1.) Je to smysluplné přejít z I. na II. generaci? Jezdím z 99% sám a dojíždím do práce 250km každý týden a na víkendy domů. Tahám s sebou oblečení a kolo na střeše, takže nehledám zas nějakou limuzínu nebo Včko, alespoň ne do doby, než se třeba rozrosteme na tři členy rodiny. Jasně, určitě mnoho lidí řekne poloVolvo, špatná volba, ale já třeba byl a jsem s I. generací spokojený, to, že jsem byl moc "hrrrr" do nákupu a koupil si auto o které nebylo zas tak dobře postarané a stálo mě to hodně peněz na opravy je věc druhá. Jenže už nechci sypat do 2003 auta další peníze, abych ho udržel při životě rok navíc (rozvody, kapaliny, nové letní pneu a teď mi přestává fungovat i tempomat), proto hledám tak 2008-2010 D5 Volvo.
2.) Koukal jsem na specifikace a nikde jsem to nenašel. II. generace nemá a nenabízí v žádné verzi parkovací senzory?
3.) Na tyhle dlouhé cesty chci automat, už mě to nebaví v kolonách, především na D1 a v Brně furt kvrdlat 1-2-1. Jak moc je automat spolehlivý, na co si dát pozor a nebo kvůli dílům a drahým opravám upřednostnit manuál?
4.) Poslední, je to vůbec reálné sehnat tento model D5 2008 a výš, nejlépe R-ko? To už ale asi chci moc, že?

Díky moc všem za rady a tipy!