Palivove potrubi a rok vyroby 940 kombi

Všechno o sedmách a devítkách!
  • Autor
  • Zpráva
krabicak
Vůz: 940 classic B230FB

Příspěvek od krabicak »

Ahoj volvisti,
nedávno jsem si pořídil 940 classic kombi B230FB, po průzkumu na heveru jsme zjistili že je palivové hadice jsou ve špatném stavu, byly zapatlány asfaltem od předchozího majitele a vyrezlo to.
Na skandixu jsem koukal, že prodávají jednu trubku, ale je pro model 1993 až 1994 (https://www.skandix.de/en/spare-parts/engine/fuel-mixture-formation/fuel-supply-system/fuellines-and-accessories/fuel-pipe-fuel-tank-fuel-pump/1041228/). Auto má v techničáku místo narození Belgie a přihlášeno bylo v listopadu 1994 u nás jako první registrace, když ale zadám celý VIN tak mám písmeno ročníku S, tedy 1995, a na to už na skandixu všechny palivové trubky neprodávají. Pod autem je jen palivový filtr, pumpa je tedy jen v nádrži, což by asi odpovídalo spíš ročníkům 1995? Takže by ten jediný díl co prodávají byl k ničemu, když je napsáno že vede od nádrže k pumpě.
Můj dotaz tedy zní, jak jste řešili nové palivové potrubí? Jestli je sundat celou zadní nápravu i s kardanem a naohýbat nové potrubí z metráže to jediné řešení, nebo případně by někdo ještě měl tenhle díl?
Budu to dělat svépomocí, měli jsme ještě nápad použít pancéřové hadice místo trubek, ale aby pak nebyl problém na STK.
Díky moc za jakékoliv rady :prayer:
IMG_5740.jpeg
IMG_5697.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8

Příspěvek od Urvanej »

Dej tam hadici. ubyde ti spojů a rozebírání.
Pancéřovka je zbytečná, jsou tam max 4 bary...

HonzaA
Vůz: 244 B23E

Příspěvek od HonzaA »

Domnivam se,ze 940 Classic s motorem B230FB neexistuje - napis Classic na zadnich dverich bude zrejme bud vysledkemm lidove tvorivosti,nebo vysledkem vymeny zadnich dveri z jineho vozu. Jestli si dobre vzpominam,vyroba motoru B230FB koncila cca v roce 1994,oznaceni Classic se pouzivalo jen na nekterych trzich a jen na konci vyroby,tzn. v letech 1998,mozna i 1997.

Zpět na „700 / 900“