Srovnani V70/I vs Saab 9000 CD - bylo "kolik je mista na...

První generace velkých předokolek
  • Autor
  • Zpráva
royal
Vůz: 1997 V70 TDI

Srovnani V70/I vs Saab 9000 CD - bylo "kolik je mista na...

Příspěvek od royal »

Chci koupit 850 kombi nebo V70 I , a zajima me kolik je mista na zadnich sedackach (pro nohy, pro hlavu). Vim ze odpoved je hodne :-).
Jde mi o srovnani - zatim mam SAABa 9000, a rad bych srovnani od nekoho kdo vlastni nebo jel obojim. Prece jenom, planuju odvizt na dovolenou na Rujanu tchana i tchyni, a nevim jestli je vzit Volvem nebo radsi SAABem - je to kousek cesty a tchan ma 190 cm - tak at me nekope kolenama do zad...
Naposledy upravil(a) royal dne 16 led 2008 19:40, celkem upraveno 1 x.
Black V70 TDI (D5252T) '97
Silver SAAB 9000 CD 2.0T '89

tnemec

V850/V70 I - kolik je mista na zadnich sedackach?

Příspěvek od tnemec »

royal píše:Chci koupit 850 kombi nebo V70 I , a zajima me kolik je mista na zadnich sedackach (pro nohy, pro hlavu). Vim ze odpoved je hodne :-).
Jde mi o srovnani - zatim mam SAABa 9000, a rad bych srovnani od nekoho kdo vlastni nebo jel obojim. Prece jenom, planuju odvizt na dovolenou na Rujanu tchana i tchyni, a nevim jestli je vzit Volvem nebo radsi SAABem - je to kousek cesty a tchan ma 190 cm - tak at me nekope kolenama do zad...
Nejlepší by bylo spíchnout se s někým s V850 (jako třeba se mnou) a osobně vyzkoušet. Řekl bych, že místa je tam tak limitně. Nad hlavou dost, na nohy spíš míň... Ovšem viděno volvooptikou, viděno octavioptikou je tam místa dost :-)
Bylo: Triumph Baby Speed, 600 ccm, 100 k, manuál, MY 2003, R.I.P. | Volvo 850 TDI, 140 k, kombi, automat, MY 1997, Prodáno... good luck v novém životě... | Volvo 940 D24TIC, kombi, automat, Prodáno na díly...

bidak

Příspěvek od bidak »

merim 184 cm, jsem tlustej jak brezi vlk a na zadnim sedadle v 850 jsem ujel (a prospal) behem 30ti hodin asi 2200km a byl jsem v naprosty pohode :wink:
V70 '15 T5 automat

honzAK
Vůz: byla v70 a 740gle

Příspěvek od honzAK »

Pokud ridic nema sedacku uplne vzadu ( jako ja ) tak se za nim sedi pohodlne, pokud ji ma az na doraz, tak to zadna slava neni ( pro me 190cm ),ale je tam rozhodne mnohem vic mista jak v oktavce :))

royal

Příspěvek od royal »

Diky moc za odpovedi k sedackam. Bohuzel do patku jsem mimo CR, takze nemuzu prijmout nabidky k sednuti si u nekoho v aute :-). Od pondelka zacinam jezdit koukat se po autech, tak se rovnou posadim i dozadu abych vedel.
Zajima me jeste jedna vec - jak je to s vypinanim svetel na 850/V70I ? Na SAABovi mam vypinac svetel porad v poloze "zapnuto", ale kdyz vyndam klicek, tak se svetla samy vypnou - tim padem nemusim svetla resit. Ma nejakou takovouhle vychytavku 850/V70I? Nebo maji zvukovou signalizaci zaplejch svetel, pripadne "svetla porad on" po skandinavsku?
Posledni dotaz - pridavny topeni do 2.5TDI - jaka je sance ze kousek koupenej v CR/v nemecku ho ma? A pokud ho ma, jak ho poznam - nemate nekdo fotku motoru kde je i to topeni?

dali
Vůz: ---

Příspěvek od dali »

Světla jsou stejně jako u SAABa. Vůbec se o ně nemusíš starat. Přídavný topení je poměrně častý až u D5. U TDI bych moc velkou šanci neviděl.

