Nové Volvo s nejmenší ztrátou hodnoty

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
sskrblik
Vůz: V60 Core

Příspěvek od sskrblik »

Zdravím,

mám příležitost koupit 1x nové auto VOLVO s velkou slevou. Jelikož (asi) do budoucna nebudu chtít krmit finančně servis Volva, tak následně přemýšlím po cca 1 - 1,5 roce o prodeji.

Chtěl jsem se tedy zeptat zkušených Volvistů, který nový typ bude postupně ztrácet nejméně na hodnotě..? Můj roční nájezd není nikterak velký, navíc je po dovolené. Takže běžně jsem dával něco mezi 10.000 - 15.000 km za rok. Převážně do cca 10 km vzdálené práce.

Samozřejmě kdyby to dále někoho lákalo, tak by se pak případně dalo bavit o tom jaké provedení a typ a za kolik peněz s výše uvedeným předpokladem.

Díky.

jirka87
Sponzor fóra
Vůz: Bílý

Příspěvek od jirka87 »

Asi jsem ten nejmene povolany, ale kdyz to vidim, zkusim jen nabidnout svuj pohled na vec.

Posledni dobou sice vidim trochu renesanci sedanu, nicmene obecne nejlepsi prilezitost k dalsimu prodeji vidim u naftoveho SUV, neutralni barva a vysoka vybava. (Obecne receno)

Nejlepsi by tedy asi byla predvadecka (pokud lze uplatnit slevu i zde) kde uz je jakasi ztrata hodnoty na bedrech prodavajiciho a pokud mozno nebrat maly cerveny sedan no...

Je mi to a podivem, ale lidi v 80% nic nectou, na nic se neptaji a vubec se nebrani koupit NAPRIKLAD vsemi znamy a problemovy diesel. Vubec nechapu,ze nekdo takto zachazi s penezy a nic si nezjisti u investice za 500...700..900tis u ojetiny, ale je to tak.

Takze bych se toho nebal. Stale u laicke verejnosti prevlada nazor, ze benzin priserne zere jedina dobra motorizace je klapajici a v budoucnu vecne mastny a problemovy naftovy motor

jergus.balaz
Vůz: V40CC 2013 D3

Příspěvek od jergus.balaz »

Jirka87: Volvo už naftové motory nevyrába.

Za prvý rok treba počítať s tým, že auto stratí 20-25% svojej ceny

sskrblik

Příspěvek od sskrblik »

Slevu mám možnost vyšší než 20-25% z nového a jde mě to % slevu uplatnit na modelu, který za rok nebo až za rok a půl příjde o minimum peněz.

Dokonce bych byl ochotný to dát pod zámek na zimu a nejezdit :). Tím chci říct, že i novou XC90ku bych pak dokázal nabídnout k oboustranné spokojenosti... Musí to být funglovka - nová výroba.

jirka87
Sponzor fóra
Vůz: Bílý

Příspěvek od jirka87 »

jergus.balaz píše: 20 srp 2024 10:20 Jirka87: Volvo už naftové motory nevyrába.

Za prvý rok treba počítať s tým, že auto stratí 20-25% svojej ceny
Nevim co vyrabi, nebo nevyrabi, ale bavime se o moznosti koupit nove auto. A ja si nemuzu pomoct, ale tady vidim nove auto s najezdem nula a ma naftu

https://www.volvista.cz/nove-vozy/volvo-xc60-b4-awd-aut-dark-plus

To, ze to musi byt nyni nove zadano do vyroby z tazatele vypadlo az jako upresneni nyni.

sskrblik

Příspěvek od sskrblik »

Pravda to jsem mohl dát na vědomost - zcela nová výroba.

Zkrátka ani skladovky, ojetiny bohužel.

jergus.balaz
Vůz: V40CC 2013 D3

Příspěvek od jergus.balaz »

Na tvojom mieste by som si nakonfigurovať auto pre svoje potreby, najazdil na ňom cca 80tkm a potom predal - cena bude cca polovica cennikovej.
V dnešnej dobe sa drahšie auta zle predávajú a situácia sa asi tak skoro nezmení. Ľudia čo peniaze majú, tak si nové auto kúpia na priamo.

Jasper
Vůz: V90CC VOR

Příspěvek od Jasper »

A dohoda s nekym,kdo by takove auto chtel a rad by se na takove sleve podilel? Muze byt odpoctove nebo se trva na zapisu do TP jen a jen tve osoby? Vychazim z toho,ze za rok muzes prodavat,pak ty podminky nebudou asi nijak tvrde...Blby napad pro pripad,ze si chces pojezdit v novem aute. Ten nizky najezd za rok ci 1,5 roku bude ve prodpech prodeje,ale nic extra v porovnani s vozy do 50ti tisic ve shodne zaruce...

saabik
Vůz: Alpina B3 Touring 2023

Příspěvek od saabik »

Pro následující brzký prodej je velmi podstatné, možná i klíčové, zda kupuješ na firmu (s možností odpočtu) nebo jako FO. V případě možnosti odpočtu je to o dost jednodušší. Pokud budeš prodávat jako FO, je to dnes hrůza, za svou nákupku po roce rozhodně neprodáš, i když budeš kupovat se slevou 30 %. Podíl lidí, kteří totiž kupují takováto zánovní auta na sebe, je zlomek oproti těm co to dávají na firmu. Kupuješ s odpočtem?

Také bych rád dodal, že dnes i zájemce z ulice, pokud nebude chtít zrovna EX30, tak dostane např. na XC90/V90/V90CC slevu jako samozřejmost kolem 20 %. Takže třeba 25 % na výběhové auto není u Volva při troše snahy a vyjednávání žádné terno.

Můj pohled: Obecně, čím menší auto, tím zpravidla nižší sleva (i cena) při nákupu, tím pádem se více vyplatí pořízení s vyšší slevou. Pokud dokážeš koupit menší volvo s velkou slevou (kolem 30 %?), dává smysl koupit menší volvo, s vyšší šancí na budoucí dobrý prodej. I cena klesá logicky zpravidla méně. Takže nějaká řada 40?, klidně i ta EX30, ale to nevěřím, že takovou slevu dostaneš. Případně nejhůř 60 (ale ne sedana).

Zpět na „o všem možném :-)“