Palivové cerpadlo

Pro sedmy a devítky
  • Autor
  • Zpráva
e.w.i.n.g.1
Vůz: Volvo 740

Palivové cerpadlo

Příspěvek od e.w.i.n.g.1 »

Jake máte zkušenosti s palivových čerpadly značky Delphi? Je to kvalitní? Nebo koupit raději 4x dražší Bosch?

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

vityjan
Člen VK
Vůz: 945 D24TIC 94

Palivové cerpadlo

Příspěvek od vityjan »

Honzo nemám odpověď na čerpadlo, ale předpokládám, že řešíš, proč nestartuje tvoje S90? Identifikoval si, že nejede čerpadlo? Nemůžeš nejprve prověřit, zda funguje relé?

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Pojistky a rele jsem samozřejmě zkoušel. Pak jsem za pomoci 12 V baterie a dvou kabelku v kufru zkusil naprimo rozjet čerpadlo, jestli bude hučet. A 5x to je delalo cvak cvak a nic... až po X pokusech se rozjelo, tak jsem vše zapojil zpátky a auto nastartovalo. Ale raději chci koupit nové, protože jet někam dál od baráku a riskovat, že se to stane zase, to nechci.

Přidáno za 28 minut 24 sekund:
Objednal jsem to Delphi. Podle toho,co píšou, tak bude také kvalitní značka. Samozřejmě jsem aj palivový filtr nový objednal.

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Cerpadlo už prislo nové, ale nejde povolit ta plastová matice velká. Musel jsem objednat přípravek na povolení. Zkoušel jsem samozřejmě dřevěným hranolkem a kladivem to povolit,ale mám obavy,že bych to poškodil. Také jsem zjistil,že mi tam při poslední výměně cerpadla nedali tu velkou sponu kolem té plastové matice.

honzs
Vůz: 940 B230FB '91

Palivové cerpadlo

Příspěvek od honzs »

Kdyz to budes zkouset opatrne, pujde to i tim drevenym spalickem a kladivem. Uz si nepamatuju, jakym zpusobem jsem tu velkou plastovou matku povoloval, ale snad jsem vzal velkou hadicovou sponu, obepnul ji kolem matky, utahl a klestemi pres tu sponu matku povolil.

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Screenshot_20240522_225211_Allegro.jpg
Na 740 a 940 se mi to podařilo nakonec,I když jsem na jednom poškodil, polamal některé ty plastové vystupky.. Ale tady to asi ve Volvu dotáhli hodně fest, když tak ani nedali tu velkou sponu na to.. Přípravek na Allegru vychází na cca 180 Kč, takže doufám,že pomůže a do doma se neztratí...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Tak ten přípravek je na nic. Nejde to tam dostat a navíc jsou ty tři packy moc široké a krátké. Nevíte jestli se dá někde sehnat originální přípravek na Volvo?

Přidáno za 14 minut 37 sekund:
Objednal jsem teď teda ještě toto. Tak doufám,že s tím už to půjde.
Screenshot_20240528_182504_Allegro.jpg

honzs
Vůz: 940 B230FB '91

Palivové cerpadlo

Příspěvek od honzs »

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Děkuji

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Tak to nejde povolit ani tím druhým přípravkem. Je moc velký a nedostanu ho tam.

Přidáno za 1 hodina 21 minut 26 sekund:
Tak nakonec se to podařilo s tim druhým přípravkem, ale bylo to o nervy a dodrané ruky. Přístup je tam katastrofální...

Přidáno za 29 sekund:
Zítra zkusím to cerpadlo vyměnit a namontovat zpátky.

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

vityjan píše: 20 kvě 2024 08:06 Honzo nemám odpověď na čerpadlo, ale předpokládám, že řešíš, proč nestartuje tvoje S90? Identifikoval si, že nejede čerpadlo? Nemůžeš nejprve prověřit, zda funguje relé?
Cerpadlo jsem nakonec vyměnil, auto nastartoval,preparkoval jsem ho a pak vyměnil palivový filtr. Nastartoval a preparkoval. Teď po nějaké době chci nastartovat,motor točí,chytne a hned zdechne. Dnes už na to nemám nervy,zítra jedu pryč ráno, takže až příští týden se na to můžu podívat. Akorát už mě nenapadá,kde může být problém. Benzín jsem také dolel do nádrže samozřejmě.

Ještě toto opravím a pak prodam a i asi další devítky. Nemám na to čas na 8 aut v baráku. Toto sloužilo dobře bez problémů 19 let...Asi necely rok stalo pod přístřeškem a hned problémy.

Ondra.
Člen VK
Vůz: 240/V70II

Palivové cerpadlo

Příspěvek od Ondra. »

jak to stojí tak to jde do háje- za všim hledej biosložku v benzínu....
Mitsubishi Outlander, 2,0i FWD, man, ´18
bylo: 240 D24 ´85, 740 D24 ´85 , 4x 940 B230F, B230FK, D24TIC, B200F V70/1 fturbu, 4x 850 různých výbav a motorizací, V70II 2,4i AT, SAAB 9-3 SC
Plastíky kilowattama nenahradíš

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Proto už tankuju jen 98,100 nebo na EuroOil, když dovezou 95 bez bioslozky. A budu dávat i ten VIF do toho. Do všech aut.