Honza
Člen VK
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

Příspěvek od Honza »

royal píše: A pokud ho ma, jak ho poznam - nemate nekdo fotku motoru kde je i to topeni?
Poznáš to podle většího množství hadic jak na vodu tak na palivo. Montuje se většinou pod baterku a nebo za motor před spolujezdce (to jsem zatím neviděl takže JPP) . Foto zatím nemám.

royal

Příspěvek od royal »

Jeste jednou dik za odpovedi. Za ty svetla jsem moc rad, prece jenom je to navykova zalezitost.
Od pondelka jedu okukovat vsechny V850/V70 TDI s klimou, manualem, tempomatem, kuzi a serviskou do 180 tis. Uz ted se desim :-) (pokud bude zajem, poreferuju o jednotlivejch kouskach)

mates
Vůz: Lynk & Co 01

Příspěvek od mates »

Určitě poreferuj...nejlépe i s fotkama.
Myslím, že tě odsud nikdo nevyhodí pokud se rozepíšeš i o svém současném saabovi...sob jak sob :) Jak ho máš dlouho, počet km, problémy, závady,... určitě se to bude hodit. A dobře vyber!
bylo: V480 ES 1,7 r. v. 1988

Jarda V

Příspěvek od Jarda V »

Zkus se podívat na http://www.amc-chrudim.cz/ maj jich tam několik a já od nich taky jednu mám (V70I) a mají solidní přístup.

royal

Příspěvek od royal »

2 JaradaV: zrovna na ne koukam a premejslel jsem jestli se na ne zeptat co jsou zac (ten bazar).
Skoda ze ty auta maj v polokuzi :-)
BTW, rozvody se delaj ve 120 kkm, ze... abych vedel s cim pocitat

Jarda V

Příspěvek od Jarda V »

Já tu svoji nechal prohlídnout u Máry a na STK u známého a vše v pohodě :lol: (krom doplnění klimy a seřízení kompresoru).Akorát slibovaná serviska se ještě toulá po Itálii :cry: ,ale to jsem věděl už při prodeji

Jarda V

Příspěvek od Jarda V »

Akorátn bacha u té černé řešily vypadávání 5 ,tak nevím jak to udělali :wink: schválně jestli se s tím budou chlubit :twisted:

royal

Příspěvek od royal »

:-) vypadavani 5-ky - no, dobry vedet :-)...... Jak to asi mohli vyresit, ze :-).
O ostatnich nahodou nevis nejaky takovyhle jobovky? :-)

dali
Vůz: ---

Příspěvek od dali »

Jarda V píše:Akorátn bacha u té černé řešily vypadávání 5 ,tak nevím jak to udělali :wink: schválně jestli se s tím budou chlubit :twisted:
No za ty peníze docela na pováženou závada :roll: Když na to tak koukám tak si koupil tu nejlepší co měli. :wink: O kolik se ti je podařilo srazit z původní ceny?

Jarda V

Příspěvek od Jarda V »

4Dali No ukecal jsem asi 9tkč :wink: a opravdu solidní jednání vedle byla STK,tak nabízel že si to tam můžu nechat prohlídnout,nebyl ani proti prohlídce ve volvo servisu
4royal tuším ,že to byla ta tmavě modrá,čerstvě přivezená o té sám prohlásil,že ty kilometry neodpovídají stavu

royal

Příspěvek od royal »

2 JardaV: nezvykla uprimnost na bazaristu :-). Kilometry me moc netrapej, pokud to nebude mit 300 kkm :-) - ale to se precte z RJ. Kdyz nedoda historii servisovani, nekoupim, stejne je to polokuze :-)
Asi zalozim samostatnej topic, coz :-)

royal

Příspěvek od royal »

BTW ten bazarista je nejakej ulitlej na tempomat:-):
Další informace:
další výbava: nehavarované: nové rozvody + náplně: tempomat... tempomat...... mlhovky tempomat..... ;,Alu kola,El. Okna
viz https://www.sauto.cz/car_detail.php?filter_car_id=5609552

Honza
Člen VK
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

Příspěvek od Honza »

royal píše:2 JardaV: nezvykla uprimnost na bazaristu :-). Kilometry me moc netrapej, pokud to nebude mit 300 kkm :-) - ale to se precte z RJ. Kdyz nedoda historii servisovani, nekoupim, stejne je to polokuze :-)
Asi zalozim samostatnej topic, coz :-)
Nic nezakládej. Přijeď příští týden do Hájku u Šťáhlav na sraz a tam si můžeš sednou do čeho chceš.

mates
Vůz: Lynk & Co 01

Příspěvek od mates »

Asi trochu předbíhám, ale až koupíš nějaké to vysněné volvo, tak doufám, že napíšeš pár řádků o srovnání vozů saab versus volvo... myslím, že by to stálo za to.
bylo: V480 ES 1,7 r. v. 1988

tomik
Vůz: Saab 99 Combi Coupe Turbo ´79

Re:

Příspěvek od tomik »

royal píše: Skoda ze ty auta maj v polokuzi :-)
Já tedy naopak polokůži rád - z kůže vždycky vylezu jak z vany, klouze to, pálí to ... a furt abych to něčím mastil. Zvaž to.

