý, dílensky odfláknutý a předražený auto. Poslední záchvěvy prémiovosti volva byly tímto modelem ukončeny. Když už tak V90.
Za tyhle peníze bych šel do každopádně do Mazdy CX-60, pokud lpíš na SUV, nebo Mazda 6. S těmi auty najedeš určitě více KM bez starostí.

Tomino
Vůz: XC60

Příspěvek od Tomino »

Děkuju za skvělé a upřímné odpovědi! S tím rozměrem xSam máš docela pravdu. Byl jsem si to projet a moc mi to nevyhovuje, potřebuji něco většího.

Spíš se zaměřím tedy na XC90 r.v. 2020+. Jinak většinu cest mám kolem 50km, takže nevím jestli nafta nebo benzín bude tím pravým (v prodejnách mi říkají, že u těch nových modelů s mým nájezdem to je skoro jedno jestli benzín nebo nafta).

Plánuji to auto mít minimálně 5 let, tak snad to vydrží s nějakou normální údržbou (Volvo servis malý/velký balíček) :D. Fuha Mazda se mi moc nechce xSam :/

Předpokládám, že všechny vámi zmíněné potíže a varování budou asi souviset i s XC90 že? Nebo je toho více/méně na co si dát pozor?

jergus.balaz
Vůz: V40CC 2013 D3

Příspěvek od jergus.balaz »

Xc90 je na tom ešte horšie, nakoľko je to veľké ťažké auto a motoru musíš naložiť aby to išlo.

xSam

Příspěvek od xSam »

Ano u XC90 je to ještě horší, protože tam se přidávají další problémy, ale aspoň to má stále punc prémie.
Já bych volil benzín, na druhou stránku poznámka kamaráda, který tvrdí, takhle "malý" motor s takovým výkonem, musí čelit obrovským tlakům což životnosti moc nepřidá. Já si vybral jednu V90 T6 co bych koupil, a tam pán měnil jak turbo tak kompresor ve 180tis. Jistě si dokážeš představit, kolik taková oprava asi tak stojí.
Mazdu nezatracuj a fakt si vyzkoušej. Já měl půjčenou CX-30 a to je hrozný auto, ale Mazda 6, nebo ta CX60, jsou úplně jiná auta se super atmosférickým motorem.
Mě vlastně mrzí, že takhle střílím do vlastních řad, ale přijde mi dnešní Volvo produkce prostě nedobrá.
Cesta kolem 50Km není vlastně zas tak málo, přesto bych spíše preferoval benzín.
Obecně, těmto velkým autům sluší více důstojný motor a jsem rád, že některé automobilky to stále umí vyrobit. Nová Mazda CX80 s 3,3l skyactivem, sakra to je pěkný i když 4válec.
Dalším favoritem by mohla být RAV4, také spolehlivé a s velice slušně fungujícím hybridem.
No a za mě ti mohu doporučit BMW, to je jiný svět, vlastně ve všem:-D:-D:-D

Deshi
Vůz: V40 1.9D 75kW

Příspěvek od Deshi »

Tomino píše: 25 říj 2024 16:59 Děkuju za skvělé a upřímné odpovědi! S tím rozměrem xSam máš docela pravdu. Byl jsem si to projet a moc mi to nevyhovuje, potřebuji něco většího.

Spíš se zaměřím tedy na XC90 r.v. 2020+. Jinak většinu cest mám kolem 50km, takže nevím jestli nafta nebo benzín bude tím pravým (v prodejnách mi říkají, že u těch nových modelů s mým nájezdem to je skoro jedno jestli benzín nebo nafta).

