Zdravím všechny Volvisty. Potřebuji radu, nejlépe zkušenosti.
Cca 2 měsíce zpět jsem nechal udělat komplet spojku LUK (Volvo S60 2.4D 120kW 2006 6q manuál), komplet znamená opravdu vše včetně dvouhmoty, takže motor + převodovak ven. Po výměně všechno fungovalo dobře - neklouzala apod, ale spojkový pedál jde velmi těžko zmáčknout, a cca v poloze kde spojka vypíná se propadne, tzn. při vypínání spojky (rozjíždění se) musím opravdu hodně povolit nohu aby se spojka vůbec vracela a malý kousek před místem záběru spojka vystřelí silou, že se skoro nedá udržet. Auto je kvůli tomu opravdu protivné a o jízdě do města ani nemluvím... Rozjíždím se pomalu jak v autoškole

a při rozjezdu do kopce zbývá jen ruční brzda a modlit se. Nechal jsem vyměnit hlavní spojkový válec a stalo se to, že místo vystřelení/propadnutí pedálu se posunulo o kousek dolů (což je ku prospěchu). Už to je relativně pojízdné (předtím to byla opravdu katastrofa), ovšem opravdu otravné. Zaplatil jsem servisu znovu za výměnu spojky a kontrolu všeho okolo(neuznali reklamaci protože spojka neklouže apod...

), takže opět motor + převodovka ven, ale nic se nezměnilo. Z nějakého důvodu nevyměnili spojkové ložisko (při druhé opravě). Absolutně nevím co s tím, auto spíš jen stojí (mám druhé auto), raději jsem jezdil s Volvem, jenže teď je s ním jízda opravdu protivná.
Prosím o jakoukoliv radu čím by to mohlo být, nejlépe od někoho, kdo měl stejný problém. Díky všem