jelikož sněhová hrouda co vypadla z kamionu dala výfuku na našem skadinávském miláčkovi ránu z milosti, měl bych dotaz ohledně výfuku. Snažil jsem se hledat zde na fóru, ale každý rozebírá Diesely nebo turbo motory. Na aftermarket typu Polmo každý nadává a po předešlých zkušenostech už bych ho na auto taky nedal. Pak jsem našel varianty Bosal za cca 6 tisíc nebo originál za 12 tisíc (zadní tlumiče). Čímž se už dostávám do vyšší cenové hladiny a začalo mne lákat pustit chlup za nerez, abych to už nemusel řešit - co sem si prohlížel střed, tak tomu už taky tiká poslední hodinka.
Bohužel se v tom absolutně neorientuju a nějak se mi nepodařilo dohledat relevantní informace. Jde mi především o trvanlivost, homologaci. Nemám náladu na nějaký uřvaný cosi s rourou od kamen, co trčí za auto. Sice přiznávám, že s děravým koncovým dílem si to hezky brumlá a přitom v autě to není nijak slyšet, ale vzhled originální koncovky bych rád zachoval.
Nadále po proběhnutí oné hroudy je kolem auta cítit benzín, když se natankuje plná nádrž. Po ujetí cca 40 - 50km to přestane. Nikde nic nekape, prostě to jen smrdí a odspoda nic nevidno. Ale to bude asi na další příběh.

S přáním nového roku, díky za odpovědi, diskuzi, Borderer.