Plánuji to auto mít minimálně 5 let, tak snad to vydrží s nějakou normální údržbou (Volvo servis malý/velký balíček) :D. Fuha Mazda se mi moc nechce xSam :/

Předpokládám, že všechny vámi zmíněné potíže a varování budou asi souviset i s XC90 že? Nebo je toho více/méně na co si dát pozor?
Ahoj,
s tímhle nájezdem bych být tebou šel spíš do benzínu, co se spotřeby týká, tak zase tak velký rozdíl v litrech tam asi nebude, alespoň na krátkých trasách.
XC60 jsem měl půjčenou před dvěma lety na letní dovolenou v Rakousku a pro čtyři lidi naprosto v pohodě. Byla to nafta, pohodové ježdění, byli jsme všichni spokojeni.
XC90 jsme projížděli benzínovou cca 14 dnů zpět. Je to velké auto, ale také těžké auto na dvoulitrové naftové motory. A to mi říkal i jeden z manažerů z Dekomu, když jsem k nim dával jedno auto na opravu.
A co se nájezdu týče, tak snad to nějakých 250 tis dá. Pan Patočka mi na tohle téma říkal, že dost záleží, jak se s těmito motory jezdí od začátku, jak často se mění olej (30tis km je nesmysl), ale stejně je to o tom, že ne jestli, ale kdy ti tahle nafta začne žrát olej.... ve 150-ti tis, nebo 250-tis km. A pak je to oprava motoru za cca 150-200 tis Kč.....
bylo:
Volvo V40 07/2002, 1,9D 75kW manuál, Sport
Volvo XC70 10/2007, 2,4 D5 136kW AWD manuál, Summum

Macek2
Vůz: Audi A6 Allroad V6 3,0 BiTdi

Příspěvek od Macek2 »

xSam píše: 01 lis 2024 08:40 Obecně, těmto velkým autům sluší více důstojný motor a jsem rád, že některé automobilky to stále umí vyrobit. Nová Mazda CX80 s 3,3l skyactivem, sakra to je pěkný i když 4válec.
Dalším favoritem by mohla být RAV4, také spolehlivé a s velice slušně fungujícím hybridem.
Mazda CX60 i CX80 v naftě je šestiválec :good:

lkopcansky
Vůz: Volvo XC60 D4 AT Summum-E MY2015

Příspěvek od lkopcansky »

Mazda a diesel? Neblázni…
EX S60 2,4i Premium MY04 Mobil

Volvo Mira
Vůz: V60 T6 2019

Příspěvek od Volvo Mira »

Bezproblémové auta dnešní doby jsou Japonské vozy. Na druhou stranu nebál bych se elektrických vozů. Na dálky to sice není, ale na běžné potřeby je to skvělá volba. Prostě není co by se pokazilo, proto lidé volí i variantu Hybridu viz Honda, Toyota

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

Příspěvek od Romulusw »

Manželka měla 4 roky (od nova) benzín CRV 2,0 (astmatik) 2016 a za mě to bylo velmi dobré auto. Pak vyměnila za xc 40 T4 2020 a to je technologicky úplně jiný level.

xSam

Příspěvek od xSam »

Macek2 píše: 01 lis 2024 11:01
xSam píše: 01 lis 2024 08:40 Obecně, těmto velkým autům sluší více důstojný motor a jsem rád, že některé automobilky to stále umí vyrobit. Nová Mazda CX80 s 3,3l skyactivem, sakra to je pěkný i když 4válec.
Mazda CX60 i CX80 v naftě je šestiválec :good:
Ale ja mluvil o benzinu, to snad je 4valec, nebo taky ne?

tomsi
Vůz: V60 II

Příspěvek od tomsi »

Deshi píše: 01 lis 2024 09:01
Tomino píše: 25 říj 2024 16:59 Děkuju za skvělé a upřímné odpovědi! S tím rozměrem xSam máš docela pravdu. Byl jsem si to projet a moc mi to nevyhovuje, potřebuji něco většího.

Ahoj,
s tímhle nájezdem bych být tebou šel spíš do benzínu, co se spotřeby týká, tak zase tak velký rozdíl v litrech tam asi nebude, alespoň na krátkých trasách.
XC60 jsem měl půjčenou před dvěma lety na letní dovolenou v Rakousku a pro čtyři lidi naprosto v pohodě. Byla to nafta, pohodové ježdění, byli jsme všichni spokojeni.
XC90 jsme projížděli benzínovou cca 14 dnů zpět. Je to velké auto, ale také těžké auto na dvoulitrové naftové motory. A to mi říkal i jeden z manažerů z Dekomu, když jsem k nim dával jedno auto na opravu.
A co se nájezdu týče, tak snad to nějakých 250 tis dá. Pan Patočka mi na tohle téma říkal, že dost záleží, jak se s těmito motory jezdí od začátku, jak často se mění olej (30tis km je nesmysl), ale stejně je to o tom, že ne jestli, ale kdy ti tahle nafta začne žrát olej.... ve 150-ti tis, nebo 250-tis km. A pak je to oprava motoru za cca 150-200 tis Kč.....
Zní to jako šílený plán. Ale Volvo nabízí doživotní záruku na opravované věci. Pokud by mi jednou za 200k Kč opravili kleknutý motor, mám doživotně další opravy zdarma.