JE Bezzubka Volvo V50 2.0D-'05 + Dědouš Saab 99 Combi Coupé TURBO-'79 + Kábro Saab 900 2.0T-´89 + Sršínek Saab 9-5 SW 2.0T Vector E85 sw-'03
BYL Želvák Volvo V50 1.6D - '05 + Švestka - expediční manažerské SUV - '08 - vyměnil svůj plechový život za můj a já mu nadosmrti budu vděčný!

royal

Re:

Příspěvek od royal »

mates píše:Asi trochu předbíhám, ale až koupíš nějaké to vysněné volvo, tak doufám, že napíšeš pár řádků o srovnání vozů saab versus volvo... myslím, že by to stálo za to.
OK, uz mam, takze sepisu... pro poradek, SAABa (9000 CD) uz mam 4 roky, Volvo (V70 I) od cervence 2007. Saab je 2.0 turbo benzin, Volvo je 2.5 TDI, SAAB je o 7 let starsi.
  • V Saabovi je vic mista na nohy na zadnich sedackach (porad je to hodne, a i v SAABovi neni problem pro decka v detsky sedacce pokopat zadni cast predni sedacky). Oboji ma na zadnich sedackach okna stahovaci jenom do pulky (asi aby to deti nestahly a nevypadly). Obe maji samozrejme moznost vypnout ovladace zadnich okynek na dverich z mista ridice.
  • packy blinkru a steracu mi prijdou ve volvu nesmyslne dole. V SAABovi jsou podle me "na nejlepsim miste", t.j. kdyz mam ruce v poloze "13:50" tak nemusim presouvat ruku a jenom prstenickem a malickem zapnu tempomat/ovladam blinkry/prepinam svetla/ovladam sterace - ve Volvu na to same musim presunout ruku. Taky vypnuti/vyvolani predchoziho nastaveni tempomatu se da zvladnout v SAABovi hranou maliku (ma preklapeci vypinac), ve Volvu musim sundat celou ruku a prstem "zatahnout" za jezdici prepinac (v novych SAABech to je bych rek taky takhle nove-blbe)
  • tempomat - v SAABovi je vakuovy a s dlouhodobou pameti (pamatuje si predchozi nastaveni i po vypnuti motoru). Pistkem a retizkem mi taha za plynovej pedal, takze kdyz ho zapnu musim chvili pockat az mi "vezme plyn z pod nohy". Volvo ma elektronicky, takze zapina okamzite, zapomina pri vypnuti motoru. Je to jenom o zvyku, a doplatim na to jenom kdyz dlouho jezdim v jednom a presednu do druheho. (BTW tempomat pouzivam dost casto, ve meste i mimo - od ty doby co mam auto s tempomatem jsem se hodne zklidnil a zpomalil jsem)
  • podvozek - Saab 9000 ma velmi mekky podvozek (pri intenzivnim brzdeni jde cumak hodne dolu), ale zato vysoky. Volvo ma hodne tvrdy a o neco nizsi. Diky presahum karoserie se mi podarilo uz nekolikrat (s nakladem) vzit o neco tim plechem na kterym je zasuvka pro tazny o zem.
  • ovladace pod volantem (mlhovky, rozmrazovani zadniho okna) - prijdou mi ve Volvu na naprosto nesmyslnym miste - musim je hledat (hlavne ty mlhovky), kontrolka rozsviceni predni mlhovky/rozmrazovani okna neni pres volant videt. Celkove rozmisteni palubky je v SAABu opravdu stylem "kokpit pilota, vsechno dulezity v naprostym dosahu i poslepu". Prekvapilo me ze rozmrazovani zadniho okna/zrcatek neovlada jednotka klimatizace (v SAABovi ho sama zapne pokud je min nez 5 st.). To samy plati o ovladaci naklapeni zrcatek, ve volvu kvili tomu musim hodne pokrcit ruku a dat ji dozadu
  • prekvapila me absence "pojistky" na radici pace pri razeni zpatecky ve Volvu
  • ovladani stahovacich okynek - v SAABu na stredni konzoli, ve Volvu na dverich (a dost vzadu, takze musim davat ruku neprirozene dozadu). System "ovladace uprostred" mi prijde lepsi, jednou rukou ovladam okynka, druhou podavam ven parkovaci listek ;-). Mel jsem si poridit 850, ta je ma taky uprostred ;-)
  • operka na strednim panelu - ve Volvu je jinde a niz - v SAABovi je naprosto presne na me (nevim jak to odhadli), ve Volvu se pri pouzivani operky kroutim - ale uz se stejne ucim jezdit bezpecne a s obema rukama na volantu...
  • dvere, prahy - ve Volvu jsou dvere neskutecne masivni ( a to i ve srovnani se SAABem). Prvni den jsem si koupil v McDonaldu drzak napoju na okno, a hned jsem ho presunul do SAABa - ve Volvu nesel proste nasadit. Ma to i svoji stinnou stranku na kterou jsem prisel az ted v zime - kdyz vystupuju z Volva, tak si o prah dveri uspinim zadni cast nohavic - holt cena za SIPS a vetsi bezpeci. Musim se naucit jinak vystupovat.
  • opticky vypada Volvo delsi, i kdyz podle papiru je o par mm kratsi
  • jiny pneu - bohuzel kvuli jinym rozmerum nebudu moct zrecyklovat penu co mam na SAABovi (az se ho jendou zbavim)
  • sedacky - v obou mam prosezenou ridicovu sedacku. V Saabu je jenom prosezenej sedak, ale sedi se dobre, ve Volvu je prosezeny operadlo (takze me nuti mit prohnuty zada). Nekdy s tim budu muset neco udelat.
  • ve Volvu nejde nastavit vyskove pasy u ridice! nechapu !
  • v SAABu jde nastavit volant jenom osove (dal-bliz od palubky), navic uz je vymackana guma takze se pomalu ale samovolne zasunuje. Ve volvu jde nastavit i vyskove, ale stejne jsem si ulomil nohou packu (jsem to ale pako!), takze to uz stejne nevyuziju ;-)
Tot tak moje srovnani (skoro nesrovnatelnejch aut - takze berte s rezervou). Samozrejme jsem neresil to co je stejny, vcetne vybavy (maximalni...)

