Odlepené okno kufru

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Odlepené okno kufru

Příspěvek od Munga »

Do 5tych dveří zatékalo a našel jsem odlepené okno kufru (ze strany). V 2017 měněno v průhonicích. Odlepuje se od skla takže nejspíš kdo lepil ojebal odmaštění či primer, ale koroze tam snad nebude - na laku to drží.
Je to zboku a celkem přístupné - nejraději bych to zalepil(utěsnil) ,aby to vydrželo alespoň do jara abych to udělal příadně přepojistil - skla k havarijce pojištěná nemám a do garáže se nevejdu takže teď ani podmínky na vyřezání a lepení.
1. Má smysl zkoušet zatěsnit případně čím? Nejspíš přetáhnout lepidlem na skla..
2. V případě vyřezání a nalepení nějaký tip na člověka co je šikovnej a nezprasí to? Praha a rozumný dojezd.
3. Na horní straně okna je nic moc místo pod kšiltem s brzd. světlem kde bych se bál že se strunou strhne lak ze dveří a oškrábe okno.. nebo se kšilt sundavá? Sem si říkal že mám s volvem podezřelí klid :D

Okno kufr.jpg
Okno kufr 1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Munga

Odlepené okno kufru

Příspěvek od Munga »

Nikdo nezkoušel těsnit odlepené sklo?¨
Říká se že přetáhnout transparentním silikonem a do léta to vydrží než z degraduje UV zářením.
Co to přetáhnout oknařským silikonem ? ŮV by vydržel i lepí a lepší práce i cena než lepidlo na autoskla...

Blade
Vůz: Volvo XC60 D5 r.v.09 a C70II T5 r.v.08

Odlepené okno kufru

Příspěvek od Blade »

Ja lepil jen okno na cabriu, pouzil jsem pro utesneni lepidlo na autoskla a drzi to bytelne, ale pokud ty to chces jen docasne tak bych volil neco mene bytelneho at v lete kdyz to budes sundavat tak se nenadres.

Munga

Odlepené okno kufru

Příspěvek od Munga »

To rád slyším - pokud by to drželo tak bych ho samo nejraději nechal. V jednou místě jde lepidlo ke kraji což by šlo kousek vyříznoznout, ale jinak cca 0,5 cm mezera tak by byla šance že to i trochu zalepí.
Řešils značku lepidla? Já dělal jen s lepidlem i primerem wurth , ale na to že máznu kousek a pak ztvrdne mi je mi ho líto tak jesti vzít jakékoliv levnější?

Munga

Odlepené okno kufru

Příspěvek od Munga »

Lepidlo se podařilo krásně vyříznout a odloupnout i znova zalepit jak se má ,ale teče někde nahoře snad i víc i když tam jsem nenašel nic co by napovědělo že je sklo odlepené a místo kudy teče jsem nenašel. Doufám že to neprotéká v lepení dveří.
Holt musí okno ven a přelepit.
Neznáte někoho šikovného na okna co to neodflákne jako v autorizáku? Já na to teď nemám podmínky a i na to řezání u spoileru se necejtím.

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“