jergus.balaz

Tomsi: celkom by ma zaujímalo, kto tieto drísty o doživotnej záruke šíri, pretože ak je diel poškodený bežnou prevádzkou, nejedná sa o reklamáciu.

Deshi
Vůz: V40 1.9D 75kW

Příspěvek od Deshi »

Taky jsem si říkal, že to tak jednoduché není.... :D
bylo:
Volvo V40 07/2002, 1,9D 75kW manuál, Sport
Volvo XC70 10/2007, 2,4 D5 136kW AWD manuál, Summum

ivanvanata
Vůz: xc60 D5

Příspěvek od ivanvanata »

doživotní záruka= doživotní záruka na díl nikoliv na majitele, obvyklá životnost dílu bývá dána :)
mimochodem od kdy má volvo ten stupidní omezovač? to je nějak od 2020 ne?

tomsi

Příspěvek od tomsi »

jergus.balaz píše: 07 lis 2024 23:57 Tomsi: celkom by ma zaujímalo, kto tieto drísty o doživotnej záruke šíri, pretože ak je diel poškodený bežnou prevádzkou, nejedná sa o reklamáciu.
Chápu že nikdo nedá doživotní záruku na brzdy, olej, další spotřební materiál. Motor se teoreticky nemůže běžným provozem rozbít, pokud jo, je to na záruční opravu. Takže po jeho vyměněně by na něj doživotní záruka být mohla.

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Příspěvek od Munga »

Doživotní záruka je dle výrobce, ale dnes to bývá tak max 200tkm.
Já dnes bych koupil Toyotu v hybridu. Ano uvnitř to většinou nevypadá tak prémiově a na nějaká řešení si člověk musí zvyknout, cena vyšší, ale když se vybere správná motorizace tak člověk jen mění olej a jezdí za málo a to roky a stovky tisíc.

jergus.balaz

tomsi píše: 04 led 2025 18:57 Chápu že nikdo nedá doživotní záruku na brzdy, olej, další spotřební materiál. Motor se teoreticky nemůže běžným provozem rozbít, pokud jo, je to na záruční opravu. Takže po jeho vyměněně by na něj doživotní záruka být mohla.
Treba si z netu stiahnuť zmluvy na tú záruku, sú dostupné. A zaujímavé sú tam hlavne dva body, nevzťahuje sa na bežne opotrebované diely a na poruchy spôsobené trením :roll:

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Příspěvek od Munga »

A na Toyo corrole v hybridu ti také záruka na brzdy padá pač většinou tam jsou brzdy ko protože jsou totálně zarezlé kotouče jak je lidé nepoužívají a brzdí jen rekuperací. No předce nebudou jezdit za 4,5l když můžou jet za 4,2l :D

tomsi

Příspěvek od tomsi »

jergus.balaz píše: 08 led 2025 14:17
tomsi píše: 04 led 2025 18:57 Chápu že nikdo nedá doživotní záruku na brzdy, olej, další spotřební materiál. Motor se teoreticky nemůže běžným provozem rozbít, pokud jo, je to na záruční opravu. Takže po jeho vyměněně by na něj doživotní záruka být mohla.
Treba si z netu stiahnuť zmluvy na tú záruku, sú dostupné. A zaujímavé sú tam hlavne dva body, nevzťahuje sa na bežne opotrebované diely a na poruchy spôsobené trením :roll:
Tak to je kvalitní podvod. Takže když se typicky něco vydře v motoru, záruka neplatí. Odejde turbo (poškození třením), záruka neplatí,...

Zpět na „S / V60 (-16), V / XC70 III, S80 II, XC60 (-16)“