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Dnes jsem opět vyndal palivove čerpadlo, to nove Delphi,co jsem tam namontovat nedávno. Vzal jsem malou baterku a zkusil jsem přes jablky,jestli funguje. Bohužel nic. Nechápu, jak se mohlo tak rychle pokazit. Vždyť jsem jen preparkoval ve dvoře a aj nový palivový filtr jsem tam dal. Zkusím reklamovat,ale Delphi už asi nebudu kupovat. Vypadá úplně stejně jako Bosh,ale asi to je šmejd.. Hlavně,že psali ,že to je kvalita. Než jsem ho tam dal,tak jsem ho přes kabliky testoval a pěkně vrčelo.. Toto se mi ještě nestalo.
Naposledy upravil(a) e.w.i.n.g.1 dne 01 úno 2025 23:47, celkem upraveno 1 x.

Paťa
Vůz: V70 II D5 120kW 02'

Palivové cerpadlo

Příspěvek od Paťa »

Přesně tohle se mi stalo nedávno s nějakým italským čerpadlem,po namontování jelo asi 20 minut pak jsem auto na dva dny odstavil a už nenastartoval. Čerpadlo šlo po přepólování roztočit ale hodil jsem ho do šrotu a koupil Bosch a ten zatím funguje.

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Jsem zvědavý, jak se postaví k reklamaci. Očekávám, že mi napíšou, ať doložím vyjádření odborného autoservisu... Takze asi ho jen vyhodim do popelnice.

Přidáno za 2 hodiny 4 minuty 16 sekund:
Dnes jsem objednal čerpadlo Bosch a zároveň poslal reklamaci. Zajímalo by mě, jestli se dá dnes najít náhradní díl,který by nevyráběli Číňani. Takový šmejd jsem nečekal.. a prý Delphi je značka.. houby, všechno Čína..

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Dnes přišlo čerpadlo Bosch vice jak 4x drazsi nez to Delphi, co hned prestalo fungovat,tak jsem ho tam namontoval a auto napodruhé nastartovalo jen co to natáhlo benzín. Tak doufám, že toto už vydrží dlouho. Ale je zajímavé,že to čerpadlo,co mi montovali tehdy ve Volvu bylo taky Bosch, ale mělo jiné číslo a když jsem si to našel, tak cena byla kolem 800,- Kč, Toto vypadá stejně,taky Bosch,ale má jiné číslo a cena 3x vyšší.. Nechápu to,jak to dnes funguje s těmi náhradními dily.

Teď jsem tam namontovat Bosch: 0 580 314 067

Ve Volvu mi tam tehdy namontovali toto: BOSCH 0 580 454 138

https://imdily.cz/palivove-cerpadlo-bosch-0-580-454-138

Fungovalo bez problémů 6 let.. jen ta delší odstávka vozidla tomu asi nepomohla skrz ty babišoviny v benzínu..
Ale jen by mě zajímaly rozdíly..když jsou to čerpadla od stejného výrobce, ale poměr ceny 1:3. Je to zajímavé.

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

20240812_191712.jpg
Asi dostanu brzy infarkt. Dnes jsem vyměnil všechny svicky a jdu nastartovat. Motor točí jak divný a nic. Nejezdil jsem s ním ,jen jsem posledně vyměnil čerpadlo v nádrži za to Delphi,co jsem reklamoval. Auto jsem nastartoval a preparkoval,abych ho umyl. No a dnes to samé. Napojil jsem tlakoměr a žádný tlak paliva. Už se mi nechce opět do nádrže a řešit další reklamaci. Je to divné. Nechápu to. Jak se může čerpadlo druhé po sobě pokazit? Dneska už nemám náladu nic dělat. Nenapadá někoho, co by to mohlo způsobovat? Může něco zničit čerpadlo? Navíc když jsem s autem ani nejezdil..

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Palivové cerpadlo

Příspěvek od raolsa »

A to čerpadlo alespoň vrčí?

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Věděl by někdo poradit, co všechno je potřeba projít a zkontrolovat na vozidle? Kama vedou dráty dozadu k palivovemu cerpadlu? Kdyby byly třeba někde narušené, tak jestli by třeba zkrat mohl zničit to čerpadlo? Neměla by to řešit pojistka? Už jsem z tohoto problému opravdu na nervy. Od května jsem tento problém nevyřešil a v říjnu je STK.
Opravdu nechci investovat do drahého odtahu do autoservisu a nákladné opravy.

