Včera som rozobral kávovar (La Pavoni Domus Bar), pretesňoval som bojler, výmena tesnení. Keď už som to mal rozobraté tak som jednotlivé časti bojleru aj špirálu hodil do hrnčeka s roztokom na odvápnenie. Nedám ruku do ohňa za to, že sa tá špirála neponorila celá. Nevenoval som tomu zvláštnu pozornosť ale niekde na EN fórach som čítal že môžem kúpiť novú špirálu ak som to ponoril celé.
Keď som to celé zložil a káble pozapájal späť tak ako som si ich pooznačoval (pre mna sú to čisté špagety), zapojil som silový kábel do kávovaru a rup, vyhodilo prúdový chránič. Bez toho aby som vôbec zapínal kávovar, len som pripojil kábel. Podarilo sa mi zistiť, že problém robí jedno z pripojení na špirálu. Keď to tam odpojím, tak kávovar môžem zapnúť do siete a tiež ho zapnúť a všetko beží (samozrejme nehreje) Bojler bol v čase vyhadzovania chrániča bez vody.
Premeriaval som odpor na oboch pinoch špirály multimetrom a výsledok je cca 53 Ohm pre 230V, 1000W špirálu čo by asi mohlo byť ok.
Nevie niekto poradiť amatérovi a elektrikárskemu tak trochu analfabetovi

Nemám to naozaj moc komu zaniesť, mám pocit že servisujú sa len mainstream delonghi automaty a nic ine.