Auto se mi najednou nechce nahodit, startér točí a ani škyt. Příčina je, že se netočí palivové čerpadlo (není slyšet, není benzín na liště).
Čerpadlo jsem měnil před dvěma lety (ještě je 5 dní v záruce, to je náhoda

Pojistky, které jsem našel (2 ?) jsou OK.
V konektoru u vstupu do nádrže jsem naměřil při otočení na klíčku do polohy II (kdy se normálně čerpadlo rozjede) na těch dvou napájecích kabelech z 0V náhlých 12V a pak hned pokles na 0V. Je to normální? Nemělo by tam těch 12V zůstat, když je klíček ve II poloze? Konektor jinak vypadá OK.
Mám podezření na relé čerpadla (protože mi v poslední době zlobí asi relé stahování okýnek - řešili v servisu před 2 měsíci a nějak to zprovoznili, občas asi zazlobí relé brzdového světla, ještě to sleduju), ale dostal jsem se jen k tomu, že je slyšet/cítit, že při otočení klíčku do II cvakne.
Zatím jsem neměl možnost dál ověřit, ani nevím jak, náhradní relé nemám (nevím, jestli na autě náhodou někde není jiné, se kterým by se to dalo prohodit).
Ještě hodlám zkusit pustit napřímo 12V z baterky do napájecích kabelů čerpadla, abych viděl, jestli se roztočí, snad to není blbost dělat to takto, když je čerpadlo ještě v nádrži?
Zde jsem našel podobný problém, tak nevím, jestli to není CEM https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?p=1031829&hilit=%C4%8Derpadlo+nezap%C3%ADn%C3%A1#p1031829 ale nevim jestli na rozebírání CEM si troufnu... : (
(náhodné možná nesouvisející: 1) před časem se objevila hláška o airbagu, nevím jestli jsem to udělal nějak náhodou nějakým odpojením, 2) zjistil jsem, že aktuálně mám mírně pod spodní ryskou oleje, 3) měnil jsem vzpěru 5. dveří, při té příležitosti vypojoval světlo stropu a právě potom to přestalo startovat, 4) v posledním měsíci párkrát zatuhnutí otáček během jízdy - jako kdyby mrtvý plyn. pedál, vždycky se musí vypnout a znovu nastartovat, pak je to ok, v servisu mi asi před rokem řikali nějaký důvod, ale nebylo to shledáno jako zásadní...)
Předem díky a zdar!