Přidáno za 11 minut 58 sekund:
raolsa píše: 12 srp 2024 22:04 A to čerpadlo alespoň vrčí?
To jsem dnes už neměl čas vyzkoušet. Už byl večer. Budu muset zase do kufru a všechno oddělat včetně deklu čerpadla, abych ho mohl slyšet. Zase to zkusím přes drátky a baterku,jestli ho uslyším. Ale obávám se,že zase odešlo jako to předešlé nové. To teprve zjistím. Už jen z té představy mám vztek, že už potřetí to budu muset vytahovat a pak znovu montovat. Měl jsem z toho dodrane ruky, je to děs.
Ale musím zjistit, čim to je. Bohužel nevím jak. Mohl jsem něco pokazit tim,jak jsem na jaře zjišťoval, čím to je a zkoušel drátem nahradit rele a spojil jsem dva kontakty? Poprvé jsem spojil asi dva nesprávné, podruhé už asi ty správné,ale drát byl po chvilce uplne horký... Až později jsem zjistil,že čerpadlo jen cvakalo,když jsem ho přes baterku a kabliky testoval.. po několika pokusech se nakonec rozjelo a auto nastartovalo. Ale rozhodl jsem se pro jistotu pořídit nové čerpadlo. Nakonec to také krátce po výměně odešlo a reklamoval jsem ho. Teď tam je Bosch a situace se opakuje. Zjistím víc asi zítra, jestli bude čas.

Přidáno za 7 minut 54 sekund:
Už jsem měnil čerpadla na 740-tce a 940-tce , u obou jak v nádrži, tak pod podlahou a toto jsem nikdy nezažil. Tad je jen jedno v nádrži a přivede akorát člověka brzy do blázince.

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Palivové cerpadlo

Příspěvek od raolsa »

Čerpadlo musí být slyšet po zapnutí klíčku, nebo při startování (to už je slyšet hůře). Nevím přesně jak to mají tyhle Volva udělané. Stačí mít otevřené dveře.

Možná je špatná kostra. Ale, zase nevím jestli je u Volva spínaná kostra nebo plus.

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Tady toto auto má čerpadlo jen v nádrži a z místa řidiče není slyšet. U 940-tky zase slyším čerpadlo po podlahou hned,když otočím klíček.

Na internetu hledám různé zkušenosti a narazil jsem na podobný problém. Bohužel tam není nic o tom,jak to nakonec vyřešili:

https://www.suzukiclub.cz/forum-tema/nefunkcni-palivove-cerpadlo-110006

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Jak je to s tím rele palivového čerpadla? Zjistil jsem, že tam jsou dvě. Jedno v kabině a jedno v motoru. Nerozumim vůbec elektrice,tak se ptam, jestli rele buď funguje nebo nefunguje a nebo jestli špatně rele může třeba posílat cerpadlu vyšší napětí než 12V a tím ho pokazit?

Přidáno za 2 hodiny 1 minuta 12 sekund:
Jestli má někdo nápad, co mám vyzkoušet či proměřit, tak budu rád. Multimetr mám. Akorát nevím, kde začít. Nejdřív samozřejmě zkusím samotné čerpadlo přes 12V baterku, jestli vrčí.
Zkusil jsem přes baterku rozjet čerpadlo - několik pokusů a nic. Zkusil jsem pak přehodit plus a mínus, jestli se rozjede opačně a najednou něco slyším. To jsem udělal dvakrát a potřetí už normálně a čerpadlo se asi rozchodilo.
Každopádně něco to čerpadlo muselo poškodit. Ale co? V autě je opravdu jen chvilku, takže ucpané být nemůže, benzínu jsem také před montáží dolél, aby sítko bylo ponořené celé.
Podle mě to souvisí s elektrikou. Ale vůbec nevím, kde začít. Vyfotografoval jsem obě relé k palivovému čerpadlu. To žluté je z motorového prostoru a to černé je z kabiny. To černé nešlo ani vytáhnout, takže mi v ruce
zůstal jen černý plastový obal, tak jsem aspoň vyfotografoval číslo. Nemá někdo náhodou v zásobě tato relé? Ale ani nevím, jestli je problém v tom. Je nějaká možnost, jak zjistit, zda relé nefunguje správně?

20240812_193855.jpg
20240812_194941.jpg
Přidáno za 1 hodina 9 minut 50 sekund:
Udělal jsem pokus. Napojil jsem malou 12V baterku na kabel cerpadla,ktery jde z nadrze. Čerpadlo hučelo. Auto jsem nastartoval. Takze něco ho poškodilo, podařilo se mi ho nakonec rozchodit. Ale jak zabránit tomu ,aby znovu neodešlo ? Jak zjistit příčinu?

20240812_193855.jpg
20240812_194941.jpg
20240813_104712.jpg

e.w.i.n.g.1

Palivové cerpadlo

Nikdo zatím neporadil,tak jsem zkoušel něco podle návodu z internetu a vypadá to,že obě relé jsou v pořádku.

Kontrolu jsem prováděl podle tady toho černocha:

https://youtu.be/ieyr63wDqG0?feature=shared

Takže už mě nenapadá nic,na co se zaměřit...
Multimetr snad funguje,je zánovní.

Tak už jedině musím počkat na nějakého odborníka rady na fóru, který by mi poradil, na co se zaměřit. Něco ty čerpadla likviduje,ale co to je?

Zpět na „700 / 900 - opravy“