Dobrý den, opět jsem hledal a opět nenašel.
Na roletě mám ulomený boční plastový čep, co drží roletu při vytažené poloze v drážce. Na jiná auta jsem našel čep jako náhradní díl, na volvo nikoli. Je nějaká možnost opravy nebo je nutno koupit celou roletu?
Popř. zda někdo nerealizoval kutilskou funkční opravu.
Děkuji Olda
Boční čepy rolety XC60, 2,4D,2010
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: XC60, 2.4D, L5, 2 AWD, 2010
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
-
Vrut tam mám, ale asi blbej. Používáním se to ohnulo, tak hledám alternativní řešení.
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Tak zkus vrut a kus trubičky.
-
Původní náhrada čepu nebyla origo, ale nějaký dřevěný výrobek na 2mm šroubu zalitého do rolety lepidlem.
Nakonec jsem opravil vyrobení identického protikusu - vzal jsem děckám plastelínu, udělal obtisk zdravého čepu, vzal 6-ku vrták a zalil konec vrtáku do vytvořené formičky 2 složkovým 5min epoxy. Po zatvrdnutí lehce přebrousil, stříknul černou a vrták s novým čepem zasunul do hliníkové základny v roletě + epoxy. Oproti originálu k nerozeznání, práce cca 1h. Teď asi nejpevnější část rolety
Nakonec jsem opravil vyrobení identického protikusu - vzal jsem děckám plastelínu, udělal obtisk zdravého čepu, vzal 6-ku vrták a zalil konec vrtáku do vytvořené formičky 2 složkovým 5min epoxy. Po zatvrdnutí lehce přebrousil, stříknul černou a vrták s novým čepem zasunul do hliníkové základny v roletě + epoxy. Oproti originálu k nerozeznání, práce cca 1h. Teď asi nejpevnější část rolety