FTN
Vůz: SAAB 9000

Srovnani V70/I vs Saab 9000 CD - bylo "kolik je mista n

Příspěvek od FTN »

Njn... Volvo je SAAB pro chudý... ;-)

wickey
Vůz: V70 D5 AWD, S60 D5, C70 T5 Cab, XC90 V8

Srovnani V70/I vs Saab 9000 CD - bylo "kolik je mista n

Příspěvek od wickey »

myslim, ze vyskove nastavovani pasu nahrazuje u volva ten vysek v calouneni B-sloupku - pas se upravi dle ridice presne a atomaticky.
'01 C70 T5 cabrio - B5234T3, M56LK 176 kW #601 - signal red /// '06 V70 D5 AWD - D5244T4, M66 AWD 136 kW #459 - dawn blue pearl /// '06 S60 D5 - D5244T4, M66 136 kW #459 - dawn blue pearl
'08 XC90 V8 AWD Sport - B8444S, AWTF-80 SC 232 kW #612 - passion red /// '03 S60 T5 - B5234T3, AW55-50SN 184 kW #449 - mistral green metallic

ex: '84 760 GLE TD; '90 940 GLE; '96 850 2.5 20V; '91 440 1.8 K; '98 V70 R AWD; '97 850 R; '00 V70 R AWD, '87 740 GL, '97 850 GLE, '04 S60 R AWD, '98 V70 XC AWD Cross Country, '99 V70 XC AWD Cross Country, '99 S70 2.5 20V, '00 V70 XC AWD Cross Country, '04 XC90 2,5T AWD

hroch32

Re:

Příspěvek od hroch32 »

tomik píše:
royal píše: Skoda ze ty auta maj v polokuzi :-)
Já tedy naopak polokůži rád - z kůže vždycky vylezu jak z vany, klouze to, pálí to ... a furt abych to něčím mastil. Zvaž to.
Naprostý souhlas.

wickey: přesně tak, Volvo má "samonastavovací" pásy, aspoň 850ky.

Zpět na „850, S / V70 (-00), C70“