XC 90 D5 2011 Nejdou PP dveře - kabely?

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
John Doe
Vůz: XC90 D5

Příspěvek od John Doe »

Zdravím lidičky, znáte to, balíte večer rychle na dovolenou skočíte večer před dlouhou cestou do auta a po kilometru závada. :O:

PP dveře si žijou svým životem, nejde centrál, nejde stahovačka jen cvaká a problikává spínač a když dám blinkr doprava tak nesvítí blinkr zrcátka a panel řidiče hází hlášku otevřené dveře řidiče a rozsvicuje to interiérové osvětlení, s tím jsem jel celou noc :jaj:

Koukal jsem na kabeláž sloupek - dveře a říkám hle je tu špatně nasazené gumové těsnění - krk pro kabely. Než jsme vyjížděli tak u nás byl strašný déšť, tak jsem koupil kontaktol a prostříkal to. Občas dveře fungovali když jsem velice silné stiskl kabely u konektoru do dveří, teď už nejdou ani při stisknutí, tak mi napadá že to deštěm nemuselo být, ale že je tam někde prasklá žíla kabelu, ale na druhou stranu to vesměs "zkratuje", když dám směrovku doprava tak interierové světlo se rozsvěcuje fázové vždy na cvaknutí směrovky.

Nějaké nápady prosím, zda je někde zatečeno po tom silném dešti cvaknutý kabel? Moc děkuji

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Příspěvek od raolsa »

Prohlídni ty kabely v krku, budou šluslý.

John Doe
Vůz: XC90 D5

Příspěvek od John Doe »

:beer: Takže opraveno.

Tyhle závady levých předních dveří nebo pravých předních dveří, jak zmiňoval i kolega a také co jsem vygooglil po světě dělají kabeláže v husím krku mezi sloupkem a dveřmi. Nejčastěji to dělá černý kabel, což je ukostření. Téměř ve všech případech je to černý kabel, který je v konektoru až dole. Já ho zkontroloval, vypadal dobře, ustříhl jsem ho otřevřel bužírku a zjistil jsem, že mu nic není :). Vrhnul jsem se tedy do kompletní rozborky dveří :bad: :bad: na youtube jsou pěkné návody jak ostrojit dveře, abyste zbytečně nic neolámali. Hned jak jsem shodil tapecír dveří závadu jsem našel. Ve většině případů je černý kabel zlomený před dveřmi, v mém případě byl vyskočený z konektoru vevnitř dveří, je na takovém hranatém pinu a v místě pro západku/pojistku pinu byl prohnutý proto vyskákal, pin porovnán a vše funguje jak má. Jen jsem musel protáhnout nový kabel, když jsem ten původní ustříhnul :green: Pěkný den všem

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“